+36 20 398 7569 [email protected]

HAJDU VILLANYBOJLER PROBLÉMA?

Mi segíthetünk önnek!

SÜRGŐSEN SZÜKSÉGE VAN EGY TAPASZTALT VILLANYBOJLER SZERELŐRE?

 Gyorsabb ügyintézés érdekében hívjon telefonon!

Kérjen segítséget Nyári Tibor bojler specialistától!

%

Ügyfél elégedettség

HAJDU VILLANYBOJLER VÍZKŐTELENÍTÉSE HÁZILAG

 

HÍVJON MOST! 06 20 398 7569

Nyári Tibor Budapesti Hajdu bojler szerelő

 

Hajdu villanybojler vízkőtelenítése házilag - Bojler vízkőtelenítés házilagHajdu villanybojler vízkőtelenítése házilag.

A Hajdu villanybojler rendszeres vízkőtelenítése rendkívül fontos a készülék élettartama szempontjából.

Hajdu villanybojler vízkőtelenítésének gyakoriságát nagyban befolyásolja a beállított víz hőfoka a meleg víz használatának mennyisége és a víz minősége.

Ha semmi gyanúsat nem észlelünk a berendezés működése közben, akkor elég két -három évente a karbantartás, de ha van rá lehetőség, akár másfél félévente is el lehet végezni vagy végeztetni.

A villanybojler túlzott vízkövességének vannak olyan jellegzetes ismertetőjelei, melyek egyértelműen arra utalnak, hogy sürgős közbeavatkozás szükséges.

A feladatot bízhatjuk egy képzett villanybojler szerelőre, de akár mi magunk is megpróbálkozhatunk vele, hiszen a Hajdu villanybojler vízkőtelenítése házilag sem tűnik bonyolult feladatnak, de csak ovatosan, jobb a békesség.

Ha mégis úgy döntünk, hogy házilag végezzük el a vízkőtelenítést, tájékozódjunk széles körben a folyamatról, hogy biztosan ne ronthassunk el semmit, és ne sodorjuk magunkat és családtagjainkat életveszélybe!

Fel kell mérni rendelkezünk e megfelelő szerszámokkal, és alkatrészekkel. Lássuk hát, melyek a Hajdu villanybojler vízkőtelenítésének lépései!

A HÁZI VÍZKŐTELENÍTÉS LÉPÉSEI

villanybojler lekapcsolásaHajdu villanybojler vízkőtelenítése házilag, a bojler tisztítás megkezdése előtt mindenképpen áramtalanítsuk a készüléket!

Kapcsoljuk le a elektromos hálózatunk biztositéktábláján a villanybojler kismegszakítóját .

Jó esetben külön áramkörön kell lennie a bojlernek, illetve ha éjszakai áramra van csatlakoztatva a készülék a éjszakai villanyóra mellet található a biztosíték amit le kell lekapcsolni.

Sokak számára problémát szokott okozni, hogy hogyan eresszék le a vizet a bojlerből.

Áramtalanitás után zárjuk el a Hajdu villanybojler előtt található hidegvíz elzáró csapott. Kezdődhet a bojler ürítése, nyissunk ki el csapoló egység melegvíz elzáróját, hogy leeresszük a nyomást a a tartályból.

Ekkor csak a túlnyomás fog távozni a bojlerből, a teljes ürítéshez meg kell nyitnunk a bojler biztonsági szelepén található tekerőgombot, óvatosan elforgatva a szelep oldalán található elvezető csövön keresztül megindulhat a tartály ürítése.

Vigyázzunk, hogy indokolatlanul ne tekergessük a mmg bojler szelep ürítő gombját mert könnyen tönkremehet a rugószerkezete és a villanybojler feltöltése után folyamatosan csöpögni folyni fog. A maradék víz a záró fedél levétele után fog távozni.

Tipp:

Mi a bojler szelep védelmében minden esetben leszereljük a szelepet és a helyére 3/4″ slagot húzva ürítjük a villanybojlereket.

Elektromos alkatrészek eltávolítása

Víztelenítés után csavarozzuk le a elektromos fedelet, ami alatt található a bojler elektronika azaz a hőfokkorlátozó,hőkorlátozó az alaplap amire felvan szerelve a bojler fűtőszáll.

