+36 20 398 7569 [email protected]

HAJDU VILLANYBOJLER PROBLÉMA?

Mi segíthetünk önnek!

SÜRGŐSEN SZÜKSÉGE VAN EGY TAPASZTALT VILLANYBOJLER SZERELŐRE?

 Gyorsabb ügyintézés érdekében hívjon telefonon!

Kérjen segítséget Nyári Tibor bojler specialistától!

%

Ügyfél elégedettség

Bojler felszerelése villanybojler rögzítése a falhoz

 

A bojler felszerelése előtt van néhány teendő, melyeket sorra kell vennie ahhoz, hogy végül minden ideálisan végződjön.

Az első, és legfontosabb az unásig ismételt, mégis prioritást élvező biztonság hangsúlyozása.

Vannak olyan területek az életben, melyek egyszerű barkácsolási szerelemből nem hódíthatók meg.

A villany- és vízvezeték szerelés is pontosan ebbe a kategóriába tartozik.

Az nagyszerű, ha kisebb részfeladatok megoldására akadálytalanul képes.

Az ezermesterséggel semmi gond nincsen a világon, de ismernie kell a határait. Azokat pedig semmilyen körülmények között nem szabad átlépnie.

 HAJDU BOJLER FELSZERELÉSE BUDAPEST

Nyári Tibor bojlerszerelőA bojler felszerelése például gyerekjátéknak tűnik. Néhány internetes videó, esetleg kép jó alapul szolgálhat ahhoz, hogy belevágjon az „expedícióba”.

Lehetséges, hogy első ránézésre úgy véli túl sok kárt nem okozhat a berendezésben, de jó, ha tudja, a nem jól rögzített, rossz helyre szerelt alkatrészek bojlerének végét is jelenthetik.

Egy ilyen beszerzés nem két forintba kerül, ráadásul energia, és időigényes is, így nem érdemes ezt kockáztatnia.

A biztonság szempontjait tartja akkor tiszteletben, ha szakember közbenjárásához fordul.

A bojler felszerelése gyakorlatilag a végső lépést jelenti, ám előtte még megannyi stáción kell keresztül mennie. A vásárlás procedúrája során fókuszba kerül az ideális típus kiválasztása. Ez talán az egyik legnehezebb, és leghosszadalmasabb folyamat. Az elvárásainak, feltételeinek listáját kénytelen egyeztetni az elérhető lehetőségekkel, és a kettő közös halmazából jön létre az a konstrukció, mely az ön számára a lehető legoptimálisabb.

Az életbevágó kérdések megválaszolásához (hány literes bojler mellett döntsön, vízszintesen, vagy függőlegesen legyen szerelve stb.) számításokat kell végeznie otthonában, a pontos fogyasztását górcső alá véve. Ha a paraméterek már adottak, akkor a fizikai lehetőségeket is érdemes számba vennie.

Mekkora hely áll a rendelkezésére, milyen az adott falfelület teherbírása stb. Még a legnehezebb bojler felszerelési anomáliákra is vannak kitűnő megoldások akkor, ha az előkészületeket lelkiismeretesen végig csinálja.

BOJLER FELSZERELÉSE TÖMÖR TÉGLÁS FALRA

bojler felszerelése lyukacsos falraMinden bojler felszerelés alkalmával fal típusához alkalmazkodó rögzítési módot illetve megfelelő bojler rögzítő elemeket kell alkalmazni.

Ami sokszor csak akkor derül ki, amikor megfúrjuk a falat.

Ezért minden rögzítési módra fel kell készülni, hogy ne napokig tartson az új bojler felszerelése.

A tömör téglás téglafalak rendkívül jó teherhordó képességgel rendelkeznek, amik gond nélkül elbírják a nagyobb bojlerek súlyát is.

De itt is figyelnünk kell arra, hogy mind a két rögzítő pont tömör téglába menjen.

Ha azt érezzük fúrás alkalmával, hogy nem a tömör téglába fúrtuk a lyukat, hanem a téglák közti fugákba, amiből vélhetően ki fog mozdulni a csavar, akkor addig keressünk újabb felfogatási helyet amig mindkét csavart biztonságosan, stabilan el tudjuk helyezni.

