+36 20 398 7569 [email protected]

HAJDU VILLANYBOJLER PROBLÉMA?

Mi segíthetünk önnek!

SÜRGŐSEN SZÜKSÉGE VAN EGY TAPASZTALT VILLANYBOJLER SZERELŐRE?

 Gyorsabb ügyintézés érdekében hívjon telefonon!

Kérjen segítséget Nyári Tibor bojler specialistától!

%

Ügyfél elégedettség

Milyen bekötőcsővel érdemes elvégezni a villanybojler vízbekötését?

 

HÍVJON MOST! 06 20 398 7569

A megfelelő bojler bekötőcső kiválasztása 

 

Egy Hajdú villanybojler szakszerű vízbekötése rendkívül fontos a készülék élettartama és megfelelő működése szempontjából. Legyen szó akármilyen jó minőségű elektromos vízmelegítőről, könnyen meghibásodhat vagy akár menthetetlenül tönkre is mehet, ha a beszerelése, vízoldali bekötése nem volt teljes mértékben szakszerű.

Ezért tehát az elektromos bojler megvásárlása után semmiképp sem szabad saját kezűleg nekiesni a forróvíz tároló vízbekötésének, hacsak nincs egy hozzáértő vagy szakképzett rokonunk vagy ismerősünk.

Laikus fejjel mindenképpen bízzuk a munkálatokat inkább olyan vízszerelő szakemberre, aki szakszerűen és biztonságosan végzi el az olyan munkálatokat is, mint például a bojler bekötése, a nyomáscsökkentő, illetve a bojler biztonsági szelep bekötése.

A legjobb döntés mindenképpen az, ha egy Hajdu elektromos bojler szervizt bízunk meg, mert így biztosak lehetünk abban, hogy minőségi munkát kapunk a pénzünkért cserébe.

A régi vízbekötő csövek hátrányai

A régi, fix bekötésű bojlerek, ugyan már nem használatosak, mégis a mai napig sok fejtörést és problémát okozhatnak a vízszerelőknek, ugyanis ezen a régen alkalmazott vízbekötési technológia folyamán anyag nélkül.

Jobb híján horganyzott vízvezeték csővel, sokszor bontható csatlakozás nélkül fixen kötöttek rá a bojlert a vízhálózatra, borzasztóan megnehezítve így a biztonsági szerelvények, mint a nyomáscsökkentő, illetve a bojler biztonsági szelep későbbi cseréjét.

Később váltás történt, és elterjedtek az ún. belül gumitömlős, kívül fémszövet hálóval bevont víz bekötőcsövek, melyek már flexibilisek voltak ugyan, valamint kifejezetten korszerűnek számítottak, mégis manapság már több problémát okoznak, mint gondolnánk.

Ennek az az oka, hogy az ilyen csövek belső átmérője szűkebb keresztmetszetű, így sokszor nem biztosít kellő átfolyást, valamint a belső gomicső az idő mulásával könnyen elrepedeznek, tönkremennek az extrém hőingadozás miatt.

Gondot szokot okozni azis, ha a több éve felszerelt flexi csővet meg kell bontani, és le kell szerelni. Mivel egyáltalán nem biztos hogy víztömören vissza lehet szereli a villanybojler víz csatlakozásaira. Több éves elöregedett csöveknél előfordul hogy a csatlakozó hollandi töve megfolyósodik, és nem lehet letömíteni.

Miért ajánlott a rozsdamentes GEBO inox csövek használata?

Bojler bekötőcső inoxEzért használjuk most már minden villanybojler felszerelés, bekötés alkalmával az új típusú korszerű GEBO bekötőcsöveket.

A legmodernebb vízbekötőcsövek, melyeket napjainkban alkalmaznak a rozsdamentes, tehát inox felxibilis bekötőcsövek, amelyeknek hatalmas előnye, hogy megfelelő rugalmasságot, tartós és biztonságos kötést tesznek lehetővé.

Valamint a helyszínen megfelelő méretre gyárthatóak, ezáltal sokkal esztétikusabb kivitelezés és szerelést tesznek lehetővé.

Másik nagy előnye, hogy keresztmetszet csökkenés nélküli vízbekötést lehet vele alkalmazni, így bíztosan minden vízvételi helyhez elegendő víz fog jutni.

A vízkárok elkerülése miatt is ajánlatos váltani rozsdamentes bekötőcsőre mivel, anyaga nem korrodál és nincs olyan része ami tönkremehet.

Bojler bekötőcső típusai: Inox és flexibilis

A villanybojler vízbekötése egy fontos folyamat, amikor otthonunkban meg akarjuk oldani a melegvízellátást. A megfelelő bekötőcső kiválasztása legalább olyan fontos, mint a bojler helyes elhelyezése és beüzemelése. Az inox és a flexibilis típusok azonban sokkal jobb megoldást jelentenek, mint a hagyományos fix bekötések.

Az inox bekötőcső kiváló minőségű anyagból készül, amely ellenáll a rozsdának és az eróziónak. Ez a bekötőcső általában hosszabb élettartamú, mint a hagyományos acél csö, azaz sokkal ellenállóbb a korrózióval szemben. Az inox bekötőcsövek könnyen telepíthetők és minden villanybojler típushoz használhatók.

A flexibilis bekötőcsövek rugalmas szerkezetük miatt alkalmazkodnak az adott helyzetekhez. Ez azt jelenti, hogy könnyen hajlíthatók és igazodnak a különböző formájú csövekhez, így nagyobb rugalmasságot biztosítanak az összeszerelés során. Ezek a bekötőcsövek általában könnyen beszerelhetők, amivel időt és pénzt takaríthatunk meg.

A megfelelő bojler bekötőcső kiválasztása fontos a biztonságos és hatékony villanybojler-vízbekötéshez. Az inox és a flexibilis típusok nagyobb ellenállóképességet, könnyű telepítést és hajlíthatóságot biztosítanak. Ha villanybojler bekötése előtt áll, ne habozzon, hívja Budapesti bojler szerelő csapatunkat! Hívhat a hét minden napján.

 

Bojler bekötése? Milyen típusú bekötőcsövet válasszunk?

HÍVJON MOST! 06 20 398 7569

Bejegyzés kategóriák

Szolgáltatásunk eredménye számokban

Villanybojlert cserélünk ki évente

Szakértő tapasztalat

Villanybojlert javítunk meg évente

Bojler hibák szakszerű elhárítása Budapest

Bojler hibák feltárása, javítása a hét minden napján. Bojler hibák amiben segítségére lehetünk. Rozsdás víz csöpög bojleréből? Hamar elfogy a melegvíz? Nem fűt Hajdu villanybojlere? Szeretne gyorsan újra melegvizet? Hívjon Most!