+36 20 398 7569 [email protected]

HAJDU VILLANYBOJLER PROBLÉMA?

Mi segíthetünk önnek!

SÜRGŐSEN SZÜKSÉGE VAN EGY TAPASZTALT VILLANYBOJLER SZERELŐRE?

 Gyorsabb ügyintézés érdekében hívjon telefonon!

Kérjen segítséget Nyári Tibor bojler specialistától!

%

Ügyfél elégedettség

Miért kevés a melegvíz a bojlerben – Hajdu bojlere kevés vizet melegit?

 

HÍVJON MOST! 06 20 398 7569

 

Nincs melegvíz a bojlerben – Mi okozhatja a melegvíz hiányát a bojlerben?

 

Miért kevés a melegvíz, Bojler tisztítás vízkőtelenítésMiért kevés a melegvíz a bojlerben? Ha a Hajdú bojlere kevés vizet melegít, annak nyomós oka van, amit érdemes minél előbb felkutatni, kiderítenie.

Ugyanis, ha valamilyen meghibásodás áll a háttérben, akkor az idő is fontos faktor, lényeges, hogy amilyen gyorsan csak lehet, megoldást találjon.

Járjon utána minél hamarabb, hogy miért kevés a melegvíz a bojlerben.

A legtöbb esetben ehhez szakember segítsége szükséges, hiszen a hozzáértő szakértelem pillanatok alatt fel tudja fedni a probléma gyökerét.

Nyilván Hajdú bojlere nem azért melegít kevés vizet, mert túlságosan kis kapacitású készülék mellett döntött.

Bár, ha ez lenne a kiváltó tényező, akkor csak a csere hozhatna megoldást.

A legtöbb esetben a triviális jelenségnek tűnő, ám annál több bosszúságot okozó vízkövesedés a ludas.

Magyarországon a kemény víz számolatlan problémát generál az elektromos eszközökben, melyek valamilyen úton-módon működésük közben kontaktusba kerülnek a vízhálózatból érkező vízzel.

A kávéfőzők, mosó- és mosogatógépek csak a jéghegy csúcsát alkotják.

A bojlerek is abba, a népes családba tartoznak, melynek tagjai nagyon megszenvedik a sók lerakódását.

HOGY JÁRUL HOZZÁ A VÍZKŐ AHHOZ, HOGY HAJDÚ BOJLERE KEVÉS VIZET MELEGÍT?

Miérz kevés a melegvíz a bojlerbenA különböző ásványi anyagok észrevétlenül képesek letapadni a bojler csöveiben, tömítéseiben, sőt a berendezés lelkében, a fűtőszálon. Utóbbi jelenti talán a lehető legsúlyosabb problémát, hiszen ha nem cselekszik, akkor akár a teljes alkatrész cseréjére is sor kerülhet.

Nem véletlen, hogy hazánkban évente egyszer legalább vízkőtelenítésre szorulnak az elektromos melegítők, és akkor még viszonylag finoman becsültük meg a számokat.

A gyakorlatban annyi történik, hogy a vízkő szépen, lassan, fokozatosan átöleli, körbe veszi a fűtőszálat, ami egyre kevesebb víz melegítésére képes, sőt idővel a víz hőfoka is egyre alacsonyabbá válik.

Azaz a vízkő fojtogató hatásának köszönhetően a fűtőszál, s így a bojler nem képes ellátni alapvető funkcióját, rendeltetési feladatát.

A végső stádiumban a rendszer teljesen leáll, és működésképtelenné válik, így nem érdemes halogatnia a cselekvést, ha azt tapasztalja, hogy Hajdú bojler kevés vizet melegít.

Mi okozhatja a melegvíz hiányát a bojlerben?

Több tényező is okozhatja a melegvíz hiányát a bojlerben. A leggyakoribbak közé tartoznak a következők:

1. Vízkőlerakódások: A vízkő a víz keménységéből adódó lerakódás, amely idővel felhalmozódik a bojler fűtőelemein és a víztartály aljában. A vízkőréteg csökkenti a hőátadást, és ezzel együtt csökken a bojler hatékonysága, ami végül kevesebb melegvizet biztosít.

2. Szivárgás: Ha a bojlerben szivárgás keletkezik, akkor az lehetővé teszi, hogy hideg víz
áramoljon a melegvizes rendszerbe, ami csökkenti a bojler által melegített víz mennyiségét. A szivárgások lehetnek kisebbek vagy nagyobbak, és azonnali javításra szorulnak.

3. Túl magas vagy túl alacsony hőmérséklet: Ha a bojler hőmérséklete nem megfelelően van beállítva, akkor az befolyásolhatja a melegvíz mennyiségét. Ha a hőmérséklet túl alacsony, akkor a bojler kevés melegvizet termel, ha pedig túl magas, akkor pedig a víz túl forró lesz, és pazarolni fogjuk az energiát.

4. Fűtőelem hibái: Ha a fűtőelem meghibásod, akkor az befolyásolhatja a bojler hatékonyságát. A fűtőelem szerepe az, hogy felmelegítse a vizet a bojlerben, és ha nem működik megfelelően, akkor nem tudja ezt a feladatot ellátni, ami kevesebb melegvizet biztosít.

5. Rossz vagy vékony szigetelés: Ha a bojler nem megfelelően van szigetelve, akkor a hő a környezetbe szivárog, ami csökkenti a bojler hatékonyságát.

Bojler karbantartás – Hogyan javíthatjuk a bojler melegvíz termelését?

Ezen problémák mindegyike hatással lehet a bojler által melegített víz mennyiségére és hőmérsékletére.

Ha gyanítjuk, hogy milyen probléma áll fenn a bojlerünkkel kapcsolatban, érdemes időben cselekedni, az időben elvégzett karbantartást javíthatja a bojler hatékonyságát és megnövelheti a melegvíz mennyiségét.

Ahhoz, hogy elkerüljük a melegvíz hiányát a bojlerben, érdemes rendszeresen karbantartani és tisztítani a bojlert.

Fontos, hogy a bojler rendszeres vízkőmentesítést tapasztalt bojler szerelő végezze, aki eltávolítja a vízkőlerakódásokat, ellenőrizni, a fűtőelem állapotát, valamint a bojlerben lévő nyomás- és hőmérséklet-szinteket.

Az időben elvégzett karbantartás és javítás nemcsak a bojler élettartalmát növeli, de hosszútávú távon jelentős megtakarítás érhető el az energiafogyasztás terén, mivel kevesebb energiát fog felhasználni a melegvíz előállítására.

 

Hajdu villanybojlere kevés vizet melegit?

HÍVJON MOST! 06 20 398 7569

Bejegyzés kategóriák

Szolgáltatásunk eredménye számokban

Villanybojlert cserélünk ki évente

Szakértő tapasztalat

Villanybojlert javítunk meg évente

Bojler hibák szakszerű elhárítása Budapest

Bojler hibák feltárása, javítása a hét minden napján. Bojler hibák amiben segítségére lehetünk. Rozsdás víz csöpög bojleréből? Hamar elfogy a melegvíz? Nem fűt Hajdu villanybojlere? Szeretne gyorsan újra melegvizet? Hívjon Most!