+36 20 398 7569 [email protected]

HAJDU VILLANYBOJLER PROBLÉMA?

Mi segíthetünk önnek!

SÜRGŐSEN SZÜKSÉGE VAN EGY TAPASZTALT VILLANYBOJLER SZERELŐRE?

 Gyorsabb ügyintézés érdekében hívjon telefonon!

Kérjen segítséget Nyári Tibor bojler specialistától!

%

Ügyfél elégedettség

Villanybojlerek gyakori hibái

HAJDU VILLANYBOJLEREK HIBÁINAK FELTÁRÁSA JAVÍTÁSA BUDAPEST

A VILLANYBOJLEREK ÜZEMELTETÉSE SORÁN NÉHA MŰKÖDÉSI HIBA, GOND ADÓDHAT, HÍVJON HOGY SEGÍTHESSÜNK

 

HÍVJON MOST! 06 20 398 7569

Villanybojlerek gyakori hibái

HÍVJON HA AZ ALÁBBI PROBLÉMÁKAT RENDELLENESSÉGEKET TAPASZTALJA

✅ Zúg sistereg a bojler

✅ Kevés vagy nincs melegvíz

✅ Zárlatos a fűtőszál

✅ Csöpög folyik a bojler alja

✅ Ráz vagy füstöl a bojler


Villanybojlerek gyakori hibái. A villanybojler bármilyen meghibásodása nagy problémát jelenthet, főként télen. Ha a berendezés nem melegíti fel rendesen a vizet, kénytelenek vagyunk egy hideg lakásban tartózkodni, és hideg vízben fürödni.

Ezzel jelentősen veszélyeztetjük az egészségünket, főként az idősekét és a gyerekekét.

Egy nem megfelelően szigetelt lakás nagyon hamar kihűl, és hiába veszünk fel még egy-két réteg ruhát, akkor is fázni fogunk.

Hideg vízzel zuhanyozni vagy hajat mosni kellemetlen és egészségtelen, a tűzhelyen melegíteni a vizet ehhez pedig kényelmetlen. Ezért, ha nem működik a bojler, probléma, rendellenesség merül fel, érdemes azonnal kihívni a szerelőt.

GYAKORI BOJLER HIBA, HOGY A KÉSZÜLÉK NEHEZEN FŰTI FEL A VIZET

A bojler helyes működés esetén a tartályban lévő vizet egy fűtőbetét segítségével adott hőfokra melegíti fel. A bojlerbe bemenő, hideg vizes cső rövid, a kimenő, meleg vizes cső pedig hosszú; a víztérben egészen a víz tetejéig ér.

Gyakran tapasztalható hiba, hogy a bojler nehezen fűti fel a vizet, vagy fűtés közben zúg, sistereg. Ez könnyen orvosolható, ám ha nem foglalkozunk vele, és nem hívjuk ki a szerelőt, a bojler akár teljesen tönkre is mehet.

A fenti jelenség leggyakoribb oka, hogy a bojler fűtőszála vagy belseje erősen vízköves. Így a bojler nem tudja rendesen felmelegíteni a vizet, illetve több energia szükséges ehhez (ami pedig a villanyszámlánkon látszik).

BOJLER NYOMÁS PROBLÉMA

villanybojlerek gyakori hibái, vízköves bojlerGyakori probléma, gond és rendellenesség, hogy a melegvíz nem folyik megfelelő nyomással a csaptelepeken. A probléma forrása a nyomáscsökkentő vagy bojler biztonsági szelep meghibásodása vagy eldugulása okozza.

llyenkor szinte csak csorog, illetve alig jön a melegvíz a megnyitott csapon keresztül. A tönkrement nyomáscsökkentő esetén a szelep cseréje nyújt csak végleges megoldást.

A probléma elkerülése ellen használjunk szűrővel ellátott nyomáscsökkentőt szerelvényeink védelmére.

GYAKORI GOND PROBLÉMA, HOGY CSÖPÖG, FOLYIK A BOJLER

A bojler csöpögés nagy gond, mert ilyenkor már nem biztos, hogy javítható lesz a Hajdu vízmelegítőnk. Amikor víz jelenik meg a tartály alján gyanakodhatunk, hogy nem lesz orvosolható a probléma.

Mivel a karbantartások kimaradása, anód cserék elmulasztása, növeli az esélyét a belső tartály korrodálására, kilyukadására. Mindez hibás működést, rendellenességet okoz az üzemeltetésben, melegvíz előállításban.

Ezért, ha el szeretnénk kerülni a nagyobb gondokat, problémákat, mindenképp tartsuk karban vízmelegítőnket 2 évente anód ellenőrzéssel, cserével egybekötve.

ANÓD CSERE FONTOSSÁGA

a magnézium védőanód hiánya a bojler meghibásodását kilyukadását okozzaA Hajdu villanybojlerek nagy előnye hogy jól karbantartható, remekül szervizelhető.

A tartály kivételével minden alkatrésze cserélhető, könnyen beszerezhető. A mai napig biztosított minden szükséges elem még a régi bojlerekhez is.

Tehát nagyon fontos, hogy minél tovább megőrizzük a tartály egészségét, védjük a korrózió ellen.

A tartály elsődleges védelmét zománc réteg látja el, amit folyamatosan támad az elektrokorrózió és a forróvíz. Ezért szükség van egy második védelmi vonalra, ami nem más, mint a magnézium védőanód.

Fontos megjegyezni, hogy az anód csak akkor tudja ellátni védelmi szerepét, ha a földelő vezeték rá van csatlakoztatva, és az elektromos hálózat földelése működik.

Amennyiben nincs földelés, olyan mintha nem is lenne anód a bojlerben. Az anód hiány pedig a tartály kilyukadásához vezet.

A BOJLER VÍZKŐTLENÍTÉSE NEM MINDIG ELÉG

Ilyenkor ki kell tisztítani a készüléket: a vizet leereszteni róla, és eltávolítani a vízkövet a belsejéből.

Ez a művelet akár házilag is elvégezhető, de ajánlottabb szerelőt hívni, hiszen ő tudja pontosan, elég-e a tisztítás, vagy valamelyik alkatrész cseréjére (zárófedél-tömítés, fűtőbetét-tömítés, anód, anódszár, zárófedél, kábelek stb.) is szükség lehet.

A szereléshez elektronikai és vízszerelői ismeretek is szükségesek, így ha nem biztos a saját tudásában, inkább hívjon szakembert, aki akár 1-1,5 óra alatt elhárítja a problémát.

Hívjon minket bátran, ha Hajdu bojlerével gond, probléma, rendellenesség merül fel. Szervíz szolgáltatásunk Pest és Buda kerületeiben egyaránt elérhetőek akár szombat vasárnap is.

Számíthat ránk egész évben.

HÍVJON MOST! 06 20 398 7569

Bejegyzés kategóriák

Szolgáltatásunk eredménye számokban

Villanybojlert cserélünk ki évente

Szakértő tapasztalat

Villanybojlert javítunk meg évente

Bojler hibák szakszerű elhárítása Budapest

Bojler hibák feltárása, javítása a hét minden napján. Bojler hibák amiben segítségére lehetünk. Rozsdás víz csöpög bojleréből? Hamar elfogy a melegvíz? Nem fűt Hajdu villanybojlere? Szeretne gyorsan újra melegvizet? Hívjon Most!