Hívjon a hét bármely napján 8:00 és 20:00 között!
Szolgáltatási terület: BUDAPEST
06-20-398-7569
alig folyik csak csordogál a melegvíz a bojlerből, nyomáscsökkentő hiba

Alig folyik a bojlerből a melegvíz

Sokan gondolják, amikor alig folyik a csaptelepeken a melegvíz, hogy a felhalmozódott vízkőtől eldugult a bojler. A villanybojlerek kialakítása szerencsére olyan hogy az elhanyagolt rég karbantartott, vízkőves bojlereken is akadálytalanul át tud folyni a víz.

Bojler nyomáscsökkentő cseréje 
Bojler nyomáscsökkentő cseréje Budán: 06-20-398-7569

Nyári Tibor villanybojler szerelő

 

De akkor mi okozza a melegvíz oldali nyomásvesztést?

A melegvíz oldali nyomásvesztés Budai kerületek sajátossága, és általában a bojler elé beépített nyomáscsökkentő meghibásodása okozza.

Azt tudnunk kell, hogy Budán és Pesten különböző víznyomás van a vízvezetékekben míg a Pesti oldalon jellemzően 3 – 3,5 bár nyomás mellet üzemelnek a vízvezetékek addig Budán ez az érték elérheti a 7 – 8 báros víznyomást is. 

Miért magasabb a víznyomás a Budai kerületekben?

 A magasabb víznyomásra azért van szükség Budán, mert csak így lehet eljuttatni a vizet a magasabban, hegyvidéken lévő ingatlanokhoz.

Viszont a magas megemelt nyomásnak számtalan káros hatása van. Védenünk kel a vizes szerelvényeket berendezési tárgyainkat ellene.  A megnövekedett  nyomás tönkreteheti csaptelepeinket, bekötőcsöveinket, ezért Budán mindenképp használni kell  nyomáscsökkentőt.

Ez alól a villanybojlerünk sem kivétel, már csak azért sem mert minden tárolós bojler el van látva egy bojler biztonsági szeleppel, aminek az a feladata, hogy a bojlerben melegítés hatására megemelkedet nyomást elvezesse a bojler vízteréből. A bojler biztonsági szelepek általában 6 -7 bár nyomáson kezdenek nyitni. 

Budán ahol eleve eléri a nyítási nyomást a vezetékeinkben lévő víznyomás bojler szelepünk állandóan folyna, eresztené a vizet. Ezért kell minden Budai villanybojler elé egy nyomáscsökkentőt is beszerelni ami gyárilag 3 báron tartja a bojlerbe belépő vízet.

bojler nyomáscsökkentő szelepAlig folyik a melegvíz a bojlerből

A magas nyomás a nyomáscsökkentőt sem kíméli ezért idővel, elgyengül, tönkre megy.Amikor a Bojler nyomáscsökkentő szelep tönkremegy feladja a szolgálatot, a nyomáscsökkentő után látványosan legyengül az átfolyás.

Tehát amikor a víznyomás gyengül, a melegvíz oldali csapoknál alig folyik víz nagy valószínűséggel a bojler nyomáscsökkentő meghibásodása okozza.

Ebben az esetben bojler elé beépített nyomáscsökkentő szelep cseréjére lesz szükség.

Nem folyik a csapból a víz

Amikor a lakásunk csaptelepein rendellenességet tapasztalunk, azaz nem folyik, csak csordogál, a csaptelepen a víz, az alábbiakra figyeljünk. Nézzük meg, hogy az összes csaptelepet érinti, a probléma vagy csak egy kifolyónál van probléma. Azon felül ellenőrizzük, hogy a melegvíz nem folyik vagy a hideg sem.

Ha csak egy csaptelepet érint, a probléma ellenőrizzük a csaptelep kifolyóján elhelyezett szűrőt másnéven a perlátort, ezt egy kulcs vagy fogó segítségével le tudjuk csavarni a csaptelepről. Leszerelés után érdemes vízkőoldóba vagy esetbe beáztatni, hogy kitisztuljon a sűrű szövésű szűrője.

Van amikos a csaptelep elé beszerelt elzáró szelep, sarokszelep dugulása okozza a gyenge átfolyást. Amit okozhat a környéken történt csőtörés, vagy a vízrendszer, nyitás zárása valamilyen javítási munka miatt. Ilyenkor próbáljuk meg néhányszor elzárni  utána kinyitni a csaptelep elé beszerelt szakasz elzárót vagy sarokszelepet. Amennyíben ez nem segit az elzáró cseréjére lehet szükség

A bojler nyomáscsökkentő, vagy biztonsági szelep hibájára akkor gyanakodhatunk, amikor a lakás összes csaptelepén csak a melegvizet nyitva tapasztaljuk a gyenge vízfolyást. Ilyenkor a hidegvíz nyitásakor megszokott rendes nyomással folyik a hidegvíz.

bojler merülőcső nincs nyomásMerülőcső okozta nyomáscsökkenés

Ritkán, de előfordul, hogy nem a vízoldali szerelvények hibája miatt alakul ki nyomáscsökkenés a melegvíz oldalon.

Ennek az oka lehet a bojler belsejében elhelyezkedő meleg vizes merülőcső meghibásodása.

Amikor a forróvíz, és nyomás hatására, összeszűkül, össze nyomódik a belső műanyag cső.

Ami következtében nem tud akadálymentesen áthaladni rajta a bojlerben lévő melegvíz.

Ez miatt szintén azt tapasztaljuk, hogy nincs víznyomás a melegvíz csapoknál. Így erre is érdemes figyelni, ha nincs megfelelő vízmennyiség a meleg oldalon.

Hívjon minket bizalommal, vagy kérjen visszahívást, a bojler nyomáscsökkentő cseréjével kapcsolatban is.

Budapest összes kerületében állunk szolgálatára

 

bojler nyomascsokkento caleffiHívjon azonnal ha:

✅ Alig folyik a melegvíz a bojlerből

✅ Nem jön melegvíz a bojlerből

✅ Nem folyik a melegvíz a csapból

✅ Nincs melegvíz nyomás

✅ Lassan folyik a víz a csapból vagy gyenge víznyomás

 

Bojler nyomáscsökkentő cseréje 
Bojler nyomáscsökkentő cseréje Budán: 06-20-398-7569

Nyári Tibor villanybojler szerelő

Ha tetszett a cikk, ossza meg, vagy lájkolja, hogy még többen olvashassák!