+36 20 398 7569 [email protected]

HAJDU VILLANYBOJLER PROBLÉMA?

Mi segíthetünk önnek!

SÜRGŐSEN SZÜKSÉGE VAN EGY TAPASZTALT VILLANYBOJLER SZERELŐRE?

 Gyorsabb ügyintézés érdekében hívjon telefonon!

Kérjen segítséget Nyári Tibor bojler specialistától!

%

Ügyfél elégedettség

BOJLER VÍZKŐTELENÍTÉS VILLANYBOJLER KARBANTARTÁS

 

HÍVJON MOST! 06 20 398 7569

 

Honnan tudjuk, hogy eljött a bojler vízkőtelenítés karbantartás ideje? Mit tehetünk, hogy csökkentsük a bojler fogyastását?

Amikor hirtelen arra leszünk figyelmesek, hogy bojlerünk egyre furcsább zajokat produkál működés közben, akkor nagy valószínűséggel azt akarja jelezni nekünk, hogy itt az ideje a vízkőtelenítésnek.

Amikor a készülék túlzottan elvízkövesedik, a bojler fűtőszála szinte már csak a vízkövet melegíti, ami 100°C-nál magasabb hőmérsékletre hevül.

Ilyenkor a bojlerben lévő víz elkezd forrni, ezért keletkeznek a furcsa hangok. Ekkor jelentkezik az első egyértelmű jel, mely a vízkövességre utal: a csöpögés.

villanybojler vízkőtelenítés karbantartás csöpög folyikMIK A VÍZKŐLERAKÓDÁS HÁTRÁNYAI?

Ha a csöpögés egyre inkább fokozódik, akkor már biztos, hogy baj van.

Ugyan nem tűnik túl veszélyesnek, ám a bojler csöpögése mégis azt jelzi, hogy a bojler fűtőszál gumitömítése lággyá vált, megolvadt a több mint 100°C-os víztől.

Ha nem lépünk közbe sürgősen, a vízkő akár teljesen ki is égetheti a tömítést, melynek következményeképpen a víz elérheti a bojler elektromos részeit, így bojlerünk akár tönkre is mehet.

Ha ez mégsem történik meg, a vízkövesség következményei akkor is negatív hatással lesznek ránk és pénztárcánkra is.

A vízkőlerakódás ugyanis csökkenti a villanybojler fűtőszál teljesítményét, lecsökken a víztartály térfogata és a bojler energiafogyasztása jelentősen, akár a másfélszeresére is megnőhet.

Ezenkívül a vízkő hőszigetelő tulajdonsága is hatalmas problémákat okoz, ugyanis akadályozza a villanybojler hőátadását, így az csak lassabban és több energiát felhasználva tudja csak a vizet a megfelelő hőmérsékletre melegíteni.

MI TEHÁT A MEGOLDÁS?

A megoldás természetesen a bojler vízkőtelenítés, amit, ha értünk hozzá, akár saját magunk is elvégezhetünk, de a legbiztonságosabb, ha szakembert hívunk a javítás elvégzéséhez.

Elég ugyanis csak néhány rossz mozdulat, és nem csak a készülékben tehetünk még nagyobb kárt, de akár komolyan le is forrázhatjuk magunkat, nem beszélve arról, hogy akár még az áram is megrázhat bennünket.

Miután kihívtuk a szakembert és felmérte a bojler állapotát, akár még a vízköves fűtőszál cseréjét is javasolhatja, ha az már olyan rossz állapotban van, hogy egy egyszerű vízkőtelenítés nem elegendő.

Egy Hajdú villanybojler fűtőszál cseréje viszonylag olcsón megúszható, és cserébe akár évekig sem lesz gondunk az ilyen és ehhez hasonló munkálatok elvégeztetésére.

Karbantartás – rozsdás bojler ellen

A bojler karbantartás csökkentheti a villany számlánkat, és növeli a bojler élettartalmát.

Persze csak akkor ha a vízkőtelenítés alkalmával ellenőrizzük a villanybojler magnézium védőanódját is.

Ugyanis ha több év kimarad anód csere nélkül, jelentősen csökken a bojler élettartalma.

Anód hiányában elindul a tartály rozsdásodása, ami előbb utóbb lyukadást fog okozni. Azaz rozsdás víz fog folyni a bojler aljából.

Ha ez megtörténik sajnos ki kell cserélni régi bojlerünket, azaz be kell szerezni egy új forróvíz tárolót.

 

Bojler vízkőtelenítés BudapestBojler vízkőtelenítés karbantartás Budapest

Ne halogassa Hajdu villanybojlere vízkőtelenítését karbantartását Budapest területén. Bízza ránk a bojler szervizelését.

Családi vállalkozásunk Budapest összes kerületében válalja Hajdu villanybojlerek szakszerű karbantartását, állag megörzését.

Hajdu bojler vízkőtelenítés karbantartás két évente időszerű, de extrém felhasználási szokások ezt az idővallumot csökkenthetk.

Ilyen például ha túl magas hőmérsékletre van állítva a hőfokszabályzó, vagy rosszul let kiválasztva a tároló mérete.

Hívjon akár most ha bármi kérdése van, illetve ha bármi problémát tapasztal a Hajdu bojler használata közben.

 

HÍVJON MOST! 06 20 398 7569

Bejegyzés kategóriák

Szolgáltatásunk eredménye számokban

Villanybojlert cserélünk ki évente

Szakértő tapasztalat

Villanybojlert javítunk meg évente

Bojler hibák szakszerű elhárítása Budapest

Bojler hibák feltárása, javítása a hét minden napján. Bojler hibák amiben segítségére lehetünk. Rozsdás víz csöpög bojleréből? Hamar elfogy a melegvíz? Nem fűt Hajdu villanybojlere? Szeretne gyorsan újra melegvizet? Hívjon Most!