+36 20 398 7569 [email protected]

HAJDU VILLANYBOJLER PROBLÉMA?

Mi segíthetünk önnek!

SÜRGŐSEN SZÜKSÉGE VAN EGY TAPASZTALT VILLANYBOJLER SZERELŐRE?

 Gyorsabb ügyintézés érdekében hívjon telefonon!

Kérjen segítséget Nyári Tibor bojler specialistától!

%

Ügyfél elégedettség

MITŐL ÉS MIÉRT FOLYIK A VÍZ A BOJLER ALJÁBÓL

 

HÍVJON MOST! 06 20 398 7569

Ne hagyja, hogy a rozsda kárt tegyen a bojlerében!

 

rozsdás víz folyik a bojler aljábólFolyik a bojler aljából a víz? Rozsdás víz csöpög a bojlerből?

A villanybojlerek kapcsán létezik egy alapszabály, amely kimondja, hogy a készülék soha, semmilyen körülmények között nem lehet vizes kívülről.

Amennyiben rozsdás, esetleg vizes foltot veszünk észre a bojler takaróján, azonnal kezdjünk el gyanakodni, hogy a rendszer valahol átereszt, csöpög, s keressük meg a probléma okát.

Keressük meg honnan látjuk a folyást.

A sárgás, barnás víz folyhat a bojler alján lévő elektromos dobozból, folyhat a víz a tartály külső burkolatán végig folyva, de folyhat folyamatosan a bojler biztonsági szelepből, vagy a víz csatlakozásokból.

 

 

ÉS MIÉRT FOLYIK SÁRGÁS, BARNÁS VÍZ A BOJLERBŐL?

A leggyakoribb ok a rendszeres karbantartások elmaradása, anód cserék elmulasztása.

Ugyanis a bojler magnézium anódja védi a bojler tartályát a kilyukadástól.

Ezért az anódot két évente ellenőriztetni kellene.

Amennyiben ezt elfeleltjük visszafordíthatatlan korróziós folyamatok indulnak meg a tartályban, aminek lyukadás lesz a vége.

 

CSÖPÖGŐ VILLANYBOJLER JAVÍTÁSA FOLYÁS MEGSZÜNTETÉSE

folyik a bojler rozsdás víz Az első lépés, hogy el kell távolítanunk a műanyag burkolatot. A legtöbbször ennyi elegendő is szokott lenni, mivel a problémát többnyire a zárófedél korróziója okozza.

Minden más esetben (például, ha a folyás a tartály, és a szigetelés között tapasztalható) az egész készüléket cserélni kell. Sajnos amennyiben a bojler tartálya hibásodik meg, akkor ezt házilag nem tudjuk megoldani.

A tartály védelméért természetesen tehetünk, ahogy már előző cikkeinkben is kiemeltük, az aktív anód folyamatos ellenőrzése, adott esetben cseréje növeli a tartály élettartamát. De nyilván adódhatnak helyzetek, amikor a rendszer meghibásodása teljes cserét igényel.

Ezekben az esetekben feltétlenül kérjük szakember segítségét. A probléma analizálásában közreműködhetünk a mesterekkel, ám a megoldást már bízzuk a szakértő kezekre. hiszen egy rosszul összeszerelt villanybojler további, súlyos problémát tud okozni.

A vízkő is ludas lehet a legtöbb bojler esetében tapasztalt hibában. Sajnos a magyar vizek keménysége nem segít abban, hogy távol tartsuk háztartási eszközeinktől a vízkövet. A Ca, és Mg ionokkal dúsított hazai víz tökéletes alapul szolgál a vízkő képződésnek, lerakódásnak.

Ez a réteg kizárólag káros hatásokkal bír, így a legjobb, hogyha még a kialakulását is megelőzzük. A víz lágyítás segítségével kiküszöbölhető a probléma, így megóvhatjuk bojlerünk életét. A vízkő ugyanis képes megrepeszteni a csöveket, eltömíteni az alkatrészeket, ezzel csöpögést, folyást, üzemzavarokat előidézve.

Összegezve, ha bármikor folyást, csöpögést tapasztalunk próbáljuk meg felmérni a baj okát, a lehetséges megoldásokat, de ha bizonytalanok vagyunk, akkor inkább már a felméréshez is kérjük szakember segítségét, aki szakszerűen képes orvosolni a felmerülő problémákat.

 

Végleges megoldás bojler folyás esetén

Ha véglegesen szeretné megszüntetni hibát, keresse szolgáltatásainkat.

Mivel minden csöpögő bojlerhez úgy kell érkezni, hogy legyen tartalék bojler a szerelőnél mert az esetek nagy többségében ilyenkor le kell cserélni a régi forróvíztárolót.

Szerviz autónkban mindig van tartalék csere bojler, hogy szükség esetén azonnal el tudjuk végezni a bojler cseréjét.

Így nem kell napokig nélkülöznie a meleg vizet.

Szivárog csöpög folyik a bojler? A hét minden napján hívhat! Hívjon most!

HÍVJON MOST! 06 20 398 7569

Nyári Tibor bojler szerelő

 

Bejegyzés kategóriák

Szolgáltatásunk eredménye számokban

Villanybojlert cserélünk ki évente

Szakértő tapasztalat

Villanybojlert javítunk meg évente

Bojler hibák szakszerű elhárítása Budapest

Bojler hibák feltárása, javítása a hét minden napján. Bojler hibák amiben segítségére lehetünk. Rozsdás víz csöpög bojleréből? Hamar elfogy a melegvíz? Nem fűt Hajdu villanybojlere? Szeretne gyorsan újra melegvizet? Hívjon Most!