+36 20 398 7569 [email protected]

HAJDU VILLANYBOJLER PROBLÉMA?

Mi segíthetünk önnek!

SÜRGŐSEN SZÜKSÉGE VAN EGY TAPASZTALT VILLANYBOJLER SZERELŐRE?

 Gyorsabb ügyintézés érdekében hívjon telefonon!

Kérjen segítséget Nyári Tibor bojler specialistától!

%

Ügyfél elégedettség

BOJLER FŰTŐSZÁL HIBA OKOZÓJA

 

HÍVJON MOST! 06 20 398 7569

 

A bojler nem fűt – lehetséges okok és megoldások

 

A fűtőszál vagy másnéven a fűtőbetét nélkülözhetetlen eleme a villanybojlernek. Ez az alkatrész gondoskodik a víz felmelegítéséről. Mivel a villanybojlerek többféle méretben és kialakításban készülnek, ezért a fűtőszálak is változatos képet mutatnak.

Az egyik legfontosabb tulajdonsága a fűtő teljesítmény, amit mindenképpen figyelembe kell venni vásárláskor vagy alkatrész csere alkalmával. A bojler javításakor mi nagy gondot fordítunk arra, hogy a bojler típusának, méretének megfelelő fűtőszálat szereljünk be.

VILLANYBOJLER FŰTŐSZÁL MEGHIBÁSODÁS

A bojler fűtőszál hiba számtalan okra vezethető vissza, ám valószínűleg egyik lehetőséget sem fogja tudni, hozzá nem értő szemmel megállapítani. Eszközének állapotát precízen fel kell mérni ahhoz, hogy kiderüljön egészen pontosan mi a probléma forrása, s hogy mi arra a legjobb megoldás.

Ehhez szakértő bojlerszerelő segítségére lesz szüksége, aki professzionalitásának köszönhetően pillanatok alatt analizálja a helyzetet, s orvosolja a nehézségeket.

A BOJLER FŰTŐSZÁL HIBA EGYIK LEGGYAKORIBB OKOZÓJA AZ ÁTKOS VÍZKŐ.

vízkő bojler hiba fűtőszálEz az a hívatlan vendég, mely oly sok területét megkeserítheti életének. Ott van fürdőszobája, vagy épp konyhája csempéjén, a kutya itatótáljának a szélén, a kávéfőzőgép csövében, vagy éppen bojlerében.

Ahova a kemény víz elér, ott bizony megteszi a dolgát. A szervezet számára a kicsapódó sók egészségesek, de a vízátfolyással működő eszközeinek bizony határozottan ártalmasak.

Ha nincs vízlágyító rendszere, akkor ezzel a problémával előbb-utóbb szembe kell néznie. Magyarország különösen híres, de ebben a kontextusban inkább hírhedt kemény vizeiről.

A különböző szerkezeteken átfolyó víz, hővel „találkozva” kémiai, és fizikai folyamatokon megy keresztül. A benne található anyagok a megváltozott körülményeknek köszönhetően kicsapódnak, s lerakódnak. Ez a réteg személyesen a vízkő.

Azért alattomos a kialakulása, mert fokozatosan válik mind vastagabbá. Eleinte még nem valószínű, hogy felfigyel a bojler fűtőszál hiba jelenlétére, pedig szinte biztos, hogy az alkatrészt le, és elszigetelő jelenség már akkor is gondot okoz. Csak később fedezi fel a probléma gyökerét, ám akkor már nagy a baj.

NEM FŰT A BOJLER

Már akkor a vízkőre gyanakodhat, amikor bojlere nem képes olyan ütemben felmelegíteni a vizet, mint régen. A megnövekedett energiafogyasztás is abszolút gyanús.

Ám, amikor eljut odáig, hogy bojlere nem kapcsol be, akkor működésbe lépett a védelem, hiszen a készülék nem engedi magát túlfűteni, túlmelegedni.

Márpedig a rárakódott vízkő réteg miatt teljesen normális, hogy túlhevül a rendszer, hiszen próbálja elvégezni a feladatát, azaz biztosítani a meleg vizet, ám a „szigetelés” ezt nem engedi.

Ez az átkos folyamat a bojler fűtőszál hiba leggyakoribb okozója, de széles a paletta, már ami a lehetőségeket illeti, így ha problémát észlel feltétlenül forduljon szakemberhez!

GYAKORI BOJLER FŰTŐSZÁL PROBLÉMÁK

bojler fűtőszál repedés vízkőA villanybojler fűtőszála általában akkor hibásodik meg, ha annak külső burkolata megsérül vagy megreped. Ha elmulasztjuk a rendszeres karbantartást, nem törődünk a készülékünkkel, akkor a vízkő előbb vagy utóbb biztosan megtelepedik az alkatrészeken, például a fűtőszál felületén.

Ez problémát okozhat, hiszen a vízkő hatására a burkolat meggyengülhet, ennek eredményeképpen pedig a fűtőszál még nagyobb hőhatás kifejtésre kényszerül.

A túl nagy terhelés hatására az alkatrész megrepedhet és gyakran tönkre is megy.

A nagy mennyiségű vízkő nem csak a fűtőszálban, illetve annak burkolatában tehet kárt, hanem a tömítésben is. Ilyenkor előfordul, hogy a hőszabályozó rosszul érzékeli a víz hőmérsékletét, ezért a készülék túlmelegszik, az alkatrészek megégnek, a tömítések pedig meggyengülnek.

