Hívjon a hét bármely napján 8:00 és 20:00 között!
Szolgáltatási terület: BUDAPEST
06-20-398-7569
Hajdu bojler melegvízcső cseréje

Hajdú bojler melegvízcső cseréje

 Amikor a bojler belsejében lévő merülőcső sérülése miatt fogy el hamar a melegvíz

bojler merülőcső csereMég mielőtt belekezdenénk abba, hogy hogyan zajlik a Hajdú bojler melegvízcső cseréje, lényeges kiemelni, hogy bármilyen, bojlerrel kapcsolatos munkálat előtt áramtalanítani, feszültség mentesíteni kell a készüléket. Triviálisnak tűnhet ez a kihangsúlyozás, de ez az a feladat, ami evidenciának tekinthető, mégis sokszor az utolsó pillanatban kerül rá sor.

Szenteljen nagy figyelmet biztonságára, és mielőtt berendezésének karbantartási munkálatait megkezdené kapcsolja ki az eszközt.

A másik prioritás a bejövő víz elzárása, illetve a tartály leengedése. Ha ezeket a kezdő lépéseket megtette, akkor belemerülhet komolyabban is bojlerének szerelésébe.

Ami segítheti munkáját az egy telefon, vagy fényképezőgép. Érdemes lefotóznia a készülék bekötését, esetleg az adattáblát, vagy mindent, amit lényegesnek tart. Az összeszerelés során a dokumentált képek rengeteget segíthetnek abban, hogy minden a helyére kerüljön vissza, és biztos, hogy ne maradjon ki egy alkatrész sem. A Hajdú villanybojlerek szétszerelése könnyen teljesíthető kihívásnak tűnik, ám az esetek többségében az összerakás során derül ki, hogy mégsem annyira egyszerű a kivitelezés. Ha szeretné elkerülni azt a kellemetlen helyzetet, hogy ott áll tanácstalanul a megjavított, ám össze nem szerelt készüléke mellett, akkor a képek készítését mindenképp iktassa be teendői közé.

Hajdú melegvízcső bojlerhezA Hajdú bojler melegvízcső cseréje szakértői beavatkozást igényel. Kizárólag azoknak a vállalkozó szellemű bojler tulajdonosoknak ajánlható az önálló karbantartás, akik rendelkeznek némi szerelési tapasztalattal, mind a villany, mind a vízszerelés érájában. Rengeteg leírást találni arról, hogy házilag, barkács módszerekkel miként lehet megoldani a címben is feltűntetett problémát.

Jó, ha tudja, hogy a gyakorlatlan kéz számára megannyi buktatót rejt a Hajdú bojler melegvízcső cseréje. Például sokan esnek abba a hibába, hogy a kombiszelepen keresztül eresztik le a vizet, ami nagyon meggondolatlan cselekedet, hiszen a leengedés során a távozó vízkő például telenyomhatja a szelepet, ami azután nem biztos, hogy el tudja majd látni funkcióit, azaz nem tudja levezetni a tágulási nyomást, és képtelen megakadályozni vízhiány esetén a víz kifolyását a tartályból.

Hajdú villanybojler melegvízcsőHajdú bojler melegvízcső cseréje

A Hajdú villanybojler melegvíz csöve a bojler belsejében a tartályban helyezkedik el, feladata hogy mindig a legmelegebb vízet tudjuk vételezni a bojlerből.

Ezért a meleg víz csatlakozó csonkon keresztül egészen a bojler tetejéig fel van vezetve egy cső, amin keresztül folyik ki a bojlerből a melegvíz. Amennyiben ez a cső sérül korrodál vagy eltörik, a meleg víz csapon keresztül engedése közben, a forró víz összekeveredik a bojler aljában lévő hidegebb vízzel és úgy tűnik mintha hamar elfogyna a forró víz.

Cseréje a bojler melegvíz csatlakozó csövén keresztül történik, a bojler vízoldali csatlakozásának flexi csövek leszerelése után lehetséges. Az új melegvíz cső több méretben kapható, a különböző kapacitású bojlerekhez más más méretű szükséges. Mert ha például egy 120 literes Hajdú bojlerbe csak egy 80 literes Hajdú bojlerbe való csövet szerelünk, akkor nem fog kifolyni a teljes 120 liter a bojlerből csak kevesebb, mivel keveredni fog a hidegebb vízzel.

Hívjon minket bizalommal
Duguláselhárítás: 06-20-398-7569

Hajdú villanybojler melegvízcső cseréje Budapesten

Nyári Tibor bojler szerelő

Kapcsolatfelvétel, üzenetküldés

Kapcsolat

Nyári Tibor Hajdú villanybojler szerelő

Hívjon minket bizalommal!

06-20-398-7569

Ha tetszett a cikk, ossza meg, vagy lájkolja, hogy még többen olvashassák!