+36 20 398 7569 [email protected]

HAJDU VILLANYBOJLER PROBLÉMA?

Mi segíthetünk önnek!

SÜRGŐSEN SZÜKSÉGE VAN EGY TAPASZTALT VILLANYBOJLER SZERELŐRE?

 Gyorsabb ügyintézés érdekében hívjon telefonon!

Kérjen segítséget Nyári Tibor bojler specialistától!

%

Ügyfél elégedettség

Villanybojler bekötes aranyszabályai avagy a buktatók nyomában

Szeretné profikra bízni a villanybojler bekötést?

HÍVJON MOST! 06 20 398 7569

Mi történik akkor, ha felelőtlen módon, bízva nagyfokú tudásunkban nem tartjuk be pontról pontra a villanybojler bekötés szabályait?

A legjobb esetben csak nem lesz működőképes a berendezésünk, ám ez valóban csak a legpozitívabb végkifejletek egyike.

Legtöbb esetben, azonban súlyos tűzesetek keletkeznek a hibásan beszerelt bojlerek nyomán, aminek áldozatai egészen biztos nem szavaznának többet az otthoni barkács felszerelésre.

fi-relé bekötése bojlerhezVannak ugyanis olyan területek, ahol igenis, elengedhetetlen a speciálisan, ezekre a területekre képzett szakember, aki kezébe veszi az irányítást, és nem csak precízen, hanem pontosan követve az előre megírt szabályokat biztonságosan üzemeli be villanybojlerünket.

A villanybojler beszerelés szabályai közül talán az első, és legfontosabb az, hogy a bojler bekötés csak állandó jellegű lehet, fix csatlakozóval, ezért fali dugaszoló alkalmazása szóba sem jöhet. Igaz, számos helyen lehet látni ilyen, házi megoldást, ám jó, ha szem előtt tartjuk, hogy ez egyáltalán nem biztonságos, és nem szabályszerű. Az érintkezők között ugyanis szikrák keletkezhetnek, melyek melegedést okoznak, s így közvetlenül vezetnek el a tűzesetek kialakulásához.

A VILLANYBOJLER BEKÖTÉS MÓDJAI

VILLANYBOJLER ELEKTROMOS BEKÖTÉSE

bojler bekötéseMindkét pólust megszakító kapcsolón keresztül lehet a hálózati áramot a bojlerhez kötni. Ebben az esetben prioritást élvező paraméter, hogy a nyitott érintkezők között minimum 3 mm-es távolságnak kell lenni. Ennek a magyarázata rémesen egyszerű.

Ha A bojlert bármilyen okból feszültség mentesíteni kell, legyen az szerelés, javítás, vagy más esemény csak ilyen feltételek mellett végezhető el a feladat, biztonságosan.

A következő lényeges paraméter, amire viszonylag kevesen gondolnak az a hálózati kábel keresztmetszete. A vezeték az adattáblán feltüntetett teljesítménytől függően 1,5 mm2-4 mm2 kell legyen.

A villanybojler bekötési szabályai közül, az első, ami a tettek mezejére vonatkozik, hogy a csatlakozó vezetéket, amennyiben újabb típusról beszélünk, a hőmérsékletszabályozó, vagy korlátozó csavaros csatlakozópontjára kell bekötni.

Ha régebbi fajtájú a bojler, akkor a sorkapocsba kell beszerelni a csatlakozó vezetéket.

BOJLER BEKÖTÉSE KONNEKTORBA

Abban az esetben, ha a bojler dugvillás csatlakozással rendelkezik kötelező a fi-relé beépítése, és használata. Ebben az esetben is igaz hogy önálló külön áramkörrel rendelkezzen a bojlerhez kiépített vezeték. Tehát megszakítás nélküli vezeték szakaszra van szükség, ami minimum 1.5 mm2 átmérővel rendelkezik.