A rögzítő helyek fúrásánál arra is figyeljünk, hogy a bojler csavarok falon kívüli része ne lefelé álljanak, hanem egy kissé megdöntve felfelé mutassanak. Erre azért van szükség, mert a mikor ráhelyezzük a bojlert, a bojler súlya alatt megfeszül, jobban beékelődik, ezáltal elkerülhetjük, hogy kihúzódjon a tőcsavar.

BOJLER FELSZERELÉSE VÁLASZFALRA

Sokszor találkozunk olyan esetekkel, amikor vékonyabb válaszfalakra kell felszerelni az új bojlereket. Ilyen eset, amikor régi átfolyós gáz vízmelegítőt kell lecserélni villanybojlerre. A gáz készülékek súlya töredéke a nagy víz térű elektromos vízmelegítőkhöz képest.

Ezért sokkal biztonságosabb rögzítésre van szükség ilyenkor.

Amikor vékony válaszfalra történik a bojler felszerelése, nem tiplis bojler rögzítést alkalmazunk. Ebben az esetben át kell fúrni teljesen a válaszfalat, és a fal túloldalán legtöbbször átlapolást kell alkalmazni, hogy ne tudjon kihúzódni a bojlert tartó rögzítő csavar.

Az átlapolás elég biztonságos, de sajnos vannak olyan vékony válaszfalak, amikre nem lehet túl nagy bojlert felszerelni, mert félő, hogy maga a fal szerkezete nem bírja el a vízzel teli bojlert. Ilyenkor inkább át kell helyezni másik helyre a készüléket.

BOJLER FELSZERELÉSE LYUKACSOS, ÜREGES TÉGLÁBA

Rengeteg bojler esik le a helyéről amiatt, amikor valaki tapasztalat, és szakértelem nélkül próbál felszerelni egy bojlert anélkül, hogy tisztában lenne a falak teherhordó és szerkezeti képességeivel.

Elmondhatjuk, hogy a legtöbb bojler baleset az üreges téglákra felszerelt készülékek okozzák. Ennél a faltípusnál ugyanis nem alkalmazható a hagyományos tiplis rögzítés, mivel az üregek, lyukak miatt nincs elég felfekvőhely a tipli befeszülésére, megkapaszkodására.

Ezért ilyenkor szintén át kell lapolni a falat átmenő csavarokkal, vagy vegyi dübelt kell alkalmazni.

A vegyi dűbel egy ragasztásos technika, amit fém vagy műanyag szita hüvellyel használhatunk.

Miután kifúrtuk a lyukat, megfelelő hosszúságúra vágott fém szitahüvelyt behelyezzük a lyukba.

Ezt követően feltöltjük a kétkomponensű gyantás ragasztóval és ebbe helyezzük a méretre vágott rögzítő csavart.

 

A csavar behelyezése után a szita résein kiáramlik a ragasztóanyag és kitölti a tégla ürgeit, réseit. A vegyi anyag ezután egy nagyon kemény és masszív masszává köt, ami megakadályozza, a csavar kihúzását és bojler leesését a falról.

Nagyon fontos viszont ennél a rögzítésnél hogy betartsuk a gyártó kötési időre vonatkozó utasításait, és csak utána terheljük a rögzítési pontokat.

Mint láthatjuk, elég sok probléma felmerülhet a bojler felszerelés alkalmával. Azt javasoljuk, házilag ne próbálkozzon, ne okozzon saját magának gondot, problémát.

Bízza ránk új Hajdu bojlere felszerelését. Családi vállalkozásunk évente több mint 800 db Hajdu bojlert szerel fel és cserél újra. Bízzon tapasztalatunkban, mi minden bojlert úgy szerelünk fel, hogy fent is maradjon, legyen az 50 literes vagy akár 200 literes.

Bejegyzés kategóriák

Szolgáltatásunk eredménye számokban

Villanybojlert cserélünk ki évente

Szakértő tapasztalat

Villanybojlert javítunk meg évente

Bojler hibák szakszerű elhárítása Budapest

Bojler hibák feltárása, javítása a hét minden napján. Bojler hibák amiben segítségére lehetünk. Rozsdás víz csöpög bojleréből? Hamar elfogy a melegvíz? Nem fűt Hajdu villanybojlere? Szeretne gyorsan újra melegvizet? Hívjon Most!