+36 20 398 7569 [email protected]

HAJDU VILLANYBOJLER PROBLÉMA?

Mi segíthetünk önnek!

SÜRGŐSEN SZÜKSÉGE VAN EGY TAPASZTALT VILLANYBOJLER SZERELŐRE?

 Gyorsabb ügyintézés érdekében hívjon telefonon!

Kérjen segítséget Nyári Tibor bojler specialistától!

%

Ügyfél elégedettség

Miért csöpög a bojler túlnyomás szelepe

 

HÍVJON MOST! 06 20 398 7569

 

Bojler tűlnyomás szelepe: Hogyan működik és miért fontos?

 

 

Csöpög folyik a bojler túlnyomás szelepeMindenkivel megesett már, hogy egy fontos háztartási berendezés pont a legrosszabbkor hibásodott meg vagy romlott el. Ilyenkor természetesen az ember megpróbál az idő rövidsége miatt saját maga nekiesni az eszköz megjavításának, amely általában nem vezet túl jó eredményekhez.

Ha azonban egy olyan fontos berendezés meghibásodásáról van szó, mint a villanybojler, akkor, lehet szó bármilyen hibáról, mindenképpen szakképzett, profi villanyszerelő szakembert kell hívni a probléma precíz és megbízható megoldása érdekében.

Legyen szó akár a bojler túlfolyó szelep csöpögéséről, akár más, bonyolultabb problémákról, egy képzett szakember mindig a megfelelő módon fogja elvégezni a javítási munkálatokat.

 

Bojler túlnyomás szelep működése

A bojler túlnyomás szelepe egy olyan biztonsági szerelvény, amely a bojler tartályát védi a megnővő nyomás esetén. Amikor a bojlerben lévő nyomás eléri a maximálisan beállított értéket, a biztonsági szelep automatikusan megnyílik, és lehetővé teszi a felesleges nyomás kiáramlását a bojlerből.

A biztonsági szelep működése alapvetően egy egyszerű rugós szelep elvén alapul. A szelep belsejében található egy rugó és egy membrán, amely a nyomást érzékelve vezérli a szelepét vagy zárását. Ha a bojlerben a nyomás növekszik, a membrán kinyomja a rugót, amely megnyitja a szelepet, és lehetővé teszi a felesleges nyomás távozását a bojlerből.

Fontos megjegyezni, hogy a bojler biztonsági szelepének rendszeres karbantartása és ellenőrzése szükséges annak biztosítása érdekében, hogy megfelelően működjön. Ha a biztonsági szelep nem működik megfelelően, a bojlerben felhalmozódó nyomás túl magas lehet, ami károsíthatja a készüléket vagy a csaptelepeket. Ezért javasolt karbantartások alkalmával ellenőrizni és szükség esetén cserélni a bojler túlnyomás szelepet is.

 

MIÉRT CSÖPÖG A BOJLER TÚLNYOMÁS SZELEPE?

A bojler felfűtése során a tartályban megnő a víz térfogata és nyomása, ennek elvezetésére szolgál a bojler túlnyomás szelepe.

Amennyiben észrevesszük, hogy a villanybojler nyomás szelepéből nemcsak felfűtéskor csöpög a víz, hanem folyamatosan akkor nagy valószínűséggel a bojler szelep vízkövessége állhat a probléma hátterében.

Ha a bojlerből csöpögő meleg víz folyamatosan folyik, akkor valószínűleg a szelep tömítés alá szorult szennyeződés, vagy elgyengült a nyomásszabályzó rugója okozza. Azonban előfordulhat, hogy a villanybojler nyomáscsökkentője hibásodhatott meg.

A probléma gyökere a fent említett nyomás szelep hibás működése lehet.

Ilyenkor a villanybojler szelep csöpögni kezd, mert nem szabályozza megfelelően a víznyomást.

A nem megfelelő szabályozás következtében a tartályban megnőtt nyomás miatt kilyukadhat a bojlertest, de szélsőséges esetben akár szét is repedhet a berendezés.

MIT TEHETÜNK, HA CSÖPÖG A BOJLER SZELEP?

A villanybojler rendellenes csöpögése esetében azonnal érdemes szakembert hívnunk.

Miután a villanybojler szerelő megérkezett, megállapítja, hogy pontosan mi okozza a bojler szelep csöpögését. Ha a bojler túlzott vízkövességéről van szó, akkor egy egyszerű vízkő eltávolításra van csak szükség.

Az alaplap leszerelése után elvégzi a vízkőtelenítést, majd rögzíti az alaplap rögzítő csavart. Nem érdemes magunknak elvégezni a bojler szerelését, mert akár még komolyabb károkat is okozhatunk az eszközben vagy magunkban!

 

A bojler túlnyomás szelepének ellenőrzése és cseréje: Tippek és tanácsok

HÍVJON MOST! 06 20 398 7569

 

Bejegyzés kategóriák

Szolgáltatásunk eredménye számokban

Villanybojlert cserélünk ki évente

Szakértő tapasztalat

Villanybojlert javítunk meg évente

Bojler hibák szakszerű elhárítása Budapest

Bojler hibák feltárása, javítása a hét minden napján. Bojler hibák amiben segítségére lehetünk. Rozsdás víz csöpög bojleréből? Hamar elfogy a melegvíz? Nem fűt Hajdu villanybojlere? Szeretne gyorsan újra melegvizet? Hívjon Most!