+36 20 398 7569 [email protected]

HAJDU VILLANYBOJLER PROBLÉMA?

Mi segíthetünk önnek!

SÜRGŐSEN SZÜKSÉGE VAN EGY TAPASZTALT VILLANYBOJLER SZERELŐRE?

 Gyorsabb ügyintézés érdekében hívjon telefonon!

Kérjen segítséget Nyári Tibor bojler specialistától!

%

Ügyfél elégedettség

VILLANYBOJLER HIBÁK MELYEKRE JÓ HA ELŐRE FELKÉSZŰL

 

HÍVJON MOST! 06 20 398 7569

 

Az ördögöt nem kell a falra festeni, ez evidens, ám vannak olyan, viszonylag gyakran jelentkező villanybojler hibák, melyeket jó, ha fejben regisztrál, hogyha esetleg a valóságban is találkozna velük, akkor kész terv álljon a rendelkezésére, benne a megoldás kulcsával.

A bojler kifogástalan működés esetén a fűtőbetét segítségével adott, az ön által előre beállított hőfokra melegíti fel a hideg vizes csövön keresztül érkező vizet.

villanybojler hibákNéha előfordul, hogy a készülék látványosan lassan melegíti fel a rendelkezésére bocsájtott vizet, sőt olykor zúgás is tapasztalható. Ez a jelenség gyakran borzolja a bojler tulajdonosok kedélyét, ám felesleges tőle túlzottan tartania. A probléma hatékony orvoslásához szakértőre lesz szüksége.

A hiba általában az átkos vízkőnek köszönhető, ami befedi a bojler fűtőszálát, csöveit, ezáltal a víz lassabban folyik át rajtuk, valamint a melegítés is több energiát vesz igénybe.

Mivel Magyarország kemény vizéről híres, így ez a probléma sűrűn előforduló társa lehet a bojler gazdáknak. Gyakorisága miatt, azonban nem szabad fél vállról vennie a jelentkező bajt, mert ha nem tesz lépéseket a karbantartás érdekében a bojler teljesen tönkre is mehet.

A villanybojler hibák javítása során rendszeresen jelentkező gond, hogy az érintett készülék tulajdonosa úgy érzi, képes egyedül orvosolni a problémát. A fenti példánál maradva elvégzi házilag a berendezés vízkőtelenítését.

Aztán, ha a kiváltó hiba továbbra sem szűnik meg, akkor tétlenül áll a helyzet előtt. Ezért ajánlatos minden esetben szerelőhöz fordulnia, hiszen adott esetben alkatrész cserére is sor kerülhet.

Előző példánkra utalva, a vízkő komoly károkat képes okozni a bojlert alkotó elemekben, így adott esetben az egyes részek komplett cseréje is indokolt, amit házilag nem tud elvégezni.

A villanybojler hibák forrása legtöbbször a vízkő, ezért ezt a szegmensét emeltük ki a bojlerrel kapcsolatos karbantartásnak. A lassuló vízmelegítés nem csak gyakorlati probléma, tehát nem csupán amiatt kellemetlen, mert a várakozással rengeteg időt veszíthet.

A következő sokk akkor éri majd, ha megpillantja az energia számláját, amely jócskán megszenvedheti az amúgy szakszerűen orvosolható problémát.

A villanybojler az otthonunk egyik legfontosabb eszköze, amely biztosítja a meleg vizet a mindennapi használathoz. Azonban, mint minden műszaki eszköz, a villanybojler is hajlamos lehet különböző hibákra. Az alábbiakban bemutatjuk a leggyakoribb villanybojler hibákat, és azt, hogyan készülhet fel rájuk előre.

1. Nincs meleg víz

Az egyik leggyakoribb probléma, amellyel szembesülhetünk, hogy a villanybojler nem melegíti fel a vizet. Ennek több oka is lehet:

 • Fűtőelem meghibásodása: A fűtőelem az, ami ténylegesen felmelegíti a vizet. Ha ez meghibásodik, a víz hideg marad.
 • Termosztát probléma: A termosztát szabályozza a víz hőmérsékletét. Ha ez elromlik, a víz nem fog megfelelően felmelegedni.
 • Elektromos probléma: Ellenőrizze, hogy a villanybojler megfelelően csatlakozik-e az áramforráshoz.

2. Szivárgás

A szivárgás komoly problémát jelenthet, amely nemcsak a villanybojler hatékonyságát csökkenti, hanem vízkárt is okozhat az otthonában. A szivárgás okai lehetnek:

 • Rozsdásodás: Az idő múlásával a bojler tartálya rozsdásodhat, ami szivárgáshoz vezethet.
 • Tömítések elhasználódása: A tömítések és csatlakozások idővel elhasználódhatnak, ami szivárgást okozhat.

3. Zajos működés

Ha a villanybojler zajos, az általában a következő problémákra utalhat:

 • Vízkő lerakódás: A vízkő lerakódása a fűtőelemen és a tartályban zajos működést okozhat.
 • Laza alkatrészek: Ellenőrizze, hogy minden alkatrész megfelelően rögzítve van-e.

4. Rossz szagú víz

A rossz szagú víz általában baktériumok jelenlétére utal a bojlerben. Ennek megoldása lehet:

 • Anódrúd cseréje: Az anódrúd segít megelőzni a baktériumok elszaporodását. Ha ez elhasználódik, cserélni kell.
 • Rendszeres tisztítás: A bojler rendszeres tisztítása segít megelőzni a baktériumok elszaporodását.

5. Magas energiafogyasztás

Ha a villanybojler túl sok energiát fogyaszt, az a következő okokra vezethető vissza:

 • Elavult készülék: Az idősebb bojlerek kevésbé hatékonyak, és több energiát fogyasztanak.
 • Nem megfelelő szigetelés: A bojler szigetelésének hiánya növeli az energiafogyasztást.

Hogyan készüljünk fel a villanybojler hibákra?

bojler vízkőtelenítés, bojler híbák feltárása megszüntetéseRendszeres karbantartás

A rendszeres bojler vívkőtelenítés, karbantartás segít megelőzni a legtöbb problémát. Évente legalább egyszer ellenőriztesse a bojlert szakemberrel.

Időben történő csere

Ha a bojler már régi és gyakran meghibásodik, érdemes fontolóra venni a cserét egy újabb, energiatakarékosabb modellre.

Szakember bevonása

Ne próbálja meg saját maga javítani a bojlert, ha nem rendelkezik megfelelő szaktudással. Hívjon szakembert, aki biztonságosan és hatékonyan elvégzi a javítást.

A villanybojler hibák előre történő felismerése és megelőzése segít elkerülni a nagyobb problémákat és költségeket. A rendszeres karbantartás és a szakember bevonása kulcsfontosságú a bojler hosszú élettartamának biztosításához. Ne feledje, hogy a megelőzés mindig jobb, mint a javítás!

 

HÍVJON MOST! 06 20 398 7569

Bejegyzés kategóriák

Szolgáltatásunk eredménye számokban

Villanybojlert cserélünk ki évente

Szakértő tapasztalat

Villanybojlert javítunk meg évente

Bojler hibák szakszerű elhárítása Budapest

Bojler hibák feltárása, javítása a hét minden napján. Bojler hibák amiben segítségére lehetünk. Rozsdás víz csöpög bojleréből? Hamar elfogy a melegvíz? Nem fűt Hajdu villanybojlere? Szeretne gyorsan újra melegvizet? Hívjon Most!