+36 20 398 7569 [email protected]

HAJDU VILLANYBOJLER PROBLÉMA?

Mi segíthetünk önnek!

SÜRGŐSEN SZÜKSÉGE VAN EGY TAPASZTALT VILLANYBOJLER SZERELŐRE?

 Gyorsabb ügyintézés érdekében hívjon telefonon!

Kérjen segítséget Nyári Tibor bojler specialistától!

%

Ügyfél elégedettség

Nyomáscsökkentő szelep bojler elé

Nyomáscsökkentő szelep bojler elé

Miért kell nyomáscsökkentő szelep bojler elé. A legtöbb villanybojler maximum 3-4 bar víznyomáson történő használatra alkalmas.

Ha ennél nagyobb nyomáson alkalmazzuk a készüléket, akkor az nagy eséllyel tönkremehet vagy akár komoly csőtörés is kialakulhat, ezenkívül számolnunk kell a hálózati nyomásingadozással, valamint a vízütéssel járó kellemetlenségekkel is.

Érdemes odafigyelnünk, hiszen a nyomást több tényező is befolyásolhatja. Váratlan nyomásemelkedést okoz például az áramszünet miatt bekövetkező szivattyúleállás, illetve a mosógép hirtelen kikapcsolása is.

Ha el szeretnénk kerülni ezeket a kellemetlenségeket, akkor érdemes alkalmaznunk egy nyomáscsökkentő szelepet bojlerünkhöz, amely meggátolja, hogy a villanybojlert bármily módon magas nyomásnak tegyük ki.

A nyomáscsökkentő szelep segítségével kiküszöbölhetőek a magas nyomás okozta károk legalább 75-80 százaléka.

A nyomáscsökkentő szelepeknek két típusa van, a tehermentesített és a nem tehermentesített szelepek. Utóbbi nyomáscsökkentő szelep működése kevésbé hatékony.

 MELYEK A TEHERMENTESÍTETT NYOMÁSCSÖKKENTŐ ELŐNYEI?

A tehermentesített bojler nyomáscsökkentő szelepek legnagyobb előnye, hogy magunknak állíthatjuk be a nyomást az általunk kívánt értékre.

Javasolt tehát a modern, tehermentesített nyomáscsökkentő szelepek használata, hiszen hosszú távú alkalmazásukkal nem csak költségcsökkenést érhetünk el, de villanybojlerünk élettartamát is jelentősen meghosszabbíthatjuk.

A tehermentesített nyomáscsökkentő szelepek előnyei közé tartozik az is, hogy használatukkal kiküszöbölhetőek a nagy nyomással áramló víz által keletkezett zavaró hangok.

Az efféle nyomáscsökkentők ráadásul képesek szabályozni, valamint folyamatosan szinten tartani a nyomást. A leghatásosabb eredmény érdekében szereljük fel nyomásmérővel a készüléket, valamint alkalmazzunk csendes működésű nyomáscsökkentőt!

A NYOMÁSCSÖKKENTŐ SZELEP MEGHIBÁSODÁSÁNAK JELEI

Az idő múlásával a bojler nyomáscsökkentő szelep is elöregszik, elhasználódik, melynek következtében rugója meggyengül. Ilyenkor a tartály felfűtése közben növekszik a víz térfogata, emiatt a víznyomás emelkedni kezd.

Ebben az esetben, ha szerencsénk van, a nyomásemelkedés hatására a bojler biztonsági szelepe kinyit, így elfolyhat a fölösleges víz, melynek következtében csökken a bojler tartályára ható nyomás.

Ha azonban a bojler biztonsági szelep állandóan engedi a vizet, akkor nagy valószínűséggel a nyomáscsökkentő hibájáról lehet szó.

 

HÍVJON MOST! 06 20 398 7569

Bejegyzés kategóriák

Szolgáltatásunk eredménye számokban

Villanybojlert cserélünk ki évente

Szakértő tapasztalat

Villanybojlert javítunk meg évente

Bojler hibák szakszerű elhárítása Budapest

Bojler hibák feltárása, javítása a hét minden napján. Bojler hibák amiben segítségére lehetünk. Rozsdás víz csöpög bojleréből? Hamar elfogy a melegvíz? Nem fűt Hajdu villanybojlere? Szeretne gyorsan újra melegvizet? Hívjon Most!