+36 20 398 7569 [email protected]

HAJDU VILLANYBOJLER PROBLÉMA?

Mi segíthetünk önnek!

SÜRGŐSEN SZÜKSÉGE VAN EGY TAPASZTALT VILLANYBOJLER SZERELŐRE?

 Gyorsabb ügyintézés érdekében hívjon telefonon!

Kérjen segítséget Nyári Tibor bojler specialistától!

%

Ügyfél elégedettség

 

Miért szivárog a bojlerből a víz és hogyan előzhető meg?

 

 

HÍVJON MOST! 06 20 398 7569

 

 

Szivárog a bojlerből a víz? Így oldhatja meg a problémát gyorsan!

 

Miért szivárog a bojlerből a víz  A bojler a legtöbb háztartás alapvető eszköze, hiszen meleg vizet biztosít a nap mint nap. Ha azonban szivárog a bojlerből a víz , vagy csöpögést tapasztalunk, a figyelmeztető jel lehet, amely gyors beavatkozást igényel. Ha a problémát figyelmen kívül hagyjuk, akár komolyabb károk is keletkezhetnek otthonunkban.

Még rosszabb, ha rozsdás víz folyik a bojler oldalán vagy az aljából, mert ez azt jelenti, hogy a bojler belső tartálya károsodott. Ha ez bekövetkezik, akkor csak a bojler teljeskörű cseréje jelenthet megoldást, a problémára.

Ebben a cikkben feltárjuk a szivárgás lehetséges okait, hogyan lehet javítani, és mikor érdemes a cserét fontolóra venni. A megfelelő lépésekkel megelőzhetjük a komolyabb problémákat, és sok fejfájást spórolhatunk meg magunknak.

Miért szivárog vagy csöpög a bojler?

Számos oka lehet annak, ha a bojlerből szivárog vagy csöpög a víz. Néhány apró esetben javítással elhárítható a probléma, de előfordulhat, hogy komolyabb szerelés szükséges. Lássuk a leggyakoribb okokat:

1. Rozsdás víz és korrózió

Ha rozsdás víz folyik a bojlerből, az általában azt jelzi, hogy a készülék belseje rozsdásodik. A korrózió miatt idővel lyukak jelenhetnek meg a bojler tartályában, ami szivárgást okoz. Ez gyakori probléma régebbi készülékeknél.

2. Vízkőlerakódás

A kemény víz miatt a bojler belsejében lerakódhat a vízkő, ami csökkenti a készülék hatékonyságát, és hosszú távon károsodást okozhat. A vízkő különösen a fűtőszálak körül gyűlik össze, és emiatt túlmelegedhet, ami repedésekhez és szivárgáshoz vezethet.

3. Túl magas víznyomás

A túl magas víznyomás a bojler belsejében szintén szivárgást okozhat. Ha a bojler nyomása túl magas, a tartály tőmítései vagy a szelepek elengedhetnek. Ezért fontos, hogy a bojler nyomásszabályozója megfelelően működjön, és időnként ellenőrizzük a nyomást.

4. Elöregedett alkatrészek

A bojler különböző alkatrészei – mint a szelepek vagy tömítések – idővel elhasználódnak, és meghibásodhatnak. Az elöregedett alkatrészek cseréje elkerülhetetlen, különben a víz szivároghat a csatlakozásoknál.

Milyen jelek utalnak szivárgásra?

Nem mindig lehet észrevenni, ha szivárog a bojler, hiszen a probléma kezdetben nem látványos. Az alábbi tünetek azonban arra utalhatnak, hogy valami baj van egy készülékkel:

1. Csöpögő víz a bojler alatt

Ha a bojlerből víz csöpög, az egyértelmű jele annak, hogy valahol szivárog a készülék. Ezt a problémát nem szabad figyelmen kívül hagyni, mert idővel komolyabbá válhat.

2. Rozsdás víz folyik a csapból

Amikor rozsdás víz folyik a csapokból, a tartály belső korrózióját jelzi. Ez nemcsak esztétikai probléma, hanem egészségügyi kockázatot is jelent, hiszen a rozsdás víz nem alkalmas fogyasztásra vagy használatra.

3. Víztócsák a bojler körül

Ha a bojler környékén víztócsát találunk, a szivárgásra utal. Ez különösen veszélyes lehet, ha a készülék elektromos árammal működik, mivel az áram és a víz találkozása áramütés veszélyét hordozza.

