Hívjon a hét bármely napján 8:00 és 20:00 között!
Szolgáltatási terület: BUDAPEST
06-20-398-7569
miért nem fűt miért nem melegít a bojler

Mit tegyünk, ha nem fűt, nem melegít a villanybojler?

Állunk rendelkezésre budapesti cím esetén a javítással.

A legelső lépés, hogy ellenőrizzük a villanybojler kis megszakítóját, hogy felkapcsolt, vagy leoldott állapotban van.

Ha a biztosíték felkapcsolt állapotban van valószínűleg a bojler hőkioldója állította le szakította meg a villanybojler fűtését.

Miért old ki a hőkioldó, miért áll le a bojler?

 A bojler hőkioldó egy biztonsági elem, ami megakadályozza a bojler túlmelegedését.  Általában a fűtőszálra rakódott vízkő miatt a bojlerben lévő víz már nem tudd közvetlenül érintkezni a fűtőszál felületével.

Azaz nem tudja elvezetni a hőt. Ezért a fűtőszál környezete és a bojler alaplap tokcsövében elhelyezett hőkioldó érzékelője felforrósodik, és ha eléri a kioldási hőmérsékletet, elveszi az áramot a fűtőszálról.  

A lekapcsolt hőkioldó addig nem is engedi a bojler fűtését, amíg azt újra fel nem kapcsoljuk.

A hőkioldó a bojler műanyag fedelének eltávolítása után ideiglenesen újra üzembe helyezhető. Viszont visszakapcsolás előtt mindenképp távolíttassuk el a bojlerben lévő vízkövet. Ha ezt elmulasztjuk, hamarosan újra túlmelegszik, és ismét leáll bojlerünk. (Vízkőmentesítés áraink)


Hajdu villanybojler hőkorlátozó visszakapcsolásaÚj típusú Hajdú hőkorlátozó visszakapcsolása

Mielőtt eltávolítjuk a villanybojler műanyag fedelét, áramtalanítsuk készülékünket. Soha ne szereljük bojlerünket feszültség alatt.

A képen látható új típusú hőkorlátozó, kék hőfokszabályzó gombja mellett található piros színű kis gombot óvatosan nyomjuk meg egy kisebb csavarhúzóval.

A gomb benyomása közben egy kis kattanást kell hallanunk. Ha hallottuk a kattanást, biztosan sikerült visszakapcsolni a hőkioldót.

 


Hajdu bojler vissza kapcsolásaRégi típusú Hajdú hőkorlátozó visszakapcsolása

A régi típusú Hajdu hőkorlátozó visszakapcsolásához áramtalanítás után nyomja meg a hőkorlátozóból kiálló két kis gombot.

Ennél a típusnál is hallható egy kis kattanás, amikor sikerül újra kireteszelni az elektronikát.

Mindkét esetben a visszakapcsolást és a műanyag fedél visszaszerelését követően, a kismegszakító felkapcsolása után újra melegíteni fogja a vizet a bojler.

 Amikor nem a hőkorlátozó miatt nem melegít a villanybojler

Szintén gyakori probléma, hogy a vízkövesedés és a megnövekedett felfűtési idő miatt szétéghetnek a bojler műanyag fedele alatt található vezetékek, illetve megrepedhet a bojler fűtőszála. Ha ez bekövetkezik szintén nem fog felmelegedni a bojlerünkben a víz. Ne várja meg, előzze meg a villanybojler leállását.

bojler szerelés nem melegít nem melegszik villanybojler Budapest

Bojler hőkioldó vissza kapcsolása, cseréje 
Bojler hőkioldó vissza kapcsolása, cseréje : 06-20-398-7569

Nyári Tibor villanybojler szerelő

Ha tetszett a cikk, ossza meg, vagy lájkolja, hogy még többen olvashassák!