+36 20 398 7569 [email protected]

HAJDU VILLANYBOJLER PROBLÉMA?

Mi segíthetünk önnek!

SÜRGŐSEN SZÜKSÉGE VAN EGY TAPASZTALT VILLANYBOJLER SZERELŐRE?

 Gyorsabb ügyintézés érdekében hívjon telefonon!

Kérjen segítséget Nyári Tibor bojler specialistától!

%

Ügyfél elégedettség

Hajdu bojler hőfokszabályzó beállítása

 

HÍVJON MOST! 06 20 398 7569

Hajdu villanybojler hőmérséklet szabályzó beállítás, ideális hőfok kiválasztás

 

Hajdu bojler hőfokszabályzó beállítása. Milyen hőfokon használjuk villanybojlerünket, hány fokra állítsuk. Mi az ideális hőfok.

 

Hajdu villanybojler hőfokszabályzó,A bojler hőfokszabályzó a víz hőmérsékletét szabályozza a villanybojler belsejében.

A hőmérséklet szabályzó segítségével a víz hőmérséklete a kívánt értékre állítható.

A hőmérséklet szabályzó működési elve abban áll, hogy a beállított hőmérséklet értékét érzékeli és a szükséges áramot biztosítja a fűtőelemnek.

Ha eléri a beállított értéket kikapcsolja az áramot, ezáltal a bojler fűtőszál nem melegíti tovább a vizet.

A hőmérséklet szabályzó fontos eleme a bojler működésének, és a helyes beállítás segítségével a túlfűtés elkerülhető.

 

Bojler hőfokszabályzó beállítása

Hajdu bojler hőfokszabályzó beállításaA villanybojlerek is evolúción mennek keresztül, még ha ez furcsán is hangzik, így első olvasatra.

A Hajdú bojler hőfokszabályzó beállítása is mind könnyebb, egyszerűbb feladat, ahogy haladunk előre az időben.

A hazai cég, amellett, hogy megbízható márkát alkotott a Hajdú személyében, ügyel arra is, hogy innovatív fejlesztéseivel mind korszerűbb, job tulajdonságokkal bíró bojlereket alkosson.

Miben várhatunk előrelépést, akkor, amikor a vízmelegítés már majdnem minden érája ki let találva?

Természetesen az elektronika, és a fűtőszál területén soha sem beszélhetünk tökéletességről, mindig van hova fejleszteni: lerövidítve a melegítés idejét, mindezt kevesebb energia felhasználásával.

Ez a párosítás igazán kedvező, mind céljaink elérésének szempontjából, mind a pénztárcánkat tekintve.

Új Hajdu Aquastic bojler hőfokszabályzó beállítása

Új hőfokszabájzó beszerelése BudapestAz újabb típusú Hajdú bojlerek hőfokszabályzó beállítása azért is módosul, régi társaihoz képest, mivel egy burkolat alá került a hőkorlátozó, és a hőfokszabályozó, mintegy egységet alkotva.

Ez nem csak a hatékonyság oldaláról nézve lényeges változtatás, hanem a praktikum is előtérbe kerül, hiszen így az egykor, két egységben elhelyezkedő elektronika sokkal kisebb helyet foglal el.

Az új tervezésnek hála a kábelek száma is megcsappant, ami abszolút pozitív hír, hiszen ezzel megannyi érintkezési hiba fő forrása is megszűnt.

Az meg már tényleg csak hab a tortán, hogy az új technológiának hála még pontosabb hőfokszabályozás érhető el.

A Hajdú bojler hőfokszabályzó beállítása így valóban pillanatos műveletté redukálódik.

A fenti innovációnak hála egyrészt sokkal egyszerűbbé, gyorsabbá vált a bojler szervizelése, másrészt lényegesen kisebb befektetéssel tudjuk felújítani az esetlegesen elöregedett elektronikát.

A karbantartás fontossága természetesen ezen készülékek esetében is elengedhetetlen, sőt.

A jelentkező tömítésbeli problémák az elektronikát is nagyban veszélyeztethetik.

Érdemes tehát átvizsgáltatnunk bizonyos időközönként rendszerünket, ezzel még hosszabb élettartamot biztosítva, az amúgy is a piacon egyedülállóan megbízható Hajdú bojlerünknek.

Budapest területén a mai napig, rengeteg régi és új háztartásban használunk villanybojlereket a melegvíz előállításához. Azt viszont hogy mi az ideális beállítás sokan nem tudják, ezért vagy nagyon alacsony, vagy nagyon magas hőmérsékleten használják a villanybojlert.

