+36 20 398 7569 [email protected]

Tönkrement, csöpög a konyhai kisbojler

Mai napig népszerűek Budapest konyháiban a kis helyigényű Hajdu FTA 5 és FTA 10 literes elektromos vízmelegítők használata. Nagy előnyük a nagyobb társaikkal szemben, hogy csak annyi meleg vizet tárolnak és melegítenek, amennyi elég lehet egy mosdó vagy mosogató ellátására. A kis vízmennyiségnek köszönhetően gyorsan felfűtik az 5 – 10 litert.

Előnyei közé sorolható, hogy használatukkal csökkenthetjük a vízszámlánkat is, mivel a lehető legközelebb helyezkedik el a csapoló egység a tároló tartályhoz, így nem kell percekig folyatnunk a vizet, hogy a melegvíz megjelenjen.

Ez a jelenség biztosan ismerős azoknak akiknek a fürdőszobában helyezkedik el a vízmelegítő és a távolabb eső konyhában mosogatni szeretnének, több liter víz is elfolyhat mire oda ér a melegvíz. Praktikus lehet még wc-k ben lévő kézmosók melegvíz ellátására is. Használatakor nincs szükség cirkulációs vízvezeték kiépítésére

Szabadkifolyású 5 és 10 literes bojlerek bekötése mosogató fölé:

A konyhai kis helyigényű Hajdú FT5 – FT10 literes szabadkifolyású elektromos vízmelegítők különböző típusai között megtalálható felső elhelyezésű ás alsó elhelyezésű is. A felső elhelyezésű kivitelnél a villanybojler és a csaptelepe a mosogató felet csatlakozik a vízvezetékhez.

Az alsó elhelyezésű elektromos vízmelegítő esetében viszont a mosogató szekrényben a mosogató tálca alatt helyezkedik el a tartály:

A szabad kifolyású azt jelenti, hogy a kis bojler műanyag víz tartálya, nem alkalmas arra hogy nyomás alá kerüljön.

Ezért csak a villanybojlerhez járó csapteleppel használható, ami csak akkor engedi a vizet a tartályba, ha kinyitjuk a melegvíz oldali szelepet, így a beáramló víz szabadon, nyomás növekedés nélkül halad át a tartályon.

Használat után a melegítés következtében megnövő vízmennyiség is ki tud csöpögni a speciális csaptelepen keresztül a mosogató tálcába, védve a kis bojler tartályát a repedéstől. Tehát ezeknél a speciális villanybojler csaptelepeknél természetes, sőt elengedhetetlen, ha elzárás után csöpögnek egy ideig.

HAJDU VILLANYBOJLER PROBLÉMA?

Mi segíthetünk önnek!

HÍVJON BOJLER SZERELŐT

Nincs melegvíz? Zúg –Sistereg? Csöpög – szivárog? Világít de nem melegít Hajdu villanybojlere?
Kérjen segítséget Nyári Tibor bojler specialistától!