tel:06203987569
+36 20 398 7569 nyaritibor76@gmail.com

MIÉRT NEM MELEGÍT A BOJLER?

 

Nem melegít a bojler? Szeretne rájönni arra, hogy mi okozza a problémát, hogy minél előbb segítséghez, szakemberhez tudjon fordulni?

villanybojler fogyasztása hőfok beállításÉrthető az aggodalma, és az is, hogy amilyen gyorsan csak lehet megoldást szeretne találni erre az égető gondra.

A bojler számos okból nem végezheti el a feladatát.

Először is győződjön meg arról, hogy az alapvető feltételek biztosítottak-e. Gondolunk itt az áramra, a vízre, tehát az optimális erőforrásokra.

Elektromos hálózatának biztosíték tábláját sem baj, ha megnézi. Ha az alapvető tényezőket számba vette, akkor mehetünk tovább annak felderítésében, hogy miért nem melegít a bojler.

Ritkán de előfordul, hogy az elektromos szolgáltatót is be kell vonni,a vezérelt vagyis éjszakai áramot használóknak. Ugyanis lehet a hiba az éjszakai szolgáltatásban is. Ilyenkor az éjszakai vezérlő meghibásodása miatt nem melegít a villanybojler.

Az elektromos melegítők érájához hozzá tartozik, hogy megannyi eshetőség létezik, tehát nehéz általánosságban professzionális választ adni egy ilyen, triviálisnak tűnő kérdésre.

Az egyéni paraméterek, az adott berendezés jellemzői egytől-egyig szükségesek a konkrét „diagnózis” felállításához. Ettől függetlenül vannak olyan helyzetek, melyek sűrűn megmutatkoznak a villanybojlerek világában. Ilyen kényelmetlen szituációk sorozatát képes elindítani a vízkő.

Hihetetlen, de ennek az anyagnak annyi kárt, kényelmetlenséget, és meghibásodott készüléket tudhat a szakma, hogy azt felsorolni sem lehet. Saccolni sem érdemes, hogy a magyar kemény víz mennyi problémát okozott az elektromos eszközök szegmensében.

De hogy függ ez össze azzal, hogy nem melegít a bojler?

bojler vízkőtelenítés, ha nem melegít a bojlerNos, a berendezés lelke a fűtőszál. Ennek épsége nagyban meghatározza a bojler működési hatékonyságát, és jellemzőit. A vízkő nem csinál egyebet, mint víz felmelegítése során a fűtőszálra és környezetére szépen lerakódik.

Ami körbeveszi és elszigeteli a bojler hőkorlátozójának merülő csövét és a fűtőszálat a víztől ami hűtené, így nem tudja a víznek átadni a hőt csak a vízkővön keresztül, emiatt túl melegszik és lekapcsol a hőkorlátozó.

A tömítéseket, kisebb csöveket is érintheti, de a fűtőszál környéke az, ami a leginkább sújtott.

A meleg hatására ugyanis a sók kicsapódnak a hálózatban folyó vízből, és körbe veszik a készülék szívének számító alkatrészt.

Ez az áldatlan állapot csak kis ideig tolerálható, s végül nem csak, hogy meleg víz nem folyik a rendszerből, de az egész vízmelegítő kikapcsol, túlmelegedés miatt.

A vízkő tehát a bojlerek rákfenéje, ez nem is kérdés, és bátran gyanakodhat erre a „kártevőre”, ha nem melegít bojlere.

 

HÍVJON MOST! 06 20 398 7569

Szolgáltatásunk eredménye számokban

Villanybojlert cserélünk ki évente

Szakértő tapasztalat

Villanybojlert javítunk meg évente

Bojler hibák szakszerű elhárítása Budapest

Bojler hibák feltárása, javítása a hét minden napján. Bojler hibák amiben segítségére lehetünk. Rozsdás víz csöpög bojleréből? Hamar elfogy a melegvíz? Nem fűt Hajdu villanybojlere? Szeretne gyorsan újra melegvizet? Hívjon Most!