BOJLER BEKÖTÉS FÁZIS NULLA

Megéget bojler bekötésHajdu 50 – 80 – 120 literes bojlereket kivétel nélkül fixen azaz dugvilla nélkül kell csatlakoztatni az elektromos hálózatra. A biztonságos használat érdekében figyelni kell arra, hogy hiba zárlat esetén a fázis legyen megszakítva és ne a nulla.

Ezért nem mindegy, hogy hogy van bekötve Hajdu forróvíz tarolunk. Nagyon fontos hogy a hőkioldónak és a bojler hőfokszabályzójának is a fázist kell megszakítania.

Abban az esetben, ha bojler szerelő segítsége nélkül szeretnénk bekötni régi vagy új Hajdu bojlerünket használjuk a gyári bekötési sémát, azaz figyeljünk a helyes fázis nulla sorrendre.

BOJLER BEKÖTÉS VEZÉRELT (ÉJSZAKAI ÁRAMRA)

Régen a bojlerek többsége éjszakai áramra voltak kötve. Azaz a víz felmelegítése csúcs időszakon kívül eset.

Manapság a nagyobb komfort érzet miatt egyre többen köttetik át villanybojlerüket nappali azaz állandó üzemű hálózatra.

Az éjszakai áramról üzemelő bojler nagy hátránya hogy rendkívül sok kompromisszumot kell kötni az üzemelés során.

Alkalmazkodni kell ahoz, hogy nem áll rendelkezésre bármikor, bármekkora mennyiségű melegvíz. Ha estére melegvízet szeretnénk, napközben spórolnunk kell a melegvíz használattal.

Mivel napközben csak egykét alkalommal egy egy órára adják vissza az áramot. Amikor elfogy a melegvíz nincs mit tenni várnunk kell másnap reggelig. Tehát aki bőséges melegvíz mennyiségre vágyik, jobban jár, ha nappali állandó bekötést választ villanybojlerének.

BOJLER ANÓD BEKÖTÉSE

Hajdu bojler anód cseréje ellenőrzéseMinden Hajdu villanybojler zománcos tároló tartály másodlagos korrózió elleni védelmét a vízmelegítőbe épített magnézium védő anód látja el. Amit a kétévenkénti vízkőtelenítés alkalmával ellenőrizni kell.

Mivel az anódrúd anyaga az üzemelés során folyamatosan fogy, hiánya következtében a bojler tartálya korrodálhat.

Ezért ha az anód felülete akárcsak egy helyen is 10 mm alá csökken, mindenképp cserélni kell. Az anód fogyását nagyban befolyásolja és gyorsítja a túlságosan magas hőmérsékletre beállított melegvíz hőfok. Ezért ha tehetjük, ne állítsuk elektromos vízmelegítőnket 55 – 60 Celsius fok fölé.

Minden anód csere alkalmával ellenőrizni kell a földelő csavar bekötését, mivel csak megfelelő földelő vezeték és megfelelő fémes kontaktus mellet képes ellátni az anód a bojler korrózió elleni védelmét. Tehát nemcsak biztonsági okból szükséges a bojler földelése, hanem a bojler korrózió elleni védelmében is nélkülözhetetlen. Ezért minden bojler bekötésnél szükség van a földelő vezetékre.

ÚJ BOJLER BEKÖTÉSE FELSZERELÉSE GÁZ VÍZMELEGÍTŐ HELYETT.

Manapság egyre gyakoribb igény hogy a régi gáz vízmelegítőket meg kell szüntetni a kémény rossz állapota miatt. Ilyenkor a leg gyorsabb és legkézenfekvőbb megoldás, ha elektromos vízmelegítőt szerelünk fel és kötünk a hálózatra.

De nefelejcsük el, hogy az új elektromos bojlert nem célszerű hosszútávon meglévő konnektoron keresztül üzemeltetni.

Azaz új elektromos vezeték szakaszt szükséges kiépíteni hozzá a meglévő biztosíték táblától. Erre azért van szükség mert a elektromos vízmelegítőnek több órára van szüksége, hogy felmelegítse a bojlerben lévő hidegvizet. Ilyenkor tartósan túlterhelheti a régi sokszor még alumínium vezetékeket, ami következtében melegszik.

