+36 20 398 7569 [email protected]

HAJDU VILLANYBOJLER PROBLÉMA?

Mi segíthetünk önnek!

SÜRGŐSEN SZÜKSÉGE VAN EGY TAPASZTALT VILLANYBOJLER SZERELŐRE?

 Gyorsabb ügyintézés érdekében hívjon telefonon!

Kérjen segítséget Nyári Tibor bojler specialistától!

%

Ügyfél elégedettség

Hajdú bojler javítás és szerviz Budapest Nyári Tibor bojler szerelő

HÍVJON MOST! 06 20 398 7569

 

 

Hajdú bojler javítás és szerviz Budapest szombatonHajdú bojler javítás és szerviz Budapest területén a hét minden napján akár szombat vasárnap is.

A Hajdú bojler javítás terén nyújt kiemelkedő minőségű szolgáltatást a Nyári Tibor villanybojler szerelő.

Érdemes alaposabban elmerülni a villanybojlerek működésének sajátosságaiban, ugyanis időről időre állapotmegóvásra és tisztításra van szükségük.

Ha ezeket nem végezzük el, az esetben gyengébb hatásfokon működnek, illetve meghibásodás is felléphet.

A villanybojlerek rendszeres vízkő eltávolításra szorulnak.

Ezt sajnos kevesen tudják, így nem is foglalkoznak a kérdéssel.

Ez súlyos hiba, mivel a vízköves belső alkatrészek jelentősen rontják a felszerelés hatásfokát, illetve meghibásodást okozhatnak.

A vízkő eltávolítását ajánlott minden második évben elvégeztetni, esetleg háromévente sort keríteni rá. A vízkő egy porózus anyag, amely szigetelőként is értelmezhető; ennek következtében a fűtőszál hőleadása sokkal alacsonyabb lehet.

A vízkövet fűtőszál miatt jelentős veszteségeket könyvelhetünk el, ami a villanyszámlán jelenik meg…

Hajdu bojler karbantartás, villanybojler felújítás

bojler lyukadás korrózió rozsdás bojler javításA villanybojler belső alkatrészeinek, illetve fémszerkezetének védelmét részben az úgynevezett anód látja el; ez egy speciális fémötvözetből készült rúd, ami korrodálódó képessége sokkal magasabb, mint az acélé és a bojler belső részit alkotó fémeké.

Emiatt a korrózió folyamata elsősorban az anód rúd testét támadja.

Sajnos egyáltalán nem ritka, hogy a bojler alaplapja a korrózió következtében kilyukad és az így csepegő víz elektromos zárlatot okoz.

Ez a probléma is megelőzhető, ha kétévente elvégezzük a bojler állapotának felmérését, illetve a vízkő eltávolítását.

A Hajdú bojler esetében is felállnak azok a kötelezettségek, amelyek minden más villanybojler esetében.

Ezek szem előtt tartása segít megelőzni az anyagi károkat, ráadásul azt is tudni kell, hogy a nem karbantartott villanybojlerek akár veszélyforrást is jelenthetnek.

Mivel a fürdőszoba jellemzően vizes környezet, így egy zárlatos berendezés akár komoly veszélyt is jelenthet, ha közel tartózkodunk egyes részeihez. Mindebből jól látszik, hogy nem szabad félvállról venni a villanybojler állapotát és nem szabad elhanyagolni az időnkénti szervizelést és tisztítást.

Ha kellő figyelmet fordítunk ezeknek a kérdéseknek, akkor egészen biztosak lehetünk abban, hogy biztonságosan használhatjuk a bojlert, ráadásul energiaveszteséget sem kell elkönyvelnünk.

Milyen problémák merülhetnek fel a villanybojler működésével kapcsolatban?

Nehezen fűti fel a vizet: Az egyik gyakori bojler probléma, hogy a rendszer nem vagy nagyon nehezen fűti fel a vizet. Ez sok kellemetlenséget okozhat, hiszen lényegében azt jelenti, hogy hideg vízben kell mosakodnunk.

Legalábbis addig, amíg a szerelő ki nem érkezik a helyszínre és meg nem javítja a készüléket.

Lyukas csöpögő bojlerCsöpög a bojler alja: Szintén problémát jelez, ha csöpög a bojler alja. Ennek egy aggasztóbb változata, hogy a víz nem szivárog, hanem folyik.

Ez esetben is érdemes azonnal a telefonhoz nyúlni és tárcsázni a villanyszerelő számát, aki lehetőségeihez mérten rövid időn belül megérkezik és megkeresi a hiba okát.

Zárlatos lesz a fűtőszál: Szerencsés esetben a zárlat leveri a biztosítékot és megszűnik az áramellátás. Előfordul azonban, hogy ez mégsem így történik.