Ellenőrizzük fázisceruzával még egyszer, hogybiztosan áramtalanítvavan a villanybojler!

Régi típusú Hajdu villanybojler esetében betáp kábel a bojleren lévő sorkapocsba van bekötve. A kábelek leszerelése lehúzása előtt érdemes lefényképezni, kapcsolási rajzott készítenia bojler bekötésről.

Ezután húzzuk szét a kábelcsatlakozásokat, távolítsuk el a földelő vezetékeket! Következő lépésként csavarjuk le a biztonsági hőkorlátozó rögzítő csavarját, majd távolítsuk el a bojler alaplapon keresztül a bojler közepébe vezetett 2db hőérzékelő szondát.

Amiből az egyik a bojler hőkorlátozóé, a másik a hőfokszabályzóé. Itt is figyeljünk, hogy nehogy megtörjük az érzékelők kapilláris csövét, mert utána használhatatlanná válik és a cseréjére lesz szükség. Mostanra egyre átláthatóbb és tisztul a kép.

Bojler vízterének megbontása

Jöhet a bojler alaplap eltávolítása, amit az alaplap szélén található hat darab csavar eltávolításával, meglazításával kezdünk.

Készüljünk fel rá hogy a bojler aljában még maradt maradék víz.

Ha a kád a bojler alatt van, akkor arögzítő csavarok meglazításával a kádba távozik a víz.

Ha nem a kádba, akkor vödrökbe tudjuk beleengedni a vizet. Járjunk el körültekintően ebben az esetben is gondoljunk arra, hogy kellő védelmet biztosítsunk kádunknak dugjuk be a lefolyóját hogy nehogy eltömődjön a bojlerből potyogó vízkőtől és a felületét is védeni kell az esetlegesen kieső alaplap csavaroktól nehogy megsérüljön a kád zománcozása.

Soha ne távolítsuk el az alaplap összes rögzítő csavarját, mivel az alaplapra rakódott vízkő miatt megnő annak a súlya. Miután lefolyt a maradék víz is a villanybojler aljából, az alaplapot az utolsó csavarok eltávolítása után lefelé kihúzzuk a bojler testből.

Ekkor döbbenetes látvány fogad minket látni fogjuk hogy az évek során mennyi vízkő rakódott le bojlerünk fűtőszálára és láthatjuk a bojler anód korrodálását fogyását is. Kezdődhet a bojler tisztítás.

Hajdu villanybojler vízkőtelenítése házilag

Hajdu villanybojler vízkőtelenítése házilagAz alaplap eltávolítása után, egy rongy segítségével távolítsuk el a bojlerház belső faláról a vízkövet, majd az alaplapot is tisztítsuk le!

Ekkor derül ki, hogy érdemes-e kicserélni a fűtőbetétet, illetve az aktív anód rudat.

Az alaplap megtisztítása után szereljük be az új alkatrészeket, majd helyezzük vissza a helyére!

Ne feledjük, hogy ha úgy döntünk hogy nem cseréljük ki a régi anódot és fűtőbetétet, a tömítéseit mindenképp cseréljük ki újjakra.

Nem javasolt a régi kikeményedett elöregedet tömítésekkel összeszerelni a villanybojlert mert csöpögni fog.

Tömítések, anód és fűtőszál cseréje után kezdőthet az összeszerelés.

Tipp: Mi minden esetben javasoljuk az anód és fűtőszál cseréjét minden vízkőtelenítés alkalmával.

Bojler összeszerelés

Hajdu bojler tisztítás BudapestA visszaszerelést a bojler alaplap visszahelyezésével kezdjük figyelve az új alaplap tömítés illeszkedésére, csavarok elhelyezésére.

A rögzítő csavarokat egyenletesen fokozatosan húzzuk meg nehogy véletlenül egyiket túlhúzva tömítetlenség alakuljon ki összeszerelés után.

Amennyiben leszereltük a bojler biztonsági szelepet a hidegvíz oldali bojler csonkjáról a menet tömítése után szereljük vissza.

Ellenőrizzük a tömítéseket a flexibilis bekötőcsövek hollandijában és húzzuk meg a csatlakozásokat.

