+36 20 398 7569 [email protected]

HAJDU VILLANYBOJLER PROBLÉMA?

Mi segíthetünk önnek!

SÜRGŐSEN SZÜKSÉGE VAN EGY TAPASZTALT VILLANYBOJLER SZERELŐRE?

 Gyorsabb ügyintézés érdekében hívjon telefonon!

Kérjen segítséget Nyári Tibor bojler specialistától!

%

Ügyfél elégedettség

HAJDU BOJLER SZERELŐ BP. XIV KERÜLETÉBEN SZOMBAT VASÁRNAP IS

 

HÍVJON MOST! 06 20 398 7569

Bojler szerelő Budapest XIV. kerület – Zugló

A villanybojlerek viszonylag rövid idő után elkezdik termelni és felhalmozni a vízkövet a bojler alsó részén elhelyezett fűtőszál felületén.

Ez alól a XIV.-kerületi, a meleg vizet villanybojlerrel előállító Zuglói lakások sem kivételek.

Ami sok probléma elsődleges okozója lesz, mivel ameddig nincs sok vízkő az elektromos vízmelegítőnkben jellemzően a meghibásodások nagy része elkerülhető.

Azaz kijelenthetjük, hogy a legtöbb bojler hiba a vízkő felhalmozódása miatt alakul ki.

Nem fűt nem melegszik a bojlerben a víz

Amikor azt tapasztaljuk, hogy nem melegít nem fűt a vízmelegítőnk a legkézenfekvőbb, hogy ellenőrizzük a bojler hőkorlátozóját, ami egy mozdulattal visszakapcsolható a legtöbb típus esetén.

Ilyenkor a felgyülemlett lerakódott, nagymennyiségű vízkő teljesen befedi a fűtőszálat és a bojler alaplapján lévő tokcsőben elhelyezett érzékelőt.

A vízkő miatt a bojlerben lévő víz nem tudja hűteni a tokcsőben lévő érzékelőt, ami ha 110 C fokra melegszik megszakítja a fűtőszál áram ellátását.

Miután a hőmérséklet visszahűl a hőkorlátozó visszakapcsolható. Viszont ez már egy jelzés, hogy el kell végezni a bojler vízkőtelenítését minél hamarabb.

Budapesti bojler szerelő szolgáltatásunk a XIV.-kerületi, Hajdu villanybojlert használó lakás és iroda tulajdonosok és bérlők számára egyaránt egész évben elérhető.

Legyen szó vízkőtelenítésről, javításról vagy bojler cseréről.

HAMAR ELFOGY A MELEGVÍZ

Gyakori bojler hibák közé tartozik, amikor a bojler űrtartalmához képest jóval kevesebb melegvíz jön ki a bojlerből, mint a megszokott.

Jellemzően azon bojlerek hiba jelensége ahol nagyon magas hőmérsékleten üzemel a bojler. Ilyenkor a bojler melegvíz oldalán lévő belső műanyag cső, ami felvan vezetve a tartály tetöjéig sérül, illetve törik vagy hullik darabokra.

Ekkor a víz a megmaradt törött csövön keresztül próbál kijutni a csapokon keresztül. Viszont a beáramló hidegvíz, ami a tartály alján kerül a tartályba, hamar összekeveredik és lehűti a bojler alsó részében lévő melegvízet.

Ezért érezzük úgy, hogy hamar elfogy a melegvíz a tartályból.

Minél lejjebb törik el a melegvízcső a tartály belsejében annál kevesebb melegvíz fog kifolyni.

Annak ellenére, hogy a vízmelegítő felső részében ott van a melegvíz, csak a melegvízcső hiányában nem tudjuk onnan kivenni.

ZÁRLATOS A BOJLER LEVERI A BIZTOSÍTÉKOT

Amikor zárlatos lesz a bojler és leveri a biztosítékot leggyakoribb ok, hogy a fűtőszál hibásodig meg. De akkor is leverheti a biztosítékot, ha víz kerül a bojler elektromos részeibe.

Ilyenkor általában szükséges az érintett bojler alkatrészek cseréje. A bojler csöpögését megelőzhetjük rendszeres karbantartással, vízkőtelenítéssel és anód cserével.

