+36 20 398 7569 [email protected]

HAJDU VILLANYBOJLER PROBLÉMA?

Mi segíthetünk önnek!

SÜRGŐSEN SZÜKSÉGE VAN EGY TAPASZTALT VILLANYBOJLER SZERELŐRE?

 Gyorsabb ügyintézés érdekében hívjon telefonon!

Kérjen segítséget Nyári Tibor bojler specialistától!

%

Ügyfél elégedettség

HAJDU BOJLER ALKATRÉSZEK KARBANTARTÁSA CSERÉJE

Hajdu bojler alkatrész vásárlása és beépítése Budapest. Alapvetően kétféle vízmelegítési megoldást használunk széleskörűen; ezek a gázfűtésű és a villamos energiával működő bojlerek. Ezek közül a villanybojlerek jelentik az elterjedtebb megoldást.

A villamos bojlerek egyik előnyös tulajdonsága, hogy szinte semminemű karbantartást nem igényelnek, szabadon és kényelmesen használhatók.

Ettől függetlenül oda kell figyelünk a vízkőképződésre, mert ez a jelenség nem csak rontja a fűtőszál teljesítményét, hanem tönkre is teheti a berendezést.

HÍVJON MOST! 06 20 398 7569

HAJDU BOJLER ALKATRÉSZ BESZERZÉSE BUDAPEST

Hajdu bojler alkatrészHa vészesen tönkremegy a fűtőszál vagy valamely más belső alkatrész, az esetben a vízkő eltávolítás már nem feltétlenül jelent tökéletes megoldást, sokszor új alkatrészt kell vásárolni.

Sajnos ez a megoldás nem áll rendelkezésre minden egyes gyártó termékei esetében.

Sajnos Magyarországon is megjelentek azok az alsó árkategóriás termékek, amelyek minőségi mutatói komoly hiányosságokat mutatnak.

A gyenge minőségű behozatali bojlerek esetében a legnagyobb probléma mégis az, hogy gyakorlatilag képtelenség megfelelő pótalkatrészt vásárolni hozzájuk.

A Hajdu bojler alkatrész ellátottság kimagasló, így ezzel a termékkel kapcsolatban ilyen gond nem fordulhat elő. Mindemellett érdemes tudni, hogy az olcsó távol-keleti villanybojlerek minőségi hiányosságai miatt rövidebb várható élettartammal is rendelkeznek.

Alapvetően úgy védhetjük meg a bojlerünk állapotát, ha rendszeresen tisztítjuk a belső alkatrészeket, illetve gondosan eltávolítjuk a vízkövet.

A villanybojlert használók általában nem tudják, hogy a belső, vízzel érintkező alkatrészeket időnként tisztítani kell. A tisztítás gyakoriságát elsősorban az határozza meg, mennyire kemény a hálózati víz; a kemény víz esetén nagyobb mennyiségben csapódik ki vízkövet előidéző elem, lágy víz esetén ez sokkal kisebb mértékű.

Általánosságban azt lehet mondani, hogy két vagy három évente szükséges elvégezni a belső alkatrészek tisztítását, illetve szükség esetén a cseréjüket.

A fűtőszál mellett az aktív anód rúd a legfontosabb Hajdu bojler alkatrész, amely elsősorban a bojler belső alkatrészeinek védelmét látja el a korrózió káros hatásaival szemben. Az anód rúd egy speciális magnézium ötvözetből készül, amely képes magára irányítani a korróziós folyamatokat, így megvédve az értékesebb alkatrészeket, valamint a bojler felső szerkezetét a különböző korróziós hatásoktól.

HAJDU BOJLER ALKATRÉSZ – HŐFOKSZABÁLYZÓ

Új hőfokszabájzó beszerelése Budapest - Hajdu bojler alkatrészBojler hőfokszabályzó lehetővé teszi a bojler hőfok beállítását, szabályzását.

Az összes Hajdu villanybojler rendelkezik hőfokszabályzó alkatrésszel, amivel beállíthatjuk az ideális hőfokot bojlerünkben.

Az ideális hőfok beállítás 55 – 60 celsius fok között ajánlott.

A túl magas hőfok beállítás növeli a vízkő képződést, a túl alacsony hőmérséklet segíti a baktérium képződést a tartályban.

HŐKORLÁTOZÓ IS FONTOS BOJLER TARTOZÉK

Hajdu villanybojler hőkorlátozó A hőkorlátozó is fontos bojler tartozék.

Megakadályozza a bojler túlmelegedését abban az esetben, ha a hőfokszabályzó meghibásodna.

Amikor túl melegszik a bojlerben lévő melegvíz és eléri a 110 celsius fokos hőmérsékletet a hőkorlátozó kiold, és elveszi a áramot a fűtőszálról.

 

BOJLER FŰTŐSZÁL

Hajdu villanybojler fűtőszál - bojler fűtőbetét Amikor fűtőszálra van szüksége, vásárlás elött több dologra is oda kell figyelnie. Mivel ez az alkatrész több méretben és típusban megvásárolható.

Létezik belőle 24mm és 30mm széles beépítésű és vásárolható belőle 1200W 1800W 2400W és akár 3000W is. Tehát beszerzés elött tájékozódni kell a fűtőszál típusáról és teljesítményéről.

