+36 20 398 7569 [email protected]

HAJDU VILLANYBOJLER PROBLÉMA?

Mi segíthetünk önnek!

SÜRGŐSEN SZÜKSÉGE VAN EGY TAPASZTALT VILLANYBOJLER SZERELŐRE?

 Gyorsabb ügyintézés érdekében hívjon telefonon!

Kérjen segítséget Nyári Tibor bojler specialistától!

%

Ügyfél elégedettség

VILLANYBOJLER MEGHIBÁSODÁS, BOJLER HIBA ESETÉN MIT TEGYÜNK

 

HÍVJON MOST! 06 20 398 7569

 

vízkő bojler hiba fűtőszál - villanybojler meghibásodásVillanybojler meghibásodás? Bojler hibák elhárítása Budapest?

A villanybojlereknek számos olyan alkatrésze, részeleme van, mely meghibásodhat.

Egyes hibák mellett a bojler ideig-óráig még képes veszélytelenül tovább üzemelni, míg más hibák azonnali teljes leállást okoznak.

Megint más meghibásodások mellett pedig ugyan működőképes marad a bojler, használata azonban balesetveszélyes is lehet.

HAJDU BOJLER HIBA ELHÁRÍTÁS? NE SAJNÁLJUK RÁ A PÉNZT!

Amikor bojlerünk működésében bármilyen rendellenességet, furcsaságot tapasztalunk, mielőbb forduljunk szakemberhez.

Amennyiben ezt anyagi megfontolásokból nem tesszük meg, jobbik esetben csak egy újabb bojler vásárlása lesz esedékes hamarosan, rosszabb esetben azonban meg is sérülhetünk.

Gondoljuk át, hogy milyen árat vagyunk hajlandóak fizetni hosszútávon azért a kis spórolásért, amit egy hiba meg nem javíttatása jelent.

Mindig megbízható szakemberhez forduljunk!

Nyári Tibor bojlerszerelőEgy meghibásodott villanybojler sokszor hosszú távon is okozhat problémákat, ezért minden esetben megbízható, tapasztalt szakemberhez forduljunk.

Ezzel magunknak és a pénztárcánknak is szívességet tehetünk, hiszen egy működési hiba gyökerének feltárása során a szakember képes megállapítani, hogy milyen állapotban van villanybojlerünk.

Egy felújított Hajdu villanybojler például akár évekig képes, leállás és hiba nélkül üzemelni, ez azonban nem minden típusról mondható el.

Egy jó villanybojler szerelő szakember észleli az egyéb problémákat, illetve képes megmondani, hogy érdemes-e valóban a javításba ölnünk a pénzünket, továbbá amennyiben új bojler vásárlására kerül a sor, segít az igényeinknek megfelelő villanybojler kiválasztásában.

Otthon a megelőzésben

Minden egyéb használati és háztartási eszközhöz hasonlóan a villanybojler is egy érzékeny szerkezet, melynek folyamatos figyelemre, karbantartásra van szüksége. A meghibásodások és a balesetek megelőzése érdekében fordítsunk inkább időt és figyelmet a megelőzésre.

A rendszeres karbantartás és tisztítás lehetővé teszi az esetleges hibák előzetes észlelését, mielőtt még azok komolyabb gondot okozhatnának, ráadásul a rendszeres vízkőtlenítéssel számos ilyen jellegű probléma kialakulása teljes mértékben meg is előzhető.

Forduljon szakemberhez!
Soha ne vegyük félvállról a villanybojler meghibásodását vagy a működésében tapasztalt furcsa jelenségeket, legyen az a szokásoshoz képest túl gyorsan elfogyó meleg víz, a bojler csöpögése vagy éppen a biztonsági szelepből folyamatosan folyó víz, esetleg a bojler túlmelegedése.

A probléma észlelését követően azonnal forduljunk szakemberhez, mielőtt a probléma komolyabbá válhatna!

HAJDU BOJLER GYAKORI HIBÁI – LEÁLLÁS – ÜZEMZAVAR VILLANYBOJLER HANG

HÍVJON MOST! 06 20 398 7569

Zúg, sister, fura hangot ad a villenybojlere?

Már az idejét se tudja mikor lett karbantartva, vízkőtelenítve?

zúg sistereg a bojler vízkőtelenítés - villanybojler meghibásodásItt az idő, hogy megelőzze bojlere meghibásodását. Amikor már haljuk is, hogy fura hangok jönnek a bojler belsejéből, biztosra vehetjük, hogy rengeteg vízkő rakódott már a vízmelegítő fűtőszálára. Ezért a vízkő eltávolítására lesz szükség.