CSÖPÖG A BOJLERBŐL A VÍZ

Amikor csöpög, folyik, szivárog a víz a bojlerből egy két eset kivételével közel járunk már a bojler cseréhez, ezért gondosan meg kell vizsgálni, hogy honnan, csöpög a víz a vízmelegítőből. Ugyanis több oka is lehet.

CSÖPÖGHET A BOJLER BIZTONSÁGI SZELEP

A bojler biztonsági szelep feladata, hogy megvédje a bojler tartályát a túlnyomás káros hatásaitól.
Mitől nő meg a nyomás a forróvíz tárolóban?

A 80 literes bojlert, amikor feltöltjük 80 liter hidegvizzel, és bekapcsoljuk a fűtését a fűtőszál elkezdi melegíteni a vizet a beállított hőmérsékletre a bojlerben lévő víz térfogata elkezd nőni. Ami következtében nő a nyomás a villanybojler tartályában.

Ha nem lenne rajta biztonsági szelep, a megnövekedett nyomás hatására szétrepedhet, sérülhet az acél tároló, ami miatt elárazhatja a lakást a kiszabaduló víz.

Amikor megnő a nyomás a bojlerben a bojler biztonsági szelep nyit és elvezeti a vizet a kiépített lefolyóba vagy egy kihelyezett tároló edénybe.

A minden napos használat miatt egy idő után gyengül öregszik vagy elkoszolódik a biztonsági szelep rugója, ami elkezd folyamatosan folyni, csöpögni.

Ilyenkor már csak a szelep cseréje szünteti meg a folyamatos csöpögést.

CSÖPÖG A VÍZ A BOJLER ALJÁBÓL

Amikor elkezd csöpögni a víz a bojler aljából vagy rozsdás víz folyik végig a vízmelegítő külső burkolatán az esetek többségében már sajnos korrodált lyukas a bojlerünk.

Ezekben az esetekben már csak a bojler csere oldja meg a problémát.

Szintén javíthatatlan a villanybojler, ha a bojler alján lévő hideg melegvíz csonk, kék és piros műanyag szín jelölése alól folyik a víz.

ÚJ BOJLER BEKÖTÉS FELSZERELÉS

A Hajdu villanybojlerek remekül javíthatók és szervizelhetők. A tartályon kívül minden alkatrésze cserélhető. Ezért kiemelkedően fontos védenünk a zománcos tartály belső felületét.

Azt a védelmet a magnézium védő anód hivatott ellátni. A bojler anódot 2 -3 évente kellene ellenőrizni illetve szükség esetén cserélni. Ha ez elmarad, egy idő után teljesen elfogy az anód, megszűnik a védő hatása.

Ekkor elkezdi az elektrokorrózió lebontani a bojler faláról a zománc felületet, és végtelen marad a bojler acél tartálya a korróziós hatásokkal szemben.

És szép lassan átjut a víz a bojlerünk falán.

Amikor ez bekövetkezik, sajnos új bojlert kell felszerelni a régi helyet, mert tovább már nem tudja biztonságosan ellátni a feladatát.

Legyen szó bojler karbantartás, bojler javítás, vagy bojler cseréröl Budapest XIV.-kerületében Hajdu bojler szerelő, családi vállalkozásunkra a hét minden napján számíthat,

Hívjon akár most, hogy minél hamarabb élvezhesse a melegvíz nyújtotta előnyöket és komfortot.

 

HÍVJON MOST! 06 20 398 7569

Bejegyzés kategóriák

Szolgáltatásunk eredménye számokban

Villanybojlert cserélünk ki évente

Szakértő tapasztalat

Villanybojlert javítunk meg évente

Bojler hibák szakszerű elhárítása Budapest

Bojler hibák feltárása, javítása a hét minden napján. Bojler hibák amiben segítségére lehetünk. Rozsdás víz csöpög bojleréből? Hamar elfogy a melegvíz? Nem fűt Hajdu villanybojlere? Szeretne gyorsan újra melegvizet? Hívjon Most!