+36 20 398 7569 [email protected]

HAJDU VILLANYBOJLER PROBLÉMA?

Mi segíthetünk önnek!

SÜRGŐSEN SZÜKSÉGE VAN EGY TAPASZTALT VILLANYBOJLER SZERELŐRE?

 Gyorsabb ügyintézés érdekében hívjon telefonon!

Kérjen segítséget Nyári Tibor bojler specialistától!

%

Ügyfél elégedettség

VILLANYBOJLER RENDSZERES KARBANTARTÁSA

 

HÍVJON MOST! 06 20 398 7569

 

Bojler hibák javítása Budapest - Villanybojler rendszeres karbantartásaVillanybojler rendszeres karbantartása a hét minden napján.

A villanybojler alapvetően elektronikus eszköz, háztartási berendezés, s mint minden ilyen, rendszeres karbantartásra szorul.

Ha ezt nem kapja meg, csakhamar felmondja a szolgálatot, s sokkal többet költhetünk rá, mint amennyibe egy kis odafigyelés került volna.

A leggyakrabban előforduló hiba a vízkövesedés.

A víz felmelegítése adott körülmények között ugyanannyi energiát vesz igénybe, lehetnek persze befolyásoló tényezők.

De egy bojler esetén ritkán kell a tengerszint feletti magasságot vagy a jégolvasztást a számlába kalkulálni.

Egy bojlert, megvásárlását követő legkésőbb második év végéig érdemes átnézetni szakemberrel.

Főleg akkor, ha olyan helyen lakunk, ahol kemény a víz.

A villanybojlerek fűtőszála szenvedi meg a leginkább azt, ha sok a vízben a kalcium, amely lerakódások kialakulásához vezethet.

Lyukas csöpögő bojler

Ha szeretné megelőzni a problémát, vagyis hogy a bojler fűtőszála meghibásodjon, akkor ne habozzon, hanem egy szakemberrel rendszeresen végeztesse el a karbantartási feladatokat.

A villanybojlerek legfontosabb alkatrésze a fűtőszál és az anód, amelyek meghibásodása okozhatja a legtöbb javítást is.

Éppen ezért, ha azt vesszük észre, hogy nem fűt megfelelően a bojler, illetve a melegvíz mennyisége is jóval kisebb, mint régebben volt, akkor gyanakodhatunk arra, hogy a bojler vízkővesedése okozza a problémát.

Ilyenkor minél előbb érdemes elvégezni a szükséges karbantartást.

Hajdu villanybojler rendszeres karbantartása Budapest

Minden új 50 – 80 – 120 literes villanybojler vásárlásakor érdemes figyelni arra, hogy hazai gyártásut válaszunk, mivel egy javítás esetén sokkal kedvezőbb áron hozzá lehet jutni az adott alkatrészhez, mint egy német vagy olasz gyártású készülék esetében.

A villanybojlerek szerelésével foglalkozó szakemberek mindig azt javasolják, hogy egy egyszerű vízkőtől való tisztításhoz is mindenképpen hozzáértő tapasztalt szakembert hívjunk, hiszen ha nem jól történik a tömítések és alkatrészek visszahelyezése, veszélyes lehet a készülék működésére.

A villanybojlerek a leggyakoribb vízmelegítő berendezések, így nagyon sok szakember foglalkozik a karbantartásukkal, azonban nem könnyű megtalálni a megfelelő mestert.

MI JELZI, HOGY ITT A KARBANTARTÁS IDEJE:

Minden vízmelegítő jelzi ha, már nagy mennyiségű vízkő gyülemlett fel a készük belsejében. Jellemzően zúgó sistergő hang kiséri működés közben, illetve azt is tapasztalhatjuk, hogy egyre kevesebb melegvizet tudunk kiengedni a tartályból. Megemelkedett villanyszámla is jelezheti a rendellenes működést.

MILYEN IDŐKÖZÖNKÉNT KELL KARBANTARTANI A BOJLERT:

A Hajdu Zrt új villanybojlerek felszerelése esetén 24 hónap használat után írja elő az első karbantartást. Ilyenkor ellenőrizni kell a magnézium védőanódot, illetve szükség esetén cserélni.

Amennyiben ez megtörténik, plusz tartály garanciát pecsétel be a szakszervíz szakembere. Új Hajdu Aquastic bojlerek esetén ez három évet, a Z sorozat, SMART és SMILEY forróvíz tárolók esetében plusz öt év tartály garanciát lehet érvényesíteni.

VAN OLYAN BOJLER, AMI NEM VÍZKÖVESEDIK:

Hajdu Zrt két új bojlere a Smart és a Smiley sorozat kerámia fűtőbetéttel rendelkezik, ami nem közvetlenül a víztérben helyezkedik el, hanem egy speciális, növelt felületű tokcsőben.