4. Ingadozó víznyomás vagy a meleg víz hiánya

Ha a víznyomás ingadozik, vagy időnként eltűnik a meleg víz, az is jelezheti, hogy probléma van a bojlerrel. Gyakran a vízkőképződés és a szivárgás miatt romlik a bojler hatékonysága.

Megoldási lehetőségek, ha szivárog a bojler

1. Tömítések és szelepek cseréje

Ha a probléma a szelepek vagy tömítések meghibásodásából fakad, ez egyszerűen orvosolható. A szakembereink kicserélheti az elhasználódott alkatrészeket, ami megálítja a szivárgást.

2. Vízkőtelenítés

A rendszeres vízkőtelenítés segít megelőzni a bojler belsejében lévő lerakódásokat, így elkerülhetjük a túlmelegedést és a szivárgást. Ha kemény a víz a lakásban, ajánlott a vízkőmentesítés.

3. Nyomásszabályozó beállítás

A túl magas víznyomás a bojlerben szivárgásokat okozhat, ezért érdemes időnként ellenőrizni és szükség esetén újra beállítani a nyomásszabályozót. Ez megelőzi a bojler túlterhelését és a szivárgást.

4. Bojler csere fix áron

Ha a bojler már nagyon régi, és a korróziója előre haladott, a legjobb megoldás a csere. Szerencsére családi bojlerszerelő vállalkozásunknál a bojler csere fix áron érhető el, így pontosan tudhatjuk, mennyibe fog kerülni az új készülék teljeskörű beszerelése.

Miért fontos a gyors beavatkozás?

A bojler szivárgása hosszú távon nemcsak a készüléket, hanem az otthonunkat károsíthatja. A szivárgó víz tönkreteheti a padlót, a falakat, sőt a ház szerkezetét is. Elektromos bojlerek esetén az áramütés veszélye is fennáll, ha a víz eléri az elektromos alkatrészeket.

Mennyibe kerülhet a bojler javítása vagy cseréje?

A bojler javításának és cseréjének költségei az adott problémától függenek. Ha csak kisebb alkatrészeket kell cserélni, az átlagos alacsony költséggel járhat, míg a teljes bojler csere fix áron már nagyobb kiadást jelenthet. Az ár függ a bojler típusától és kapacitásától is. A modern, energiatakarékos bojlerek beszerelése hosszú távon megtérülhet, hiszen kevesebb energiát fogyasztanak.

Hogyan előzhetjük meg a szivárgást?

1. Rendszeres karbantartás

Az éves karbantartás és ellenőrzés segíthet abban, hogy időben észleljük a bojler kisebb nagyobb hibáit, amivel megelőzhetjük a komolyabb problémákat.

2. Vízlágyító használata

Kemény víz esetén érdemes vízlágyítót használni, hogy elkerüljük a vízkőképződést, ami gyakran a szivárgás egyik fő oka.

3. Nyomás ellenőrzés

Fontos, hogy rendszeresen ellenőrizzük a bojler vízoldali nyomását, különösen a téli hónapokban, amikor a készülék nagyobb terhelésnek van kitéve.

Ha szivárog a bojlerből a víz , a legfontosabb, hogy azonnal cselekedjünk. A problémák időben történő kezelése megelőzheti a komolyabb károkat. Ha rozsdás víz, vízkőlerakódás, szivárgás jeleit észleljük, forduljon tapasztalt szakembereinkhez. Ha a bojler már nem javítható, érdemes fontolóra venni az általunk nyújtott bojler cserét fix áron, amely gyors és megbízható megoldást nyújt.

Elérhetőségeink:

 

HÍVJON MOST! 06 20 398 7569

Bejegyzés kategóriák

Szolgáltatásunk eredménye számokban

Villanybojlert cserélünk ki évente

Szakértő tapasztalat

Villanybojlert javítunk meg évente

Bojler hibák szakszerű elhárítása Budapest

Bojler hibák feltárása, javítása a hét minden napján. Bojler hibák amiben segítségére lehetünk. Rozsdás víz csöpög bojleréből? Hamar elfogy a melegvíz? Nem fűt Hajdu villanybojlere? Szeretne gyorsan újra melegvizet? Hívjon Most!