tel:06203987569
+36 20 398 7569 nyaritibor76@gmail.com

A HŐVESZTESÉG FÜGG A VILLANYBOJLER SZIGETELÉS VASTAGSÁGÁTÓL IS

 

Villanybojlerek esetében több minden is befolyásolja a hő veszteség mértékét. Az, hogy energiát veszítünk teljesen normális, kikerülhetetlen folyamat, ám a mennyiség már korántsem lényegtelen, nem elhanyagolható. Elsődlegesen nagyon fontos a bojler tartályának a szigetelése.

Előző cikkeinkben már kiemeltük az anyag minőségének fontosságát. Ezen kívül, ami még befolyásoló tényező az a víz hőmérséklete, illetve a bojler környezetének hőmérséklete.

ALACSONYABB HŐMÉRSÉKLET – ALACSONYABB HŐVESZTESÉG

Talán kevesen gondolnák, de a vízhőmérséklet csökkentése nem csak az energiaszámlánkra van jó hatással, hanem a vízkőképződésre is. Ez a tény, azaz, hogy a vízhőmérséklet csökkentésével csökkenthető a vízkő keletkezése nem elhanyagolható információ, főleg a kemény vizes területeken élők számára. A hőmérséklet minimalizálásának, azonban vannak nem kívánatos következményei is. Ebben az esetben ugyanis higiéniai szempontok is a fókuszba kerülnek: megnő a legionella baktérium elszaporodásának az esélye.

Akkor mi a jó megoldás – tehetjük fel a logikus kérdést. Mint az élet számos más részén az aranyközépút az egyetlen járható ösvény. Érdemes a vízmelegítőt 60 C-ra beállítani, így ugyanis a hő veszteség minimális lesz, a vízkő képződése is lecsökken, és a baktériumok elburjánzásától sem kell tartanunk.

Zárásképp néhány ellenérv a legionella baktériumokkal szemben: A természetes vizeinkben, sőt még az ivóvízben is előfordul a legionella baktérium. Amíg csak így találkozunk vele, addig nem okoz problémát, ám amint vízpermet formájában belélegezzük tüdőgyulladás veszélyének tesszük ki magunkat. Az idősebb, vagy gyengébb immunrendszerű emberek különösen érzékenyen reagálhatnak a kórokozóra. A legionella 35-40 C-on érzi magát kitűnően, de ideiglenesen akár még 55 C-on is megtalálható, mivel viszonylag jó a hő tűrő képessége.

A technika fejlődésének köszönhetően már léteznek olyan villanybojlerek is, amelyek programozott módon pusztítják a legionella baktériumokat, termikus fertőtlenítés segítségével, így teljesen kizárható a fertőzés veszély.

Szolgáltatásunk eredménye számokban

Villanybojlert cserélünk ki évente

Szakértő tapasztalat

Villanybojlert javítunk meg évente

Bojler hibák szakszerű elhárítása Budapest

Bojler hibák feltárása, javítása a hét minden napján. Bojler hibák amiben segítségére lehetünk. Rozsdás víz csöpög bojleréből? Hamar elfogy a melegvíz? Nem fűt Hajdu villanybojlere? Szeretne gyorsan újra melegvizet? Hívjon Most!