Segítség képpen összefoglaljuk a tudnivalókat a helyes beállításhoz.

Éjszakai vezérelt áram vagy nappali állandó üzemű használat?

villanybojler fogyasztása hőfok beállításElső lépésként arról kell meg győződnünk, hogy éjszakai azaz vezérelt áramról, vagy állandó üzemű nappali áramról üzemel a villanybojlerünk. A legegyszerűbb, ha megnézzük, hogy hány villanyóra tartozik a lakásunkhoz.

Amennyiben csak egy villanyóránk van, akkor nappali állandó üzemű hálózatról működik a villanybojler. Ha viszont két villanyóránk is van feltételezhetjük hogy a villanybojler vezérelt azaz éjszakai áramról üzemel.

Mi a különbség?

A vezérelt áramról működő bojlereknél több kompromisszumot kell kötnünk, csökkenhet a komfort érzetünk az alacsonyabb áramdíj ellenében. Mivel sokszor nem akkor indul el a víz felmelegítése, amikor szükségünk lenne rá, hanem amikor a szolgáltató biztosítja az energiát.

Ami sokszor a csúcs időn kívül történik. Napi legalább 8 órát biztosítani kell a szolgáltatást, de ez nagyobb részben éjszakára szokott esni. Tehát ha reggel elhasználjuk a melegvizünk többségét, nagy valószínűséggel estére már nem lesz újra elegendő melegvíz, csak másnap reggelre.

Ezért vezérelt áramról üzemelő villanybojlereket célszerű magasabb 60 – 70 celsius hőmérsékleten tartani, hogy egész napra jusson elegendő melegvíz.

Alacsony vagy magas hőmérséklet

Energiafelhasználási szempontból nem érdemes túl magas hőmérsékletre állítani a bojler hőfokszabályzóját. Mivel minél magasabb a bojlerben lévő melegvíz hőfoka annál nagyobb lesz a hőveszteség. Minél nagyobb a hőveszteség annál nagyobb a villanyszámla.

Viszont nem lehet mindent csak a pénztárcánk alapján megítélni, mert a nagyon alacsony hőmérséklet veszélyt is jelenthet a felhasználók számára. Mivel a víz lagionella baktériumot tartalmaz, ami 32 -42 Celsius fokos langyos pangó vízben képes szaporodni.

Ami párás közegben belélegezve tüdönkbe jutva okozhat egészségügyi gondokat. Vannak már olyan villanybojlerek amik automata fertőtlenítő programmal védekeznek a lagionella baktériumok ellen.

Hány fokra érdemes beállítani a villanybojlert?

Legtöbb villanybojlert gyártó cég 55 -60 fokos melegvíz hőfokot szokta ajánlani. Amitől el lehet térni a bojler mérete és a felhasználók száma, és tisztálkodási szokásaink alapján.

Pl: 1 -2 fős háztartásokban mondjuk egy 80 – literes bojlert érdemes 45 -50 Celsius fokra beállítani, hogyha mindkét fő, az esti vagy reggeli zuhanyzást választja. Ha pl: a 80 literes bojlert kádas fürdésre szeretné használni két ember, a magasabb 60 -70 fokos beállítás sem lesz ilyenkor elegendő. Ebben az esetben szükséges lesz a villanybojlert nagyobbra cserélni.

Pl: 3-4 fős háztartásokban már illik 120 – 200 literes villanybojlereket használni. Aminek a melegvíz beállítását szintén a felhasználási módhoz kell igazitani.

Családi vállalkozásunk Budapest egész területén vállalja régi és új Hajdu villanybojlerek szervizelését javítását rendszeres karbantartását, vízkőtelenítését.

Hajdu bojlerek szakszerű javítása és cseréje Budapesten, garanciával, akár még ma!

Bátran forduljon hozzánk, bármilyen bojlerrel kapcsolatos problémája esetén.

 

HÍVJON MOST! 06 20 398 7569

 

Bejegyzés kategóriák

Szolgáltatásunk eredménye számokban

Villanybojlert cserélünk ki évente

Szakértő tapasztalat

Villanybojlert javítunk meg évente

Bojler hibák szakszerű elhárítása Budapest

Bojler hibák feltárása, javítása a hét minden napján. Bojler hibák amiben segítségére lehetünk. Rozsdás víz csöpög bojleréből? Hamar elfogy a melegvíz? Nem fűt Hajdu villanybojlere? Szeretne gyorsan újra melegvizet? Hívjon Most!