+36 20 398 7569 [email protected]

HAJDU VILLANYBOJLER PROBLÉMA?

Mi segíthetünk önnek!

SÜRGŐSEN SZÜKSÉGE VAN EGY TAPASZTALT VILLANYBOJLER SZERELŐRE?

 Gyorsabb ügyintézés érdekében hívjon telefonon!

Kérjen segítséget Nyári Tibor bojler specialistától!

%

Ügyfél elégedettség

FATÜZELÉSŰ BOJLER – VÍZMELEGÍTŐ RÉGEN ÉS MOST

Fatüzelésű fürdőhenger

 

fa tüzelésű bojler régi vízmelegítőFatüzelésű bojler 2:1 ben, fűrdőszoba fűtés es melegvíz készítés egy készülékkel.

A fatüzelésű bojler egy olyan vízmelegítő, mely csak fatüzeléssel működtethető.

Függőleges henger alakú bojler, mely acéllemezből készített, kétkamrás felépítésű test.

A bojler alsó részén található a tűztér, felső részén pedig a vízmelegítő-tároló tartály.

A fatüzelésú bojler időszakos, a szükségletek szerinti üzemelésre van tervezve.

A fatüzelésű bojler begyújtás, és tüzelőanyag adagolása kézzel, az égési folyamat a hosszanti résekkel ellátott, tűzálló öntöttvas-rostélyon történik.

Az égéshez szükséges levegőt a természetes kéményhuzat biztosítja.

Minden begyújtás előtt ellenőrizni kell a bojlerben lévő víznyomást (k.b. 1,5 bar értékű kell legyen), el kell távolítani a rostélyról valamint a hamutartóból a hamut, és a maradék égéstermékeket.

Ezek után lehet berakni a tűzgyújtót, valamint a tüzelőt, és begyújtani.

Az égési folyamat szabályozása a hamuzó ajtajának megfelelő helyzetbe való állításával lehetséges: az égési levegő mennyiségének állítása.

A berakott tüzelő mennyisége megfelelő arányban kell álljon a melegítendő víz mennyiségével.

Egy felfűtési ciklus alatt a tartályban lévő vízmennyiség 10 C°-ról 60 C°-ra való felmelegítését kell érteni, miután azt háztartási célokra fel lehet használni.

Fatüzelésű bojler vs. Elektromos vízmelegítő

Az elmúlt évszázadok kulturális fejlődése természetesen magával vonzotta a higiéniás szokások megváltozását, átalakulását.

Utóbbi szükséglet kielégítéséhez elengedhetetlen kellékké vált a tiszta, és meleg víz.

Eleink általában közvetlenül a használat előtt állították elő a forró vizet, az otthoni tűz segítségével melegítették fel a tisztálkodásra szánt mennyiséget, amely nem volt túlságosan komfortos/gyors megoldás.

A technika fejlődése ezt a szférát sem hagyta érintetlenül, így megjelentek az első vízmelegítő kazánok, melyeket fa, illetve széntüzelésű fűtőművekkel láttak el.

A 19. század legelején merült fel először az az ötlet, hogy a villamos energiát esetleg lehetne a víz felmelegítésére is használni.

A kreatív gondolat testet öltésére, azonban egészen a század végéig, 1896-ig kellett várni, amikor is Németországban megszületett az első elektromos vízmelegítő készülék.

VÍZMELEGÍTŐ VILLANYBOJLER GYÁRTÁSA

Megbízható Hajdu bojler smart vezérlésselKis hazánkba közel egy évszázados késéssel érkezett meg a termék. Az 1966-os tömeggyártás beindulása után vált ismertté a módszer.

Az elektromos vízmelegítési technikának is több irányzata alakult ki az idők során, melyek nem győzték le egymást, azóta is párhuzamosan léteznek a piacon.

Emiatt aztán különböző módon osztályozhatóak a rendszerek. A vízmelegítő rendszer szerint lehet átfolyós, vagy tárolós, míg a bennük lévő nyomás szerint nyitott, vagy zárt.

A legalapabb villanybojler a következő alkatrészekből áll, hogy egy triviálisan egyszerű példát nézzünk: víztároló tartály, a tartályt körülvevő hőszigetelés, fűtőtest, hőmérsékletszabályozó, hőmérsékletkorlátozó, biztonsági szelep (ha zártrendszerű), és a köpeny, burkolat.

A tartály anyagának kiválasztása során fontos szempont a szilárdsági megfelelés, és a korrózióval szembeni ellenállás.

Bár a tartály anyaga lehet réz, rozsdamentes acél, műanyag, üvegszálas műanyag, horganyzott/zománcozott vagy műanyag bevonatos acél stb. az előbbi kitételek miatt a legelterjedtebb választás a zománcozott acél lett a zárt rendszerű villanybojlerek esetében.

 

HÍVJON MOST! 06 20 398 7569

Bejegyzés kategóriák

Szolgáltatásunk eredménye számokban

Villanybojlert cserélünk ki évente

Szakértő tapasztalat

Villanybojlert javítunk meg évente

Bojler hibák szakszerű elhárítása Budapest

Bojler hibák feltárása, javítása a hét minden napján. Bojler hibák amiben segítségére lehetünk. Rozsdás víz csöpög bojleréből? Hamar elfogy a melegvíz? Nem fűt Hajdu villanybojlere? Szeretne gyorsan újra melegvizet? Hívjon Most!