+36 20 398 7569 [email protected]

HAJDU VILLANYBOJLER PROBLÉMA?

Mi segíthetünk önnek!

SÜRGŐSEN SZÜKSÉGE VAN EGY TAPASZTALT VILLANYBOJLER SZERELŐRE?

 Gyorsabb ügyintézés érdekében hívjon telefonon!

Kérjen segítséget Nyári Tibor bojler specialistától!

%

Ügyfél elégedettség

Hajdu bojler hőfokkorlátozó meghibásodása

A Hajdu bojler hőfokkorlátozójának szerepe rendkívül magas a bojler biztonságos használata szempontjából.
Mondhatjuk úgy is, hogy a hőfokkorlátozó a bojler egyik legfontosabb biztonsági eleme, hiszen akkor lép működésbe, ha a bojler hőfokszabályozó elektronikája valamiért nem üzemel.

Ilyenkor a hőfokkorlátozó 110°C-os víz esetén lekapcsol, megakadályozva így a bojler tartályában lévő víz túlmelegedését.

Ha újabb fajta hőfokkorlátozót használunk, abban az esetben, a tartályban lévő víz lehűlése után, az oldalán lévő fekete gomb vagy fül lenyomásával lesz újraindítható a bojler fűtése.

Ám a gomb megnyomása csak átmenetileg oldja meg a problémát, hiszen a működési gondot valószínűleg a bojler túlzott vízkővesedése válthatta ki, ami karbantartás és vízkőtelenítés nélkül újra és újra felléphet.

A HŐFOKKORLÁTOZÓ MEGHIBÁSODÁSÁNAK LEGVALÓSZÍNŰBB OKAI

A bojler hőfokkorlátozó meghibásodását a legtöbbször a bojler általános karbantartásának hiánya okozza. Fontos, hogy egy-két évente bojlerünket vízkőteleníteni kell, plusz cseréltessük ki a víztérben lévő aktív magnézium anódot, amely az elektrokémiai korrózió ellen védelmezi bojlerünket.

Ha nem végeztetjük el ennek cseréjét, abban az esetben a bojler alaplapjának hegesztésein és gyenge pontjain kilyukadhat a készülék, és az így kiszivárgó víz egyenesen belefolyhat a hőfokkorlátozó elektronikai részeibe. Ilyen súlyos esetben akár még veszélybe is kerülhetünk, hiszen zárlat is keletkezhet.

A hőfokkorlátozó meghibásodását a párásodás is okozhatja, amely főként akkor fordul elő, ha a bojler olyan magas páratartalmú helyiségben van, mint például a fürdőszobában a kád melletti falon.

Abban az esetben, ha csöpögést érzékelünk és a zárlat lecsapja a bojler biztosítékát, semmiképp se nyúljunk a védőburkolathoz vagy a hőfokkorlátozó elektronikájához, különben komoly áramütés is érhet bennünket!

MI A MEGOLDÁS A HŐFOKKORLÁTOZÓ MEGHIBÁSODÁSA ESETÉN?

Ha megbizonyosodtunk róla, hogy a hiba a bojler hőfokkorlátozóját érinti, azonnal hívjunk egy képzett, megbízható villanybojler szerelésére szakosodott szakembert! A meghibásodott, beázott vagy sérült hőfokkorlátozó által okozott problémát ugyanis csak és kizárólag annak cseréjével lehet kiküszöbölni.

A hőfokkorlátozó cseréje kizárólag képzett szakember által végezhető el, otthoni körülmények között tilos hozzáfogni az áramütés fokozott veszélye miatt!

Családi vállalkozásunk a hét minden napján segít a Hazai gyártású Hajdu villanybojlerek szervízelésében és karbantartásában. Több évtizedes tapasztalat birtokában és teljes alkatrész palettával érkezünk minden Budai és Pesti címre.

Amennyíben kevés a szabadsága vagy nem tudja megoldani, hogy hétközben otthon maradjon szombat és vasárnap is számíthat ránk. Nem kell mást tennie csak tárcsázni telefonszámonkat. Ne késlekedjen hívjon akár most. Ne húzza halassza meghibásodott bojlere javítását.

 

HÍVJON MOST! +06 20 398 7569

Bejegyzés kategóriák

Szolgáltatásunk eredménye számokban

Villanybojlert cserélünk ki évente

Szakértő tapasztalat

Villanybojlert javítunk meg évente

Bojler hibák szakszerű elhárítása Budapest

Bojler hibák feltárása, javítása a hét minden napján. Bojler hibák amiben segítségére lehetünk. Rozsdás víz csöpög bojleréből? Hamar elfogy a melegvíz? Nem fűt Hajdu villanybojlere? Szeretne gyorsan újra melegvizet? Hívjon Most!