Miután mindent rendben találtunk jöhet a nyomáspróba, nyissuk ki a villanybojler előtti szakaszelzáró sarokszelepét, csapját.

Ne feledjük, hogy feltöltéskor ki kell engedni a levegőt a bojler tartályából amit egy melegvíz csapon keresztül tehetünk meg.

Miután a meleg víz csapon már folyamatosan megszakítások nélkül áramlik a víz elzárhatjuk megvagyunk a tartály töltésével.

Feltöltés után ellenőrizzük hogy nincs e szivárgás valamelyik csatlakozásnál, tömítésnél.

Tipp: Érdemes egy negyed órát várni és csak utána, miután biztosan nincs szivárgás, elkezdeni az elektromos alkatrészek visszaszerelését.

Hajdu villanybojler elektromos bekötése

bojler hőkioldó visszakapcsolásaVízkőtelenítés, nyomáspróba után a következő lépés az elektromos kábelek szerelvények visszaszerelése.

A szétszereléskor eltávolított hőkorlátozó és hőfokszabályzó hőérzékelő szondáinak visszahelyezésével kezdjük a folyamatot, amiket óvatosan visszahelyezünk a alaplapon lévő merülő hüvelybe.

Ezután rögzítsük a hőkorlátozót az alaplapra. Jöhetnek a kábelek visszaszerelése, figyeljünk oda hogy minden a megfelelő helyre kerüljön, most jön jól ha készítettünk szétszerelés előtt rajzot vagy fotót a bekötésről.

Nagyon fontos hogy a földelő vezetékek is mindenhova vissza legyenek kötve. Ha mindent rendben találunk helyezzük vissza az elektromos fedelet.

A fedelen található hőfokbeállító gomb legyen lekapcsolt állapotban, kapcsoljuk vissza a bojler kismegszakítóját utána tekerjük fel a hőfokszabályzó gombját.

A kontroll lámpán ellenőrizhetjük, hogy elindult a villanybojler fűtése.

Hajdu villanybojler vízőtelenítése házilag is elvégezhető, de látjuk, hogy rengeteg kis apróság van amire oda kell figyelni főleg elektromos bekötés során.

Ezért mindenkit kérek hogy inkább bízza vilanybojler vízkőtelenítését, tisztítását, bekötését megfelelő tapasztalattal rendelkező szerelőre.

Aki a helyszínre érkezve rendelkezik a megfelelő szerszámokkal és nem utolsó sorban minden alkatrésszel.

Hiszen azt se feledjük hogy a bojler alkatrészekből is több típus létezik amit az évek folyamán gyártottak így mindenképp érdemes tájékozódni szerelés Hajdu villanybojler vízkőtelenítés előtt.

RÉGI BOJLERE SOKAT FOGYASZT? NINCS ELEGENDŐ MELEGVÍZ?

Ezek a problémák utalhatnak a villanybojler túlzott vízkővesedésére is.

Szakembereink a bojler karbantartása alkalmával alaposan átvizsgálják a készüléket, ellenőrzik a fűtőszálat, valamint a többi fontos alkatrészt és funkciót.

Ez lehetővé teszi számunkra, hogy azonosítsuk a problémákat és megbízható megoldásokat kínáljunk.

Bízza ránk Hajdu villanybojlere karbantartását, javítását!

Családi vállalkozásunk a hét minden napján elérhető, és szívesen válaszolunk minden kérdésére.

Tapasztalt szakembereink megbízható és alapos munkát végeznek, hogy biztosítsák a Hajdu villanybojler hatékony és megbízható működését.

 

Köszönjük, ha minket választ, és várjuk a kapcsolatfelvételt!

HÍVJON MOST! 06 20 398 7569

Nyári Tibor Budapesti bojler szerelő

Bejegyzés kategóriák

Szolgáltatásunk eredménye számokban

Villanybojlert cserélünk ki évente

Szakértő tapasztalat

Villanybojlert javítunk meg évente

Bojler hibák szakszerű elhárítása Budapest

Bojler hibák feltárása, javítása a hét minden napján. Bojler hibák amiben segítségére lehetünk. Rozsdás víz csöpög bojleréből? Hamar elfogy a melegvíz? Nem fűt Hajdu villanybojlere? Szeretne gyorsan újra melegvizet? Hívjon Most!