+36 20 398 7569 [email protected]

HAJDU VILLANYBOJLER PROBLÉMA?

Mi segíthetünk önnek!

SÜRGŐSEN SZÜKSÉGE VAN EGY TAPASZTALT VILLANYBOJLER SZERELŐRE?

 Gyorsabb ügyintézés érdekében hívjon telefonon!

Kérjen segítséget Nyári Tibor bojler specialistától!

%

Ügyfél elégedettség

Bojler karbantartás – Hajdu villanybojler szervizelés

HÍVJON MOST! 06 20 398 7569

Karbantartási kisokos – Tippek villanybojlerekhez

 

Bojler karbantartás szervizelés BudapestAKTÍV ANÓD, VÍZKŐ, ÉS HŐKORLÁTOZÓ

Bojler karbantartás karbantartási tippek villanybojlerekhez.

A Hajdú villanybojler strapabíró, stramm kialakítása miatt évtizedekig, problémamentesen üzemelhet.

Amennyiben 2-3 évenként időt, és energiát nem kímélve, egy kis odafigyeléssel elvégezteti az aktuális karbantartási feladatokat.

Ezek a javítások, rendszeresség esetén kevés ráfordított pénzt, és időt emésztenek fel, ám befektetése minden területen megtérül.

Hiszen ha félvállról veszi a karbantartást, akkor végül olyan komoly hibába futhat bele, melynek orvoslása rengeteg energiába, és még annál is több pénzbe kerül.

A költséges, és sürgős beavatkozás helyett válassza a megfontolt bojler-használatot, aminek alapvető feltétele, hogy néhány alkatrészre, és az alkalmazással kapcsolatos kitételre nagy hangsúlyt fektet.

Hajdu bojler karbantartás, anód cseréje ellenőrzéseA korrózióvédelem főszereplője a villanybojlerek életében az aktív anód, amely folyamatos használat mellett, kb. 1,5-2 év alatt elvízkövesedik és elfogyhat.

Ha a vízmelegítő javítására kerül a sor, akkor a készülék megbontásánál mindenképpen érdemes tömítést cserélni, ezen kívül 10 mm keresztmetszet csökkenés esetén az aktív anód is felújításra cserére szorul.

A magyarországi kemény vizek nem hazudtolják meg magukat, olykor fél vödörnyi vízkő is távozik a meggyötört eszközből.

A vízkő, ahogy lerakódik a fűtőszál köré automatikusan megnöveli a felfűtési időt, aminek következtében garantálható a többletfogyasztás, és a többletköltség megjelenése. Ilyenkor a bojler karbantartás jó megoldás, segíthet csökkenteni a fogyasztást

 

Bojler karbantartás – Fogyasztás csökkentése

A bojler vízkőtelenítés minimum 2-3 évente javasolt, emellett az aktív anód, fogyása esetén azonnal cserélendő, ezzel megakadályozható a tartály elrozsdásodása.

villanybojler karbantartás, hőfok beállítás fogyasztás csökkentéseAz éjszakai árammérős üzemelés olcsóbb variánsa a bojlerek hálózatra kapcsolásának. Nyilván nem mellékes az éjszakai ciklusban üzemeltetett villanybojlereknél a tárolt víz hőmérsékletének milyensége.

A környezetvédelmi előírásoknak megfelelő, korszerű hőszigetelő anyagok, minimális hőveszteséggel garantálják az optimális hőmérséklet megőrzését.

Ha a hőfokszabályozó meghibásodik, akkor működésbe lép, egy beépített, másodlagos biztonsági szerelvény, azaz a hőkorlátozó, amely a hőfokszabályozót helyettesíti, meggátolva a tartályban lévő víz felforrását, s ezzel együtt a robbanáshoz vezető gőz kialakulását.

A BOJLER BIZTONSÁGI SZELEP

A biztonsági szelep olyan, nélkülözhetetlen biztonsági alkatrész a villanybojlerek esetében, melynek a beépítése, minden esetben, kivétel nélkül a tápvízellátó hálózat bojler előtti szakaszába, azaz a bojler hideg víz ágába történik.

Csatlakoztatása ½ belső menet segítségével oldható meg.

A biztonsági szelep felépítése, a vízáramlá sorrendjét alapul véve: visszacsapó szelep, melynek funkciója, hogy megakadályozza a víz visszaáramlását a bojlerből a tápvízhálózatba.

A biztonsági szelep elvezeti a bojler felfűtése közben, a táguló víz által okozott (vagy egyes esetekben a hőmérséklet-korlátozó együttes hibája esetén keletkező) túlnyomást.

Ha a lefúvógombot balra elforgatja, akkor a szeleptányérat ki tudja emelni, aminek következtében a bojlerben lévő vizet le lehet engedni, a lefúvató csövön keresztül.

Biztonsági okokból fűtés közben az elvezető vezetékből víznek kell folynia. Az ideális működés kontrollálása miatt érdemes időközönként a lefuvató gombot balra elfordítani. Ebben az esetben a levezető vezetéken keresztül a bojlerből víznek kell távoznia.

Bojler szelep cseréje BudapestA bojler bemenő hidegvíz vezetékébe kell beépíteni a biztonsági szelepeket úgy, hogy a bojlertől ne váljanak lezárhatókká.

A szelepek, és a bojler közé semmilyen elzáró eszközt, szennyfogót vagy szűkítőt nem szabad beszerelni azért, hogy jól hozzáférhetőek legyenek, ráadásul az is nagy odafigyelést igényel, hogy lefúváskor a kiáramló víz, vagy gőz ne veszélyeztessen senkit sem.

A megfigyelhető, nyitott lefúvó vezetéket óvni kell a befagyástól, ezért hangsúlyos, hogy a víz kifolyása épületen belül legyen biztosítva.

A lefúvató vezeték maximális hossza két méter, míg a biztonsági szelep kimenő keresztmetszetével megegyező paraméterekkel kell rendelkeznie. Kettőnél több ív nem lehet benne. Fontos, hogy az iránya eső jellegű legyen.

A biztonsági szelep, amennyiben szakszerűen, a fent leírtak szerint lett beszerelve nem igényel különösebb karbantartást, kivéve, ha a kifolyó víz nem megfelelő tisztaságú. Ilyenkor ugyanis előfordulhat, hogy a belseje tisztításra szorul.

Az elszennyeződés jele, ha a biztonsági szelep nem csak felfűtéskor, hanem azon túl is folyamatosan folyik.

A szelep megbontása esetén 10-20 másodperces lefúvás ajánlott. A biztonsági szelep szétszedése, karbantartása szigorúan szakfeladat, így elvégzéséhez szakember segítségére van szükség.

Hajdu villanybojler karbantartás – szervizelés Budapest

HÍVJON MOST! 06 20 398 7569

Bejegyzés kategóriák

Szolgáltatásunk eredménye számokban

Villanybojlert cserélünk ki évente

Szakértő tapasztalat

Villanybojlert javítunk meg évente

Bojler hibák szakszerű elhárítása Budapest

Bojler hibák feltárása, javítása a hét minden napján. Bojler hibák amiben segítségére lehetünk. Rozsdás víz csöpög bojleréből? Hamar elfogy a melegvíz? Nem fűt Hajdu villanybojlere? Szeretne gyorsan újra melegvizet? Hívjon Most!