tel:06203987569
+36 20 398 7569 nyaritibor76@gmail.com

A biztonsági szelep nagyon fontos tartozéka a bojlernek, hiszen ez teszi lehetővé, hogy a felmelegített, és így térfogatában is megnövekedett víz egy részét elvezessük a tartályból. Ez nem pazarlás, hanem szükségszerűség, s éppen ezért a szelep létfontosságú alkatrész.

A tartályból a hálózat irányába nem távozhat semmi biztonsági okokból, ha a visszacsapó szelep zárva van, arra is zsákutcát talál a nyomás. A biztonsági szelep garantálja, hogy a nyomás nem tesz kárt a bojlerben és a felesleg szabadon távozhat a tartályból.

HAJDU VILLANYBOJLER BIZTONSÁGI SZELEP

Szerviz alkalmával is nagyon hasznos a biztonsági szelep, ha el van látva leeresztő szeleppel, hiszen lehetővé teszi, hogy a bojlert gond nélkül leengedjük. Mint azonban minden alkatrész, ez is gyakran meghibásodhat.

A gond sokszor az lehet, hogy a  szelep tányér tömitése hibás, sérült, elöregedett, s emiatt a szelep csöpögni kezd. Ez nem csak azért jelent gondot, mert a csöpögő víz pazarlás, és akár komoly kárt is okozhat a bojler környezetében, de azért s, mert a szelep így nem tudja tökéletesen ellátni feladatát.

 Ha a nyomást engedjük le valahonnan, figyelnünk kell arra, hogy a szelep tökéletesen zárjon, mert a későbbiekben akár nagyobb probléma is keletkezhet a kicsinek tetsző gondból, akár balesetveszélyes is lehet.

A vízkövesedés is problémát jelenthet, mivel a vízkő elzárja a víz útját – a nyomást így a bojler nem tudja leengedni, ez pedig nem csak működési hibához, de komoly szerkezeti károkhoz is vezethet.

Ha tehát a szelepnél bármilyen gondot észlelünk, azonnal érdemes karbantartást kérni a bojlerre, és ezzel megelőzni a szinte biztosan bekövetkező nagyobb bajt. Egy kis meghibásodás bármilyen szerkezetnél komoly károkat okoz idővel – és hogy ez az idő eljön-e, vagy még sikerül megakadályozni, csak rajtunk múlik.

Szolgáltatásunk eredménye számokban

Villanybojlert cserélünk ki évente

Szakértő tapasztalat

Villanybojlert javítunk meg évente

Bojler hibák szakszerű elhárítása Budapest

Bojler hibák feltárása, javítása a hét minden napján. Bojler hibák amiben segítségére lehetünk. Rozsdás víz csöpög bojleréből? Hamar elfogy a melegvíz? Nem fűt Hajdu villanybojlere? Szeretne gyorsan újra melegvizet? Hívjon Most!