De általányosan elmondható hogy a 50 – 80 literes Hajdu bojlerekhez 1200W és 1800W fűtőszál a 120 litereshez 1800W a 150 és 200 literesekhez 2400W illetve 3000W is beépíthető.

A nagyobb teljesítményű bojler fűtőszálak viszont jobban megterhelik a hálózatot és a vezetékeket ezért nem árt, ha a vezetékek ellenőrizzük a nagyobb fűtőszál vásárlása elött nehogy ne bírják hosszútávon a terhelést.

BOJLER BIZTONSÁGI SZELEP

Bojler biztonsági szelep - bojler biztonsági alkatrészA bojler biztonsági szelep feladata, hogy a megnövekedett víznyomást elvezesse a bojler tartályából.

Ugyanis minden felfűtés alkalmával növekszik a víz nyomása és térfogata a vízmelegítő tartályában.

Ezért a tartály védelmében azt el kell vezetni, kikell csöpögtetni, hogy ne sérüljön a bojler acél tartálya.

Amint eléri a bojlerben lévő víz nyomása a 6 – 6,5 bárt nyitnia kell a szelepnek

 

BOJLER ALKATRÉSZEK JAVÍTÁSA ÉS CSERÉJE

A villanybojlerek használata még ma is a legelterjedtebb megoldásnak tekinthető a meleg víz előállításában; ezek a berendezések általában nem igényelnek komolyabb karbantartást, de figyelni kell a rendszeres vízkőmentesítésre és a bojler alkatrészek időnkénti ellenőrzésére.

Az utóbbi néhány évben a magyarországi szaküzletek polcain megjelentek az olcsó behozatali bojlerek, amelyek között jobb és gyengébb minőségű termékeket is találunk.

Érdemes szem előtt tartani, hogy egyes villanybojlerek könnyebben, mások nehezebben javíthatók, sok esetben épp a bojler alkatrész hiánya miatt.

A várható élettartamban is komoly eltérések mutatkozhatnak; ezektől az olcsó behozatali termékektől nem várhatjuk, hogy egy egész emberöltőt végigszolgáljanak, de szerencsésebb választás esetén kielégítő megoldást jelentenek.

A BOJLER ALKATRÉSZEK TISZTÍTÁSA ÉS KARBANTARTÁSA

A fűtőszál a legalapvetőbb elektromos vízmelegítő alkatrész; ez a szerkezet végzi a meleg víz előállítását, tehát folyamatosan érintkezik a vízzel. Ennek eredményeképpen ki van téve a vízkövesedés veszélyének.

A villanybojler tulajdonosok általában nem tudják, hogy ennek a bojler alkatrésznek a tisztítását időnként el kell végezni.

Általános esetben két-három év alatt olyan mértékben szennyeződik vízkővel, ami már jelentős mértékben rontja a bojler hatásfokát.

A vízkőréteg tulajdonképpen egy hatásos hőszigetelő, ami miatt a fűtőszál csak nehezebben melegítheti fel a bojlerben található vizet.

Ez energiaveszteséget von maga után.

Szükség szerint időnként cserélni kell a bojlerben található aktív anód rudat. Az aktív anód rúd magnézium ötvözetből készül; a magnézium könnyen korrodálódó anyag, így a jelenlétével megvédi a bojler egyéb, hasznosabb alkatrészeit, illetve az acélt.

A korrózió elleni védekezés mellett a vízkőlerakódás mérséklésében is szerepet játszik, hiszen rendkívüli mértékben képes magához kötni a vízkövet.

Emiatt az időnkénti cseréje elengedhetetlen. A fűtőszálhoz hasonlóan nagyjából két-három év alatt teljesen elhasználódik, emiatt ajánlott a teljes bojler karbantartási feladatait elvégezni minden második évben.

A legtöbb bojler alkatrész megóvása érdekében ajánlott 55-60 celsius hőfokot beállítani; a túlzottan felhevített víz, illetve a túlzott igénybevétel megrövidíti a bojler alkatrészek várható élettartamát.

Arra is figyeljünk,hogy túl alacsony hőfokon ne üzemeltessük bojlerünket mert egészségre ártalmas kórokozók telepednek meg a langyos vízben.

Bízzon meg minket Hajdu villanybojlere alkatrész beszerzésével és beszerelésével. Hívhat minket szombat vasárnap is, velünk biztosan sikeres lesz a javítás.

Mivel szerviz autónkban megtalálható az összes Hajdu bojler típushoz, a teljes alkatrész arzenál. Minket nem érhet meglepetés.

Hajdú bojler alkatrészek szervizelése és cseréje Budapesten

 

HÍVJON MOST! 06 20 398 7569

 

Bejegyzés kategóriák

Szolgáltatásunk eredménye számokban

Villanybojlert cserélünk ki évente

Szakértő tapasztalat

Villanybojlert javítunk meg évente

Bojler hibák szakszerű elhárítása Budapest

Bojler hibák feltárása, javítása a hét minden napján. Bojler hibák amiben segítségére lehetünk. Rozsdás víz csöpög bojleréből? Hamar elfogy a melegvíz? Nem fűt Hajdu villanybojlere? Szeretne gyorsan újra melegvizet? Hívjon Most!