A vízkő jelenléte nem hiba, hanem egy természetes folyamat, amit hagyományos fűtőbetétek használatával nem lehet elkerülni. Sajnos természetes folyamat, a fűtőszál magas hőmérséklete miatt, a vízből azonnal kiválnak az ásványi anyagok.

Ami a hetek, hónapok során egyre nagyobb mennyiségben rontják a bojler hatékonyságát és emelik a villanyszámlánkat.

A VILLANYBOJLER CSAK LANGYOS VIZET AD

Amikor a villanybojlerből csak langyos víz folyik, szintén okozhatja a karbantartások elmulasztása miatt felgyülemlett vízkő. Aminek következtében megnő a bojler felfűtési ideje. De okozhatja fűtőszál hiba vagy a bojler hőmérséklet szabályzó meghibásodása is.

ÉGET SZAG, FÜSTÖL A BOJLER

Égez szag füstöl a bojler, villanybojler meghibásodás, bojler hibaSzintén gyakori hiba, hogy éget szagot érzünk vagy elkezd füstölni a bojler. Ilyenkor a bojler fedele alatt lévő elektromos vezetékek és csatlakozók túlmelegedése vagy kontakt hibája miatt érezzük a rendellenes szagokat és füstöt.

A vezetékek túlmelegedését okozhatja, ha a bojlerben sok a vízkő, ami miatt túlságosan megnő a felfűtéshez szükséges idő így egyre hosszabb ideig terheli az átfolyó áram a vékony vezetékeket.

A másik gyakori ok, hogy a csatlakozások sarui kitágulnak és nem elég szorosan csatlakoznak, ami miatt apró szikrák keletkeznek és hő termelődik. Ezért minden bojler szerviz és javítás után ellenőrizzük és óvatosan nyomjuk össze a csúszó sarukat. Rendszeres karbantartással és ellenőrzéssel megelőzhetjük avízmelegítő leállását, üzemzavarát, az elektromos tüzet, és a bojler kiégését is.

VILLANYBOJLER MEGHIBÁSODÁS OKAI? TÚLFŰT A BOJLER, TÚL MELEG A VÍZ?

Amikor azt tapasztaljuk, hogy túl meleg a bojlerben lévő víz, szintén a bojler hőfokszabályzója lehet a ludas. Ilyenkor amikor meghibásodik a bojler hőmérséklet szabályzó elektronika, gyakori hogy a beállított vízhőmérséklet fölé melegíti a fűtőszál a bojler vízhőfokát.

Fokozza a problémát ha a bojler hőkorlátozó is meghibásodik és nem veszi el az áramot akkor sem ha a villanybojlerben 100 celsius fölé emelkedik a vízhőmérséklet ilyenkor gőzösödés is előfordulhat.

VILLANYBOJLER MEGHIBÁSODÁS JELE – HAMAR ELFOGY A MELEGVÍZ

Okozhatja szintén a vízkő mennyiség, ami felgyűlt a bojler belsejében, de ellenőrizni kell, a bojler szétszedése alkalmával a tárolótartály belsejében elhelyezkedő melegvíz csövet is, mert gyakran előfordul, hogy a túl forró víz vagy korrózió hatására sérül, eltörik, lerövidül.

Ami következtében a bojler felső részéből nem tud kijönni a forróvíz hanem a megmaradt csőmagasságában lévő rétegződött melegvíz tud csak távozni a tartályból, ami mindig langyosabb, mint a bojler felső részében lévő víz.

Minél lejjebb van megsérülve a tartályban lévő melegvízcső annál hamarabb összekeveredik a hidegvízzel, ezért érezzük úgy, hogy hamar elfogy a melegvíz.

Pedig a bojler tetejében ott van a forróvíz csak a sérült cső miatt nem tud onnan kijönni.

A VÍZKŐKÉPZŐDÉS LASSÍTHATÓ?

Most már igen, mivel

A hazai gyártású nagy tapasztalattal rendelkező Hajdu villanybojler mérnökei előálltak egy új típusú kerámia fűtőelemmel, amit a bojler vízterén kívül helyeztek el, a bojler alaplap tokcsövében.

