+36 20 398 7569 [email protected]

Csöpög folyik a víz a villanybojler aljából

Legyünk nagyon körültekintőek bojler csöpögés esetén, mert ilyenkor vizes a villanybojler elektromos része, ami rengeteg veszélyt rejthet

Csöpögő bojlerünket azonnal feszültségmentesítsük.

De miért csöpög vagy folyik a víz a bojler aljából?

Az idő múlásával minden villanybojler előbb vagy utóbb elkezd csöpögni. Amennyiben a bojler aljából csöpög a víz jó esetben csak valamelyik tömítés adta meg magát, de lehet, hogy a magnézium védő anód hiánya, illetve az elmaradt karbantartások miatt már korrodált és kilyukadt bojlerünk.

Csöpögés lehetséges okai:

Magnézium védőanód cseréjének elmuasztása

Nagyon fontos, hogy bojlerünk 2 – 3 évenkénti vízkőtelenítése karbantartása alkalmával ne csak a vízkövet távolítsuk el, hanem történjen meg a bojler belső zománcos felületét védő, magnézium védőanód cseréje is. Ellenkező esetben elkezd korrodálni a fémből készült tartály és zárófedél anyaga. Ezután már bármikor kilyukadhat.

A bojler záró fedele korrodált és lyukas

Megtörténik sokszor, hogy a vízmelegítő tartálya még éppen nem lyukad ki, csak a bojler záró fedele korrodált és lyukas, ami egyszerűen és gyorsan cserélhető. A záró fedél cseréjével nyerhetünk egy kis időt, de az anód hiány miatt ilyenkor már a rozsdás tartályunk bármikor kilyukadhat. Ebben az esetben már át kell gondolni, hogy még érdemes e rákölteni a régi viseltes villanybojlerre, vagy jobban járunk egy új bojler felszerelésével.

Kilyukadt a bojler

Villanybojlerünk végét jelzi, ha a csöpögő folydogáló víz a bojler aljába behegesztett hideg – meleg víz cső valamelyikén csordogál, vagy a záró fedél rögzítő csavarjain jelenik meg a víz és csöpög az elektromos fedélbe, aminek az aljából kifolyik. Ekkor már sejthetjük, hogy véglegesen és javíthatatlanul kilyukadt bojlerünk. Ilyenkor a tartály külső fala és a tartályt borító szigetelés közé jut a víz ahonnan elindul a tartály alja felé.

Vízkőtelenítés elmulasztása

Elég gyakori hiba, amikor elmulasztjuk a bojlerünk 2-3 évenkénti vízkőtelenítését, megkeményedik a bojler fűtőszál tömítés, vagy akár az anód tömítés. Így megszűnik vízzáró képességük és elkezd kicsöpögni a víz a bojler tartályából.

HAJDU VILLANYBOJLER PROBLÉMA?

Mi segíthetünk önnek!

HÍVJON BOJLER SZERELŐT

Nincs melegvíz? Zúg –Sistereg? Csöpög – szivárog? Világít de nem melegít Hajdu villanybojlere?
Kérjen segítséget Nyári Tibor bojler specialistától!