tel:06203987569
+36 20 398 7569 nyaritibor76@gmail.com

120 LITERES VILLANYBOJLER FOGYASZTÁSA

Takarékosság, spórolás, gazdaságos üzemelés. A csapból is az folyik, hogy mennyire lényeges, hogy a lehető legkisebb rááldozással, és felesleges költekezéssel tudja megoldani hétköznapi teendőit. A 120 literes villanybojlere által „előállított” villanyszámla kifizetése is, ebbe a kategóriába esik.

Próbálunk néhány elfogadható tanáccsal segíteni önnek abban, hogy a malac perselybe több félretett érme jusson. Azért a Hajdú 120 literes villanybojler példája mellett maradtunk, mert jelenleg Magyarországon ebből a típusból fogy a legtöbb, és a jövőbeli felhasználók kilencven százaléka is ilyen fajtára vágyik.

 MENNYÍT FOGYASZT A BOJLER  

villanybojler fogyasztása hőfok beállításTehát az első feladata a bojlernek, hogy a benne tárolt vizet 60 fokra felmelegítse. Ehhez nagyjából 6-7 KWh villamos energiára van szükség.

Évszaktól függően ez az érték azért eltérhet, hiszen nyáron, amikor a vízhálózatban található víz melegebb, 20 fok körüli, akkor a felfűtéshez kicsit több, mint 6 KWh-t igényel a készülék.

Ezzel szemben a téli, zord hidegekben, amikor a víz hőmérséklete alig haladja meg a 10 fokot, akkor bizony ez az adat közel 8 KWh is lehet.

Ezek az adatok természetesen a teljesen kifogyasztott kihűlt vizű bojler esetében igaz. Amikor nem fogyasztjuk ki teljesen a bojlert a beállított hőmérséklet szinten tartásához kevesebb energia szükséges.

Minden tárolónak, így a 120 literes villanybojlernek is van hővesztesége, ami a készenléti energiaigényből fakad. Ez egy napos periódus alatt 1,5 KWh körül alakul, melyet ha felszorzunk egy hónappal bizony meglepően magas számot kapunk.

Persze ezen könnyedén segíthet, ha aznap, amikor már látja, hogy nem igazán lesz szüksége meleg vízre, a tároló hőfokszabályozóját alacsonyabbra állítja. Érdekes adat, hogy az alapnak beállított 65 fokról az eszköz 55 fokra történő lehűtése kb. 30 órát vesz igénybe, míg a 45 fok eléréséhez 42 óra szükséges.

BOJLER FOGYASZTÁSÁNAK CSÖKKENTÉSE 

Hogyan csökkenthető a 120 literes villanybojler fogyasztása? Minél magasabb a beállított hőmérs éklet annál nagyobb a tárolt víz hővesztesége tehát ha tudjuk, hogy nem használjuk fel a villanybojlerben lévő összes forró vizet,akkor állíthatjuk a meleg víz hőfokát alacsonyabbra is.

Alacsonyabb vízhőfoknál a vízkő képződés is kevesebb lesz.

Mielőtt, azonban úgy gondolná, hogy akkor érdemes folyamatosan alacsony hőfokon üzemeltetni a 120 literes villanybojlert, szólnunk kell, hogy ez megannyi kockázatot rejt magában! A hosszan tartó, alacsony hőmérsékletnek köszönhetően a vízben pillanatok alatt elszaporodhatnak azok a baktériumok, melyek egészségünkre kártékony hatást gyakorolnak.

Így, ha minden szempontból, az ön közérzetének szemszögéből figyelve optimális működést kíván elérni, akkor hetente legalább egyszer fűtse fel rendszerét minimum 65 fokra, hiszen ezen a hőmérsékleten ezek a baktériumok elpusztulnak.

Ne feledkezzünk meg a villanybojler rendszeres karbantartásáról sem, legalább két évente távolítsuk el a vízkővet a bojlerünkből és a fűtőszálról. és ellenőriztessük az aktív védőanód állapotát.

Karbantartás? vízkőtelenítés? Válassza Profi vízkőtelenítő csomagunkat 120 literes Hajdú villanybojlere védelmében

HÍVJON MOST! +06 20 398 7569

Szolgáltatásunk eredménye számokban

Villanybojlert cserélünk ki évente

Szakértő tapasztalat

Villanybojlert javítunk meg évente

Bojler hibák szakszerű elhárítása Budapest

Bojler hibák feltárása, javítása a hét minden napján. Bojler hibák amiben segítségére lehetünk. Rozsdás víz csöpög bojleréből? Hamar elfogy a melegvíz? Nem fűt Hajdu villanybojlere? Szeretne gyorsan újra melegvizet? Hívjon Most!