+36 20 398 7569 [email protected]

HAJDU VILLANYBOJLER PROBLÉMA?

Mi segíthetünk önnek!

SÜRGŐSEN SZÜKSÉGE VAN EGY TAPASZTALT VILLANYBOJLER SZERELŐRE?

 Gyorsabb ügyintézés érdekében hívjon telefonon!

Kérjen segítséget Nyári Tibor bojler specialistától!

%

Ügyfél elégedettség

AZ ANÓD VÉDI A BOJLER TARTÁLYÁT A KILYUKADÁSTÓL

 

HÍVJON MOST! +06 20 398 7569

 

A modern bojlerek rendkívül jól végzik a dolgukat és, ha Ön is beruház egy minőségi darabba, akkor a nap bármely órájában garantált, hogy lesz meleg vize.

Sajnos ezek viszont nem örökéletűek és egyes bojler alkatrész típusok időnként cserére szorulnak.

Hajdu bojler anód cseréje ellenőrzése

Az anód az egyik ilyen alkatrész, amely rendkívül fontos szerepet játszik a villanybojlerek esetében.

A magnézium anód elengedhetetlen kelléke minden villanybojlernek, még azon típusoknál is ahól speciális zománcbevonattal védik a az acél tartályt.

Minden elektromos forróvíztárolónak a zománc biztosítja az elsődleges és a magnézium anód a másodlagos korrózió védelmet.

ANÓD HIÁNYA A BOJLER KILYUKADÁSÁHOZ VEZET

bojler lyukadás korrózió

A zománc bevonat védi az acél tartályt, így ahol fed, ott nem lép fel korrózió, de ahol nem, ott a tartály rendkívül hamar kilyukadna, ha nem lenne benne aktív anód rúd, amely többnyire egy magnézium ötvözetből készült speciális rúd.

Ez a bojler alkatrész nem kifejezetten drága, ezért nem érdemes spórolni rajta.

A magnézium kevésbé nemes anyag, mint a vas, ezáltal korrodál. Lényege, hogy ez fogy és nem pedig a vele egy víztérben lévő acéltartály, amely viszont a vízréteget tartja.

A bojler anód megléte ezért elengedhetetlen a korrózióvédelem szempontjából. Szükség esetén e bojler alkatrész cseréje, megújítása kiemelt prioritást kell, hogy élvezzem.

Elterjedt tévhit, hogy az aktív anódrúd megakadályozza a vízkövesedést. Sajnos ez nem igaz és a vízkő minden bojlerben komoly gondot jelent a megfelelő karbantartás nélkül.

Hogyan érdemes előkészíteni a villanybojlert az anód cseréjére?

Először is áramtalanítsa a vízmelegítőt, amelyet egy, a villanybojler közelében lévő kapcsolóval megtehet.

Ezután le kell engedni a vizet a villanybojler tartályából, amely előtt a csapot el kell zárni, hogy ne töltődjön fel újra a tartály. Most tehát már van egy üres, áramtalanított bojler, amelyen megkezdhetjük a munkálatokat.

bojler anód csere, bojler karbantartásAnód eltávolítása: Miután a víz ki van engedve, keresse meg az anódot az alaplapon. Az anód általában a villanybojler alján lévő alaplaphoz van rögzítve. Használjon megfelelő méretű csavarkulcsot vagy más szerszámot az alaplap eltávolításához. Fordítsa ki óvatosan az anódot, és húzza ki a bojlerből.

Új anód behelyezése: Helyezze fel az új anódot az alaplapra, és óvatosan húzza meg, hogy biztosan rögzüljön. Ügyeljen arra, hogy megfelelően illeszkedjen és használjon új anód tömítést, az alaplaphoz is, hogy ne legyenek szivárgások.

Víz visszatöltése: Nyissa ki a bojlerhez tartozó fő elzárót, majd nyissa meg a melegvíz csapokat, hogy a víz újra beáramoljon a tartályba, és távozzon a levegő. Figyelje a víznyomást, és ha szükséges, állítsa be a megfelelő szintre.

Áramellátás visszaállítása: A tartály vízzel való feltöltése után, kapcsolja vissza a bojlerhez tartozó biztosítékot vagy megszakítót, hogy visszaállítsa az áramellátást.

Ezek az alapvető lépések segítenek Önnek az anód cseréjének előkészítésében. Fontos azonban megjegyezni, hogy ha bizonytalan vagy nem rendelkezik megfelelő tapasztalattal, mindig ajánlott szakember segítségét kérni a bojler karbantartásához vagy javításához.

Nehézséget okoz önnek a bojler anód cseréje? Vagy nem akar vele bajlódni?

Bízza ránk a villanybojlere anód ellenőrzését és cseréjét! Családi vállalkozásunk szakemberei szívesen segítenek Önnek ebben a feladatban. Az anód ellenőrzése és cseréje fontos része a bojler karbantartásának, és hozzájárulhat a bojler hosszabb élettartamához és hatékony működéséhez.

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy egyeztethessünk a részletekről és időpontokról. Szakembereink gondoskodnak arról, hogy a hajdú villanybojlerének anódja megfelelően működjön

 

HÍVJON MOST! +06 20 398 7569

Bejegyzés kategóriák

Szolgáltatásunk eredménye számokban

Villanybojlert cserélünk ki évente

Szakértő tapasztalat

Villanybojlert javítunk meg évente

Bojler hibák szakszerű elhárítása Budapest

Bojler hibák feltárása, javítása a hét minden napján. Bojler hibák amiben segítségére lehetünk. Rozsdás víz csöpög bojleréből? Hamar elfogy a melegvíz? Nem fűt Hajdu villanybojlere? Szeretne gyorsan újra melegvizet? Hívjon Most!