Ez csöpögéshez, vízszivárgáshoz vezethet, illetve egyéb problémákat is okozhat. Ha a fűtőszál tömítése elveszíti a vízzáró képességét, akkor az is előfordulhat, hogy a víz bejut az elektronikába ott zárlatot okozva.

VÍZKÖVES FŰTŐSZÁL CSERE ÉS MEGELŐZÉSE

Bármilyen problémát is észlel a készülék működésével kapcsolatban, nem érdemes kockáztatnia! Minden esetben egy hozzáértő szakemberre bízza a javítási munkákat, aki pontosan tudja, hogy mit miért csinál. Ez alól a vízköves, megrongálódott fűtőszál cseréje se legyen kivétel, hiszen ez a munkafolyamat is szakértelmet és kellő tapasztalatot kíván.

Gyakran felmerül a kérdés, hogy meg lehet-e előzni a fűtőszál vízkövesedését. Mi azt tapasztaljuk, hogy amennyiben a rendszeres karbantartás elvégzésre kerül, akkor a vízkő nem tud jelentős károkat okozni.

Sajnos ott, ahol kemény a víz (hazánk nagy részére jellemző), szinte elkerülhetetlen, hogy elinduljon a folyamat és a vízből kivált ásványi anyagok lerakódjanak az alkatrészek felületén. Ha viszont a szakember megtisztítja őket és eltávolításra kerül a vízkő, akkor megakadályozható, hogy például a fűtőszál vagy más alkatrész tönkre menjen.

Amennyiben szükségét érezzük, akkor használhatunk vízlágyító készülékeket, melyek szintén segítséget nyújthatnak a folyamat lassításában.

HOGYAN VESSZÜK ÉSZRE, HA BAJ VAN A FŰTŐSZÁLLAL?

bojler fűtőszál hibaA vízkövesedés a kezdeti fázisban észrevehetetlen. Ezért hangsúlyozzuk a rendszeresen karbantartás, tisztítás fontosságát, hiszen nem feltétlenül kell észlelni a problémát, attól még létezhet és létezik is. Ha már látható, hallható jelei vannak, akkor az már azt jelenti, hogy nagy a baj és valószínűleg szükség van az alkatrész cserére.

A fűtőszál meghibásodására vezethető vissza, ha a bojler nem vagy nem megfelelően fűti fel a vizet. Ez sajnos azt idézi elő, hogy a lakóknak nélkülözniük kell a meleg vizet, legalábbis a javítási munkák elvégzéséig biztosan.

Előfordulhat az is, hogy a túlmelegedés elleni védelem miatt a készül nem kapcsol be. Ezt is okozhatja fűtőszál probléma, például amikor a burkolata a vízkő hatására meggyengül és esetleg meg is reped, a rendszer pedig a kelleténél nagyobb terhelés alá kerül.

A fűtőszál tömítés meggyengülése csöpögéshez, vízszivárgáshoz vezethet, ami felett szintén nem szabad szemet hunyni. Vannak, akik évekig használják a csöpögő bojlerüket, holott egyértelmű, hogy ilyenkor javításra szorul.

Végül, de nem utolsó sorban a zárlat kialakulása is intő jel. A fűtőszál tömítés problémája miatt a víz bizony bekerülhet az elektronikába is, ami garantáltan nem marad észrevétlen. Ez esetben csípő érzést tapasztalhat a vízzel való érintkezéskor.

ZÁRLATOS FŰTŐSZÁL CSERÉJE

Ebből is látszik, hogy a fűtőszál bár alapvetően nem egy nagy alkatrész, mégis sokféle problémát okozhat a meghibásodása, tisztításának, cseréjének elhanyagolása. A hibáknak pedig nagyon sokféle következménye lehet.

Mi napról napra találkozunk csöpögő, sistergő, lyukas, zárlatos készülékekkel, amikről gyakran kiderül az alapos átvizsgálás után, hogy nincsenek rendesen karbantartva.

Nem véletlen, hogy rá szoktunk kérdezni, mennyi ideje volt utoljára átnézve, kitisztítva a bojler. Sokszor csak hosszas gondolkodás után érkezik a válasz, hogy már több, mint 5 vagy esetleg 10 (!) éve. Akkor már sejtjük, hogy a probléma kialakulásában a vízkőnek is nagy szerepe van.

Bárhogy is legyen szakértői csapatunk rendelkezésére áll! Hívjon bátran, ha probléma adódik a villanybojlerével, például nem kapcsol be, nem fűti fel a vizet, csöpög, sistereg vagy egyéb furcsa jelenségre lesz figyelmes a működése, használata közben.

 

HÍVJON MOST! 06 20 398 7569

 

Bejegyzés kategóriák

Szolgáltatásunk eredménye számokban

Villanybojlert cserélünk ki évente

Szakértő tapasztalat

Villanybojlert javítunk meg évente

Bojler hibák szakszerű elhárítása Budapest

Bojler hibák feltárása, javítása a hét minden napján. Bojler hibák amiben segítségére lehetünk. Rozsdás víz csöpög bojleréből? Hamar elfogy a melegvíz? Nem fűt Hajdu villanybojlere? Szeretne gyorsan újra melegvizet? Hívjon Most!