Ha a zuhanyozás, fürdés közben enyhe csípést érzünk a bőrünkön, akkor az sok esetben a zárlatos fűtőszál jele. Ilyenkor azonnal szerelőt kell hívni, hogy átvizsgálja a rendszert.

Kilyukad a bojler: Szinte észrevehetetlen probléma, hogy bizonyos helye(ke)n lyuk keletkezik a készüléken. Ezt legfeljebb csak akkor tévesztheti szem elől, ha a bojler hátulján keletkezik rés.

A lyukadás általában magával vonja a vízszivárgást is, amit szintén orvosolni kell a szakember közreműködésével.

Nem kapcsol be: Előfordul, hogy a villanybojler nem csak, hogy nem fűti fel a vizet, de be sem kapcsol.

Ez esetben is számíthatunk rá, hogy a bojlerszerelésig hideg vizes fürdőt kell vennünk és más hétköznapi tevékenységeink során is nélkülöznünk kell a meleg vizet.

Hajdú bojler javítás és szerviz Budapest területén szakszerűen

Mi minden esetben nagy gondot fordítunk arra, hogy gyors és precíz munkát végezzünk. Az ügyfeleink számíthatnak rá, hogy feltesszük a legfontosabb kérdéseket.

Például:
✅ milyen probléma merült fel a bojler működésével?
✅ mikor tapasztalta először a problémát?
✅ korábban sor került-e már a villanybojler szerelésre?
✅ ha igen, ez mikor és milyen okból történt?
✅ mikor vette a bojlert? (mennyi idős a készülék?)
✅ 2 évente karban van-e tartva a készülék?

A kérdésekre adott válaszok segítenek felmérni a villanybojler állapotát és a hiba felderítését is hatékonyan támogatják. Ezt követően megvizsgáljuk a készüléket, ha szükséges, akkor szétszereljük és megnézzük a belsejét is.

Ha úgy ítéljük meg, hogy alkatrész csere kell, akkor megbeszéljük a továbbiakat (pl. mennyibe kerül az alkatrész, érdemes-e egyáltalán kicserélni, mikor tudunk visszatérni a helyszínre beszerelni stb.).

Sajnos előfordul, hogy a készülék olyan rossz állapotban van, hogy nem tudjuk megmenteni. Ha esetleg ki is cserélünk egy-egy alkatrészt, a probléma valószínűleg újra és újra jelentkezni fog.

Ez esetben felajáljuk teljes bojlercsere lehetőségét, melynek kivitelezésében természetesen tudunk segíteni.

Ha csak a vízkő a probléma

A bojlerek idővel a vízkövesedés “áldozatául” eshetnek. Ha nem használunk vízlágyító készüléket és a karbantartást is elmulasztjuk, akkor szinte biztos, hogy a vízből kioldódó ásványi anyagok megtapadnak az alkatrészek felületén ezzel kisebb-nagyobb meghibásodásokat okozva.

Milyen szerelőre NE bízza a munkát?

Még mindig meglepődve hallgatjuk azokat a történeteket, amik a hanyag munkát végző, egyértelműen a pénzre hajtó “szakemberekről” szólnak.

Az egyik új ügyfelünk mesélte, hogy a bojlerszerelő szinte semmit sem kérdezett tőle és nem is vizsgálta át rendesen a rendszert. Végül azt mondta, hogy az egyik alkatrészt ki kell cserélni és akkor ismét működni fog a készülék.

Az alkatrészcsere ugyan megtörtént és működött is a bojler, de két nap múlva újra jelentkezett a probléma.

A szerelő ismét kiment a helyszínre, amikor is megállapította, hogy az elektronikával is gond van. A kétszeri kiszállási és munkadíjat is felszámolta, még úgy is, hogy a második körre az ő hanyagsága miatt volt szükség.

Mindezért még csak elnézést sem kért. Nap, mint nap hallunk ehhez hasonló, felháborító történeteket.

Ha Ön el szeretné kerülni a kóklereket, akkor minket hívjon!

Hajdú bojler javítás és szerviz Budapest 06 20 398 7569

HÍVJON MOST! 06 20 398 7569

Bejegyzés kategóriák

Szolgáltatásunk eredménye számokban

Villanybojlert cserélünk ki évente

Szakértő tapasztalat

Villanybojlert javítunk meg évente

Bojler hibák szakszerű elhárítása Budapest

Bojler hibák feltárása, javítása a hét minden napján. Bojler hibák amiben segítségére lehetünk. Rozsdás víz csöpög bojleréből? Hamar elfogy a melegvíz? Nem fűt Hajdu villanybojlere? Szeretne gyorsan újra melegvizet? Hívjon Most!