+36 20 398 7569 [email protected]

HAJDU VILLANYBOJLER PROBLÉMA?

Mi segíthetünk önnek!

SÜRGŐSEN SZÜKSÉGE VAN EGY TAPASZTALT VILLANYBOJLER SZERELŐRE?

 Gyorsabb ügyintézés érdekében hívjon telefonon!

Kérjen segítséget Nyári Tibor bojler specialistától!

%

Ügyfél elégedettség

A HŐVESZTESÉG FÜGG A VILLANYBOJLER SZIGETELÉS VASTAGSÁGÁTÓL IS

 

HÍVJON MOST! 06 20 398 7569

Vastagabb szigetelés – Kevesebb villanyszámla

Villanybojlerek esetében több minden is befolyásolja a hőveszteség mértékét.

Az, hogy energiát veszítünk teljesen normális, kikerülhetetlen folyamat, ám a mennyiség már korántsem lényegtelen, nem elhanyagolható. Elsődlegesen nagyon fontos a bojler tartályának a szigetelése.

Előző cikkeinkben már kiemeltük az anyag minőségének fontosságát. Ezen kívül, ami még befolyásoló tényező az a víz hőmérséklete, illetve a bojler környezetének hőmérséklete.

ALACSONYABB HŐMÉRSÉKLET – ALACSONYABB HŐVESZTESÉG

Hőveszteség - villanybojler fogyasztása hőfok beállításTalán kevesen gondolnák, de a vízhőmérséklet csökkentése nem csak az energiaszámlánkra van jó hatással, hanem a vízkőképződésre is.

Ez a tény, azaz, hogy a vízhőmérséklet csökkentésével csökkenthető a vízkő keletkezése nem elhanyagolható információ, főleg a kemény vizes területeken élők számára.

A hőmérséklet minimalizálásának, azonban vannak nem kívánatos következményei is. Ebben az esetben ugyanis higiéniai szempontok is a fókuszba kerülnek: megnő a legionella baktérium elszaporodásának az esélye.

Akkor mi a jó megoldás – tehetjük fel a logikus kérdést. Mint az élet számos más részén az aranyközépút az egyetlen járható ösvény.

Érdemes a vízmelegítőt 60 C-ra beállítani, így ugyanis a hő veszteség minimális lesz, a vízkő képződése is lecsökken, és a baktériumok elburjánzásától sem kell tartanunk.

Zárásképp néhány ellenérv a legionella baktériumokkal szemben: A természetes vizeinkben, sőt még az ivóvízben is előfordul a legionella baktérium.

Amíg csak így találkozunk vele, addig nem okoz problémát, ám amint vízpermet formájában belélegezzük tüdőgyulladás veszélyének tesszük ki magunkat.

Az idősebb, vagy gyengébb immunrendszerű emberek különösen érzékenyen reagálhatnak a kórokozóra.

A legionella 35-40 C-on érzi magát kitűnően, de ideiglenesen akár még 55 C-on is megtalálható, mivel viszonylag jó a hő tűrő képessége.

A technika fejlődésének köszönhetően már léteznek olyan villanybojlerek is, amelyek programozott módon pusztítják a legionella baktériumokat, termikus fertőtlenítés segítségével, így teljesen kizárható a fertőzés veszély.

Villanybojler fogyasztása

A villanybojlerek szigetelésének vastagsága hatással van a fogyasztási adatokra is.

Minél vastagabb szigeteléssel van ellátva a kiválasztott villanybojler annál kevesebb lesz a fogyasztása is.

A Hajdu villanybojlerek hőszigetelése a legjobbak közé sorolható, ezért szoktuk személyesen is a Hazai forróvíz tárolókat ajánlani bojler csere esetén.

 

 

HÍVJON MOST! 06 20 398 7569

Bejegyzés kategóriák

Szolgáltatásunk eredménye számokban

Villanybojlert cserélünk ki évente

Szakértő tapasztalat

Villanybojlert javítunk meg évente

Bojler hibák szakszerű elhárítása Budapest

Bojler hibák feltárása, javítása a hét minden napján. Bojler hibák amiben segítségére lehetünk. Rozsdás víz csöpög bojleréből? Hamar elfogy a melegvíz? Nem fűt Hajdu villanybojlere? Szeretne gyorsan újra melegvizet? Hívjon Most!