Az igy keletkezet hő hatására a vezeték szigetelése sérülhet, ami veszélyes és tűzveszélyes. Tehát ha új bojler bekötésére van, szükség mindig ellenőriztessük, illetve építsünk ki új vezetéket az újonnan felszerelt bojlerhez. Ezzel elkerülhetjük a jelentős anyagi károkat, és elektromos tűzeseteket.

VILLANYBOJLER VÍZOLDALI BEKÖTÉSE BUDAPEST

bojler nyomáscsökkentő szelepA villanybojlerek vízoldali bekötése szintén nagy odafigyelést kíván. Ezért minden bojler elé biztonsági szelepet kell beépíteni.

A bojler biztonsági szelep feladata a víz felmelegítése során megnövekedett nyomás elvezetése. Tehát védi a villanybojler tartályát a magas nyomás okozta szétrepedéstől.

A Budai kerületekben a hálózati víz nyomása elérheti a 7 – 8 báros nyomást is.

Ami következtében a bojler biztonsági szelep állandóan csöpögne folyna, ha nem építenénk be eléje nyomáscsökkentő szelepet. A nyomáscsökkentő szelep alkalmazásával 3 – 4 bárra csökkenthetjük a bojlerbe lépő hideg víz nyomását.

A bojler bekötés alkalmával használt hideg meleg vizes cső csatlakozások anyaga lehet rozsdamentes acél, vörösréz cső vagy akár műanyag cső is.

Felhívjuk a figyelmet arra, ha vörösrézcső vízhálózat van kiépítve a bojlerhez, akkor a bojler bekötéséhez, csatlakozásához szigetelő közdarabokat szükséges beépíteni. Mivel a vörösrézcső károsíthatja, korrodálhatja a bojler menetes csatlakozásait.

Az általunk végzet villanybojler felszerelés, bekötés alkalmával a hideg, meleg víz bekötését korszerű GEBO rozsdamentes bekötő csövekkel végezzük. Ami következtében csökken a gumi betétes bekötő csövek szétdurranásával járó vízkárok előfordulása.

A Hajdú elektromos bojlerek tökéletes választást jelentenek, mivel többféle kapacitású és teljesítményű modell áll a felhasználók rendelkezésére, ezért mindenki kiválaszthatja az igényeinek megfelelő, és teljesítményű modellt.

Az új Hajdú villanybojler felszerelése alkalmával, körültekintően kell eljárnunk.

A régi épületek esetében nem árt egy állapotfelmérést végezni az elektromos hálózattal kapcsolatban.

Bár már az új Hajdu SMART és SMILEY bojlerek B energiaosztályúak, azaz energiatakarékosak, mégis nagymennyiségű energiára van szükségük ahhoz, hogy minél gyorsabban állítsa elő, a minél több melegvizet. Az öreg elhasználódott elektromos vezetékek nem biztos, hogy bírni fogják a terhelést.

Budapest összes kerületében vállaljuk az új Hajdu villanybojlerek bekötését, felszerelését teljes körű szolgáltatást biztosítva. Ami tartalmazza az új 80 vagy 120 literesvillanybojler házhoz szállítását, felszerelését, bekötését. Sőt a régi leszerelt bojlertől is megszabadítjuk, azaz elszállítjuk, hogy önnek ne keljen cipekedni és rakosgatni.

HÍVJON MOST! 06 20 398 7569

Bejegyzés kategóriák

Szolgáltatásunk eredménye számokban

Villanybojlert cserélünk ki évente

Szakértő tapasztalat

Villanybojlert javítunk meg évente

Bojler hibák szakszerű elhárítása Budapest

Bojler hibák feltárása, javítása a hét minden napján. Bojler hibák amiben segítségére lehetünk. Rozsdás víz csöpög bojleréből? Hamar elfogy a melegvíz? Nem fűt Hajdu villanybojlere? Szeretne gyorsan újra melegvizet? Hívjon Most!