A tokcső felülete alacsonyabb hőmérsékletű, mint a vízzel érintkező hagyományos fűtőszál esetében. Az alacsonyabb hőmérséklet miatt szinte nullára csökkent ezen, bojlerek vízkövesedése.

Az új típusú Hajdú forróvíz tárolók esetén is oda kell figyelni a karbantartási idők betartására, azaz a anód rendszeres ellenőrzésére, cseréjére.

Bojler vízkővesedés ellen rendszeres karbantartással, bojler felújítással tudunk védekezni. Az általunk végzett villanybojler karbantartás, bojlertisztítás alkalmával az alábbi munkafolyamatokat mindenképp elvégezzük.

BOJLER LEERESZTÉSE, VÍZKŐ ELTÁVOLÍTÁSA:

A víz leeresztése, és az elektromos alkatrészek leszerelése után eltávolítjuk a Hajdu forróvíz tároló zárófedelét. Így már hozzáférünk, a bojler belsejében összegyűjt vízkőhöz. Amit a készülék nyílásán keresztül eltávolítunk. Tisztítás után jöhet az összeszerelés.

BOJLER ÖSSZESZERELÉSE:

A zárófedél tisztítása után felszereljük az új magnézium védőanódot és az új fűtőbetétet az alaplapra. Természetes figyelünk arra, hogy a fűtőszálat és az anódót is új tömítéssel helyezzük a helyére. Illetve szintén új alaplap tömítést használunk a zárófedél visszahelyezésénél.

BOJLER FELTÖLTÉSE VÍZZEL:

A bojler biztonsági szelep, és a bekötő csövek visszaszerelése után kezdődhet a tároló feltöltése, és a tartály kilégtelenítése. A légtelenítést egy meleg vizes csap megnyitásával végezzük, amin keresztül távozik a bojlerből a levegő. A meleg vizes csapnak addig nyitott állapotban kell lenni ameddig nem jelenik meg, és nem folyik folyamatosan rajta a víz.

ELEKTROMOS KÁBELEK ÉS ELEKTRONIKÁK VISSZASZERELÉSE:

Miután meg győződtünk, hogy minden csatlakozás víztömör és nincsen sehol csöpögés, jöhet az elektromos szerelés.

Elérkeztünk a legkritikusabb munkafolyamathoz, amit nem nagyon szoktunk javasolni házilag kivitelezni. Mivel rengeteg hibalehetőség merülhet fel, tapasztalat és szakértelem nélkül. Ezért kérünk mindenkit, hogy bármilyen egyszerűnek is tűnik a bojler karbantartás, ne kockáztassák testi épségüket, nem éri meg.

FONTOS TIPP:

Bojlerünk tisztítása alkalmával minden esetben ellenőrizzük a magnézium anód épségét, mivel ha túlságosan lefogy, vagy esetleg már teljesen elfogyott nem tudja védeni az tartály zománc felületét a korróziótól. Ami következtében hamar kilyukadhat a bojler tartálya. Ezért a cseréjén és a pótlásán nem érdemes spórolni. Mi minden karbantartás alkalmával új, teljesen ép anódot szerelünk be minden Hajdu forróvíz tárolóba.

Hajdu villanybojler rendszeres karbantartása.

Mivel mi rendelkezünk minden bojler szereléshez szükséges alkatrésszel. Minket nem érhet meglepetés a karbantartás közben.

Sőt bojler szerelő szolgáltatásainkat hétvégén, azaz szombat vasárnap is igénybe veheti. Nincs más dolga, mint felvenni velünk a kapcsolatot. Hívjon vagy kérjen visszahívást, hogy minél hamarabb túl legyen a kellemetlenségeken.

A karbantartás olyan a bojlernek, mint az embernek a rutin orvosi vizsgálat – jobb a bajt korán észlelni, mint akkor észrevenni, ha már késő, és a baj már megtörtént.

Villanybojler rendszeres karbantartása

HÍVJON MOST! 06 20 398 7569

Bejegyzés kategóriák

Szolgáltatásunk eredménye számokban

Villanybojlert cserélünk ki évente

Szakértő tapasztalat

Villanybojlert javítunk meg évente

Bojler hibák szakszerű elhárítása Budapest

Bojler hibák feltárása, javítása a hét minden napján. Bojler hibák amiben segítségére lehetünk. Rozsdás víz csöpög bojleréből? Hamar elfogy a melegvíz? Nem fűt Hajdu villanybojlere? Szeretne gyorsan újra melegvizet? Hívjon Most!