+36 20 398 7569 [email protected]

HAJDU VILLANYBOJLER PROBLÉMA?

Mi segíthetünk önnek!

SÜRGŐSEN SZÜKSÉGE VAN EGY TAPASZTALT VILLANYBOJLER SZERELŐRE?

 Gyorsabb ügyintézés érdekében hívjon telefonon!

Kérjen segítséget Nyári Tibor bojler specialistától!

%

Ügyfél elégedettség

Minden amit a bojler nyomáscsökkentő szelepről tudni kell

HÍVJON MOST! 06 20 398 7569

 

BOJLER NYOMÁSCSÖKKENTŐ SZELEP

bojler nyomáscsökkentő szelepA legtöbb villanybojler maximum 3-4 bar víznyomáson történő használatra alkalmas.

Ha ennél nagyobb nyomáson alkalmazzuk a készüléket, akkor az nagy eséllyel tönkremehet vagy akár komoly csőtörés is kialakulhat, ezenkívül számolnunk kell a hálózati nyomásingadozással, valamint a vízütéssel járó kellemetlenségekkel is.

Érdemes odafigyelnünk, hiszen a nyomást több tényező is befolyásolhatja. Váratlan nyomásemelkedést okoz például az áramszünet miatt bekövetkező szivattyúleállás, illetve a mosógép hirtelen kikapcsolása is.

Ha el szeretnénk kerülni ezeket a kellemetlenségeket, akkor érdemes alkalmaznunk egy nyomáscsökkentő szelepet bojlerünkhöz, amely meggátolja, hogy a villanybojlert bármily módon magas nyomásnak tegyük ki.

A nyomáscsökkentő szelep segítségével kiküszöbölhetőek a magas nyomás okozta károk legalább 75-80 százaléka.

A nyomáscsökkentő szelepeknek két típusa van, a tehermentesített és a nem tehermentesített szelepek. Utóbbi nyomáscsökkentő szelep működése kevésbé hatékony.

 

MELYEK A TEHERMENTESÍTETT NYOMÁSCSÖKKENTŐ SZELEP ELŐNYEI?

A tehermentesített bojler nyomáscsökkentő szelepek legnagyobb előnye, hogy magunknak állíthatjuk be a nyomást az általunk kívánt értékre. Javasolt tehát a modern, tehermentesített nyomáscsökkentő szelepek használata, hiszen hosszú távú alkalmazásukkal nem csak költségcsökkenést érhetünk el, de villanybojlerünk élettartamát is jelentősen meghosszabbíthatjuk.

A tehermentesített nyomáscsökkentő szelepek előnyei közé tartozik az is, hogy használatukkal kiküszöbölhetőek a nagy nyomással áramló víz által keletkezett zavaró hangok.

Az efféle nyomáscsökkentők ráadásul képesek szabályozni, valamint folyamatosan szinten tartani a nyomást. A leghatásosabb eredmény érdekében szereljük fel nyomásmérővel a készüléket, valamint alkalmazzunk csendes működésű nyomáscsökkentőt!

 

A BOJLER NYOMÁSCSÖKKENTŐ SZELEP BEÁLLÍTÁSA

A nyomáscsökkentő szelep olyan eszköz, amely a folyadék vagy gáz nyomását csökkenti a kívánt szintre. A szelep beállítása elengedhetetlen a megfelelő működés és biztonságos üzemeltetés érdekében. Ebben a cikkben részletesen bemutatjuk, hogyan lehet beállítani a nyomáscsökkentő szelepet az üzemi nyomás beállításával és a rugó állításával.

Zárja el az összes csapot: A szelepbeállítás előtt fontos, hogy minden csap zárva legyen. Ez biztosítja, hogy a nyomás csak a nyomáscsökkentő szelepen keresztül áramoljon, ez megkönnyíti a beállítási folyamatot.

Nyomásmérő beszerelése: A beállításhoz általában szükséges egy nyomásmérő beszerelése a nyomáscsökkentő szelep után. Ez lehetővé teszi, hogy pontosan mérje és ellenőrizze a kimeneti nyomást a beállítás során.

Rugó állítása: A nyomáscsökkentő szelepben található rugó felelős a nyomás beállításáért. A beállított érték növeléséhez forgassa a gombot az óramutató járásával megegyező irányba. Ez a rugó összenyomásával magasabb kimeneti nyomást eredményez, amely ellensúlyozza a beállított érték növekedését.

Ellenőrzés: Miután beállította a kívánt nyomást, fontos ellenőrizni a szelep működését. Nyissa meg lassan a csapot, és figyelje meg a nyomásmérőn a kimeneti nyomást. Ha a mért érték a beállított érték közelében van, akkor a nyomáscsökkentő szelep helyesen van beállítva.

A nyomáscsökkentő szelep beállítása fontos lépés a megfelelő működés és a biztonságos üzemeltetés biztosítása érdekében. A fenti lépések betartásával és a megfelelő mérésekkel biztos lehet abban, hogy a szelep optimálisan működik és megfelel a várt nyomásértékeknek.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy a nyomáscsökkentő szelep beállítása specifikus lehet az adott szeleptípustól és gyártótól függően. Mindig kövesse a gyártó által adott utasításokat és konzultáljon szakértővel, ha szükséges.

 

A NYOMÁSCSÖKKENTŐ SZELEP MEGHIBÁSODÁSÁNAK JELEI

olasz bojler nyomáscsökkentő szelepAz idő múlásával a bojler nyomáscsökkentő szelep is elöregszik, elhasználódik, melynek következtében rugója meggyengül. Ilyenkor a tartály felfűtése közben növekszik a víz térfogata, emiatt a víznyomás emelkedni kezd.

Ebben az esetben, ha szerencsénk van, a nyomásemelkedés hatására a bojler biztonsági szelepe kinyit, így elfolyhat a fölösleges víz, melynek következtében csökken a bojler tartályára ható nyomás.

Ha azonban a bojler biztonsági szelep állandóan engedi a vizet, akkor nagy valószínűséggel a nyomáscsökkentő hibájáról lehet szó.

Keresse Nyári Tibor villanybojler szerelőt, ha problémája akadt a bojler nyomáscsökkentőjével.

A hét minden napján hívhat, ne fossza meg magát a melegvíztől, rendbe hozzuk Hajdu villanybojlerét, és visszaállítjuk a megfelelő melegvíz nyomást az otthonában

 

HÍVJON MOST! 06 20 398 7569

Bejegyzés kategóriák

Szolgáltatásunk eredménye számokban

Villanybojlert cserélünk ki évente

Szakértő tapasztalat

Villanybojlert javítunk meg évente

Bojler hibák szakszerű elhárítása Budapest

Bojler hibák feltárása, javítása a hét minden napján. Bojler hibák amiben segítségére lehetünk. Rozsdás víz csöpög bojleréből? Hamar elfogy a melegvíz? Nem fűt Hajdu villanybojlere? Szeretne gyorsan újra melegvizet? Hívjon Most!