+36 20 398 7569 [email protected]

HAJDU VILLANYBOJLER PROBLÉMA?

Mi segíthetünk önnek!

SÜRGŐSEN SZÜKSÉGE VAN EGY TAPASZTALT VILLANYBOJLER SZERELŐRE?

 Gyorsabb ügyintézés érdekében hívjon telefonon!

Kérjen segítséget Nyári Tibor bojler specialistától!

%

Ügyfél elégedettség

Nehéz általánosságban beszélni akkor a villanybojlerekről, amikor a piacon akár csak a Hajdú termékeit vizsgálva számtalan megoldást, struktúrát találhatunk.

Mégis, megpróbáltuk kicsit lecsupaszítani a témát, és először is mikroszkóp alá venni a legegyszerűbb felépítményt.

Így az alábbiakban a Hajdú villanybojlerek vázáról szólunk néhány szót a teljesség igénye nélkül, a legegyszerűbb prototípust alapként véve.

Ami nem maradhat ki egy villanybojlerből sem az a víztároló tartály, a tartályt körülvevő hőszigetelés, fűtőtest, hőmérsékletszabályozó, hőmérsékletkorlátozó, biztonsági szelep, ha a rendszer zárt, illetve köpeny/burkolat.

A fapados példánk tehát ezeket a részeket mindenképpen kell, hogy tartalmazza, úgy is mondhatjuk, hogy ezek nélkül biztosan nem villanybojler a villanybojler.

A vízzel érintkező tartály anyaga több féle is lehet. Tartályok készülnek rézből, rozsdamentes acélból, műanyagból, üvegszálas műanyagból, és a sor még csak most kezdődik…

Ám az anyag kiválasztásakor fontos szempont a korrózióval szembeni ellenállás, és a szilárdsági megfelelés.

A nyomás alatti, azaz zárt rendszerű Hajdú villanybojlerek esetében a tartósság, és minőség legoptimálisabb kombinációjaként a zománcozott acél vált a legmegfelelőbb választássá. Főleg a kis űrtartalmú készülékeknél, melyek 5-10 literrel mennek.

Egy elhagyhatatlan alkatrészt kihagytunk a felsorolásból, ez pedig az aktív anód. A bevonat képes arra, hogy elszigetelje az acélt, így az ahol fedve van nem tud korrodálni, ám ahol nincs fedés, ott pillanatok alatt kilyukadhatna a tartály – már ha nem kerülne oda valami.

Ez a valami az aktív anód, mely magnézium ötvözetű rúd, többnyire. A magnézium kevésbé nemes anyag, mint mondjuk a vas így ő fogy, korrodál, ezzel „saját teste árán” megvédve az acélt. Cseréje, karbantartása épp ezért elengedhetetlen. A vízkövesedéshez sem aktív, sem passzív köze nincs, nem úgy, mint a fűtőtestnek.

A villanybojlerekben nagy általánosságban alkalmazott rézköpenyű, elszigeteletlen csőfűtőtestek igazi vízkőtermelő „gépek”, főként keményvizes területeken, amennyiben táplálásuk nem vízlágyítón keresztül történik. Hatásos lehet még a fűtőtestek felületi terhelésének csökkentése, és az elszigetelésük.

Bejegyzés kategóriák

Szolgáltatásunk eredménye számokban

Villanybojlert cserélünk ki évente

Szakértő tapasztalat

Villanybojlert javítunk meg évente

Bojler hibák szakszerű elhárítása Budapest

Bojler hibák feltárása, javítása a hét minden napján. Bojler hibák amiben segítségére lehetünk. Rozsdás víz csöpög bojleréből? Hamar elfogy a melegvíz? Nem fűt Hajdu villanybojlere? Szeretne gyorsan újra melegvizet? Hívjon Most!