Hívjon a hét bármely napján 8:00 és 20:00 között!
Szolgáltatási terület: BUDAPEST
06-20-398-7569
Nyomáscsökkentő szelep bojler elé

Nyomáscsökkentő alkalmazása bojlerhez

A bojlereket általában 3-4 bar víznyomáson való üzemeltetésre tervezik. Ennél nagyobb nyomásnál a készülék tönkremehet, sőt, akár csőtöréssel is szembe kell néznünk. A hálózati nyomásingadozás, illetve a vízütés is komoly problémákat okozhat.

Hirtelen megnövelheti a nyomást az áramkimaradás miatti szivattyúleállás vagy a mosógép hirtelen kikapcsolása is. Ezért ajánlott a bojler nyomáscsökkentő alkalmazása, amely megakadályozza, hogy a készüléket túl nagy nyomásnak tegyük ki.

A régebbi hálózati vezetékek nagyobb nyomás esetén eltörnek, utcai csőtörést okozva, így a fogyasztó lakásában nem történik probléma. A modernebb csövek viszont bírják a magas nyomást, nem törnek el, hanem azt a fogyasztó lakásában futó csövekbe vezetik.

caleffi nyomascsokkento bojlerNyomáscsökkentővel kiküszöbölhető a károk 80 százaléka

Az bojler nyomáscsökkentő segítségével hatékonyan kiküszöbölhető a fent említett hálózati nyomásingadozás okozta károk 75-80 százaléka.

A nyomáscsökkentőknek két alaptípusa van, a tehermentesített és a nem tehermentesített. Utóbbi esetében a hálózati nyomás megnövekedése esetén a szelep kinyílik, és addig úgy marad, amíg a rendszer egyensúlya helyre nem áll. Azonban ezen nyomáscsökkentőkön a nagyobb nyomáshullámok áthaladnak – igaz, csökkent mértékben.

A tehermentesített bojler nyomáscsökkentő előnyei

A tehermentesített bojler nyomáscsökkentőknél a hálózati nyomásingadozás nincs hatással a szekunder oldali nyomásra, ugyanis nem engedik át a túlnyomást a védett szakaszra. Ezek előnye, hogy a felhasználó maga állíthatja be ezt a nyomást a kívánt értékre a rugó megfeszítésével vagy elernyesztésével. Ezért a modern tehermentesített nyomáscsökkentők alkalmazása javasolt.

A bojler nyomáscsökkentők használata nemcsak a bojler élettartamának növelése, hanem a költségcsökkentés érdekében is ajánlott. Ráadásul a nagy nyomással áramló víz zavaró zajt is kelthet, amit nyomáscsökkentővel szintén kiküszöbölhetünk. A tökéletes eredmény érdekében alkalmazzunk csendes működésű készüléket.

A jó bojler nyomáscsökkentő ezen kívül képes szabályozni és állandó értéken tartani a nyomást, nem engedi tovább a lökéshullámot, és nyomásmérővel is felszerelhető.

Villanybojler nyomáscsökkentő beépítése cseréje Budapest és környékén 06 20 9 420 586

Nyári Tibor bojler szerelő

Kapcsolatfelvétel, üzenetküldés

Kapcsolat

Nyári Tibor Hajdú villanybojler szerelő

Hívjon minket bizalommal!

06-20-398-7569