+36 20 398 7569 [email protected]

Bojler vízkőtelenítés

Nálunk a villanybojler vízkőmentesítése nem csupán vízkő eltávolítás, hanem teljes bojler felújítás, kopó és elhasználódó alkatrészek cseréjével!
Bojler karbantartás-fűtőszál csere

A bojler vízkőtelenítés ára tartalmazza:

N

Kiszállási díj Budapest

N

Bojler tartályának felülvizsgálata

N

Külső belső alkatrészek felülvizsgálata

N

Vízkő eltávolítása, tartály tisztítása

N

Magnézium védőanód cseréje

N

Régi vízkőves fűtőszál cseréje

N

Víztérben lévő összes tömítés cseréje

N

Bojler feltöltése – nyomáspróba

Vízköves villanybojlere?

Mi segíthetünk önnek!

SÜRGŐSEN SZÜKSÉGE VAN EGY TAPASZTALT VILLANYBOJLER SZERELŐRE?

 Gyorsabb ügyintézés érdekében hívjon telefonon!

Kérjen segítséget Nyári Tibor bojler specialistától!

%

Ügyfél elégedettség

Vízkőtelenítés csomag árajánlataink

*Egyéb hibás alkatrészek cseréje esetén csak az alkatrészek árat számoljuk fel!

Miért van szükség a rendszeres vízkőtelenítésre?

A berendezés fűtőszálait nagyon gyorsan bevonja a vízkő, ami sok esetben akár 2-3cm vastag is lehet. Ez már több mint a felére csökkenti az adott bojler hatékonyságát.

A vastag vízkő réteg nagyon megnehezíti a víz felmelegítését, ezért a bojler tisztítás minél előbbi megkezdése rendkívül fontos.

GYIK

Mi a vízkő, hogy kerül a bojlerbe?

A vízkő a vízvezeték hálózatunk által szállított csapvízben oldott állapotban megtalálható ásványi anyagok, hő hatására kiváló és lerakódó terméke, ilyen például a mészkő vagy a magnezit.

Az átalakulási folyamat ott jelentkezik leginkább ahol magas felületi hőmérséklet alakul ki. Erre tökéletesen alkalmas az üzemelő bojler fűtőszál felülete. A fűtőszál felületén nagyon hamar elkezd lerakódni, kicsapódni a vízkő, ami egy idő után a magas hőmérséklet hatására, elkezd töredezni és lepereg a fűtőszál felületéről a bojler aljára. Ekkor elkezdődik a vízkő lassú felhalmozódása, ami egy két év elteltével már teljesen beborítja a fűtőszál környezetét, ami miatt jelentősen csökken a bojler hatásfoka. Ilyenkor már szükséges a bojler vízkőtelenítés, ha nem akarjuk, hogy magas legyen a villanyszámlánk.

Milyen időközönként javasolt a bojler karbantartása?

Új villanybojlerek esetében a beüzemelést követő 24 hónap használat után ajánlatos az első karbantartás, majd ezt követően minden 2-3 évente, típusól függően.

Mennyi idő egy bojler vízkőtelenítés?

A villanybojler vizkőtelenítése körülbelül háromnegyed órás, maximum 1 órás procedúra. Ennek során leeresztjük a villanybojlert és eltávolítjuk a vízkövet. Ezután cserére kerül az anód és annak tömítése, a fűtőszál és tömítése, valamint a vízmelegítő alaplap tömítése. Ezután visszaszereljük a régi alaplapot, összeszereljük a bojlert, feltöltjük vízzel, és beüzemeljük.

Honnan tudom, hogy vízköves a bojlerem?
  • Egyre kevesebb a melegvíz.
  • Lassan melegíti a bojler a vizet.
  • Zúg egyre hangosabb bojler.
  • Megemelkedett a villanyszámla.