Az új eljárás előnye, hogy így csökkenteni tudták a felületi hőmérsékletet, amivel érintkezik a víz. Ezért nagymértékben csökken a vízkő kiválása, lerakódása, az új Hajdu bojlerekben. Evvel az eljárással sikerült elérni, hogy az új Hajdu SMART illetve az új Hajdu SMILEY elektromos forróvíztárolók szinte alig vízkővesednek.

Mivel a vízkő nem rakódik a kerámia fűtőbetétre, ugyanolyan hatékonyan tudja melegíteni a vizet több hónap elteltével is, hatásfoka nem változik az idő múlásával sem.
Az új eljárás előnye még, ha meghibásodik a kerámia fűtőbetét, cserélyét el lehet végezni a víz leengedése nélkül is. Tehát az új Hajdu SMART és Hajdu SMILEY vízmelegítők karbantartása és javítása is egyszerűsödik.

CSÖPÖG, FOLYIK, ROZSDÁS VÍZ CSÖPÖG A BOJLER ALJÁBÓL

Rozsdás víz csöpög a villanybojler aljábol, villanybojler meghibásodás jeleA Hajdu villanybojlerek nagy előnye hogy minden alkatrésze külön cserélhető javítható. Viszont amikor elkezd csöpögni a víz a bojler aljából már sajnos, előfordulhat, hogy nem lesz javítható.

Minden bojler csöpögés alkalmával fel kell idéznünk, hogy mikor volt utoljára karbantartva bojlerünk illetve a karbantartás alkalmával lett e cserélve a magnézium védőanód. Ami védi a bojler tartályát a korróziótól.

Amennyiben a magnézium védőanód cseréje elmaradt az évek során, nagy valószínűséggel számíthatunk bojlerünk kilyukadására, ilyenkor sajnos már nem javítható bojlerünk. Bojler cserére lesz szükség.

Bojler csere alkalmával válaszunk az új Hajdu villanybojlerek közül, mint pl. a Hajdu Smart villanybojler típusai közül. Ezek a vízmelegítők már energiatakarékosak és karbantartásuk is egyszerűbb.

VILLANYBOJLER MEGHIBÁSODÁS MEGELŐZÉSE ELKERÜLÉSE

A bojler meghibásodások leggyakoribb oka a túlzott vízkővesedés, ezért ne feledjük, hogy minden villanybojlert vízkőteleníteni kell legalább két évente.

A villanybojler leállása és az üzemzavar elkerülése végett.

Vízkőtelenítés alkalmával minden estben ellenőrizni, cserélni kell a bojler magnézium védőanódját is.

Nagymértékben csökkenti a bojler élettartalmát, ha magas hőfokon használjuk villanybojlerünket, ezért ne állítsuk 55-60 celsius fok fölé.

Abban az esetben, ha alulméretezett a vízmelegítőnk és kevés a melegvíz, lehetőség szerint inkább cseréljük nagyobbra, amit alacsonyabb hőmérsékleten lehet üzemeltetni.

Ott ahol a hálózati víznyomás meghaladja a 6 bár nyomást, bojler nyomáscsökkentőt kell beépíteni a villanybojler elé.

VILLANYBOJLER MEGHIBÁSODÁS? NE FIZESSEN RÁ, MENJEN BIZTOSRA!

Bízza ránk meghibásodott Hajdu villanybojler javítását karbantartását vagy cseréjét.

Keresse Nyári Tibor villanybojler szerelőt, családi vállalkozásunk Budapest területén a hét minden napján vállalja a bojler hibák feltárását megszüntetését.

Mivel évente több száz Hajdu villanybojler hibaelhárítását, javítását és cseréjét végezzük el Budapest területén, nagy tapasztalatra tettünk szert a Hajdu bojlerek javítása felszerelése területén. Bojler leállás, üzemzavar esetén.

VILLANYBOJLER MEGHIBÁSODÁS OKAI? HIBA ELHÁRÍTÁS BUDAPEST

HÍVJON MOST! 06 20 398 7569

Bejegyzés kategóriák

Szolgáltatásunk eredménye számokban

Villanybojlert cserélünk ki évente

Szakértő tapasztalat

Villanybojlert javítunk meg évente

Bojler hibák szakszerű elhárítása Budapest

Bojler hibák feltárása, javítása a hét minden napján. Bojler hibák amiben segítségére lehetünk. Rozsdás víz csöpög bojleréből? Hamar elfogy a melegvíz? Nem fűt Hajdu villanybojlere? Szeretne gyorsan újra melegvizet? Hívjon Most!