+36 20 398 7569 [email protected]

HAJDU VILLANYBOJLER PROBLÉMA?

Mi segíthetünk önnek!

SÜRGŐSEN SZÜKSÉGE VAN EGY TAPASZTALT VILLANYBOJLER SZERELŐRE?

 Gyorsabb ügyintézés érdekében hívjon telefonon!

Kérjen segítséget Nyári Tibor bojler specialistától!

%

Ügyfél elégedettség

MEGÁLLÁS NÉLKÜL CSÖPÖG A BIZTONSÁGI SZELEP?

A BOJLER BIZTONSÁGI SZELEP HIBÁI

HÍVJON MOST! 06 20 398 7569

Miért csöpög a biztonsági szelep? Csöpög a bojler, méghozzá a biztonsági szelepnél?

Ne hagyja, hogy egyik pillanatról a másikra megfossza a régi bojler a meleg víztől, orvosolja inkább rögtön a problémákat!

A bojler biztonsági szelep egy nagyon fontos része, alkatrésze ennek a minden házban megtalálható berendezésnek. A bojler biztonsági szelep feladata, hogy elcsöpögtesse a keletkezett többlet víztérfogatot, illetve hogy a lehetséges túlforráskor a túlnyomást megszüntesse.

Már a nevében is benne van, hogy a bojler egy nagyon fontos részéről van szó, amely a biztonságos működést szolgálja. Ahhoz, hogy megértsük a bojler biztonsági szelep működését és annak lehetséges problémáit, meg kell értenünk, hogy hogyan is működik a bojler.

BOJLER BIZTONSÁGI SZELEP MIÉRT CSÖPÖG

Csöpög folyik a bojler biztonsági szelepAmikor a bojlerben melegszik a víz, akkor annak a térfogata tágul is – ez azt jelenti, hogy nagyobb térfogatú víz lesz ugyanakkora helyen, tehát annak a táguló víznek valahol el is kell távolodnia. Tulajdonképpen amikor megnyitjuk a csapokat, akkor ott távozik az a többlet víz, ugyanakkor az is megtörténik sokszor, hogy nem használjuk a vizet, tehát a csapon keresztül nem tud távozni az a nagyobb térfogatú víz.

Mivel a bojler biztonsági szelepében van egy visszacsapó szelep is, aminek a funkciója, hogy a hálózat felé se engedje visszafolyni a vizet, így ez a többlet víz tulajdonképpen semerre nem tudna folyni, ha nem lenne ott a biztonsági szelep, amely segít abban, hogy a többlet térfogat elcsöpögjön. Talán furcsán hangzik a laikusok számára, de ez így van.

Ebből talán már könnyebben meg is lehet érteni, hogy miért van ekkora jelentősége a bojler biztonsági szelep megfelelő működésének.

A bojler biztonsági szelep egyik leggyakrabban előforduló problémája, hogy elkezd mellőle csöpögni, szivárogni a víz.
Ennek oka általában az elvízkövesedett bojler, vagy pedig az, hogy a szelep rugója gyengül meg.

Fontos, hogy ez a probléma rögtön orvoslásra kerüljön, hiszen ha ezt nem javíttatja meg, akkor az később nagyobb problémákat fog okozni.

Azt is figyelembe kell venni, hogy ez a csöpögés talán más problémára is utal, például arra, hogy túl vízköves a bojler.

Ha túl vízköves a bojler, akkor lassabban melegíti fel a vizet, hosszabb ideig működik, több áramot fogyaszt, ami már a villanyszámlán is sokszor meglátszik – ördögi kör ez, ha nincs karbantartva a bojler, és a problémát sokszor csak akkor észleljük, amikor már végleg eltűnik a meleg víz.

A bojler biztonsági szelep tökéletes működése érdekében érdemes inkább a megelőzésre gondolni, a megelőzéssel foglalkozni, ami a bojler karbantartását, a bojler évenkénti vízkőtelenítését jelenti.

Ha ezt megteszi, akkor nem kell csöpögő és nem megfelelően működő biztonsági szeleppel álmodnia.

A BOJLER BERREG KATTOG MINTHA KALAPÁCCSAL KOPOGTATNÁK

Bojler szelep cseréje BudapestA bojler szelep állandó szivárgása mellett szintén gyakori hiba jelenség , hogy bojler szelepünk berreg kattog fura hangot ad ki magából. Ezen jelenség tapasztalható vízcsapjaink nyitása, zárása során vagy akár a wc szelep hirtelen lezárása kor is.

A kattogó hangot a bojler szelepen áthaladó víz okozza akkor ha valami rendellenesség kosz piszok kerül a szelep belsejébe, illetve ha történik valami a bojler szelep visszacsapó szelepével, tengelyével.

A hangos működést okozhatja a feszítő rugó gyengülése is. A hangos kattogó működést a bojler szelep cseréjével tudjuk megszüntetni.

A bojler szelep és berendezési tárgyaink élettartalmát vízvezetékbe építet vízszűrő beépítésével hosszabbíthatjuk meg.

Ahol az átlagnál nagyobb víznyomást tapasztalunk, védjük bojlerünket és szelepeinket nyomáscsökkentő beépítésével.

Cégünk vállal bojler karbantartást, tisztítást, vízkőtelenítést és természetesen a biztonsági szelep ellenőrzését, és szükség esetén javítását, cseréjét is el tudjuk végezni.

HÍVJON MOST! 06 20 398 7569

 

Bejegyzés kategóriák

Szolgáltatásunk eredménye számokban

Villanybojlert cserélünk ki évente

Szakértő tapasztalat

Villanybojlert javítunk meg évente

Bojler hibák szakszerű elhárítása Budapest

Bojler hibák feltárása, javítása a hét minden napján. Bojler hibák amiben segítségére lehetünk. Rozsdás víz csöpög bojleréből? Hamar elfogy a melegvíz? Nem fűt Hajdu villanybojlere? Szeretne gyorsan újra melegvizet? Hívjon Most!