Hívjon a hét bármely napján 8:00 és 20:00 között!
Szolgáltatási terület: BUDAPEST
06-20-398-7569
Magnézium védőanód cseréje ellenőrzése

Miért fontos a villanybojler élete alatt a magnézium anód

Hosszabbítsa meg bojlere élettartamát ne hagyja, hogy kilyukadjon

magnezium vedoanodBojler csere Budapest

A megfelelő állapotú magnézium védőanód szerepe igen fontos, hiszen megelőzhetjük és elkerülhetjük a bojler kilyukadását. Védőanód villanybojlerünk zománcozott tartályának belső felületét védi a korróziótól.

A vízmelegítő javítását és karbantartását mindenképp bízzuk korrekt és tapasztalt szakemberre, mivel ha nem ellenőrizzük időközönként vízmelegítő anódját az a tartály kilyukadásához vezethet. Nagymértékben csökkenti a bojler üzemeltetése során a kóboráram következtében kialakuló elektrokémiai korróziót.

Figyelnünk kell arra is hogy a anód élettartalma a bojlerünk tartályának nagyságától is függ, azaz  más megfelelő nagyságú anód kell egy 80 literes és más egy 120 literes villanybojlerhez. Mivel minél nagyobb a vízmelegítő tartálya annál nagyobb védőanóddal kell ellátni a megfelelő védelem eléréséhez. Ezen felül nagyban befolyásolja az anód élettartalmát a víznek a minősége is.

A védő hatása annak köszönhető, hogy a magnézium gyengébb illetve kevésbé nemesebb anyag mint az acéltartály így a káros folyamatok az anódban lévő magnéziumot korrodálják. Ami beleoldódik a tartályban lévő vízbe és a zománcbevonat apro pólusait kitöltve csökkentik a tartály korrodálását. Ezért nagyon fontos ,hogy tartályunk védelmében időközönként ellenőrizzük az anód állapotát, meglétét.

magnézium anód hiánya korrodált bojlerMagnézium anód hiányában kilyukad a villanybojler!

Mert ha megszűnik az anód jótékony hatása a vízmelegítő tartálya kerül veszélybe, aminek a felületén utat talál a korrózió, akkor már vissza fordíthatatlan folyamatok indulnak meg a tároló belső zománc bevonatán, és előbb utóbb az acél tartály is korrodálódik,kilyukad.

Ezek után már látjuk, hogy miért érdemes jó minőségű kellő alkatrész utánpótlást biztosító gyártó bojlerét választani, megvásárolni. Érdemes tehát időt és energiát fordítani a kisebb javításokra, valamint a megelőzésre is, hiszen csakis ebben az esetben használhatjuk hosszú távon a készülékünket.

Abban az esetben, ha saját kezűleg nem tudjuk elvégezni a megelőző ellenőrzéseket érdemes szakembert is házhoz hívni, hogy évente egyszer nézze át a vízmelegítő rendszert, hiszen találhat olyan rejtett hibákat, melyeknek az idő előtti orvoslása rengeteg idegeskedéstől és kellemetlenségtől óvhat meg minket.

Hajdu bojler anód csere Budapest

Bízza ránk Hajdu villanybojlere karbantartását, javítását, mert mi mindig kellő gondossággal végezzük a vízkőtelenítést.

Mert mi minden alkalommal ellenőrizzük, illetve cseréljük a bojler anódot, hogy sokáig ne keljen a bojler cserére gondolni.

Családi vállalkozásunk kizárólag Hajdu villanybojlereket szervizzel, ezért nagy típus ismerettel rendelkezünk minden felmerülő probléma esetén.

Hívhat minket akár szombat vasárnap is, Budapest összes kerületében számíthat ránk.

 

Magnézium védőanód cseréje Budapest kerületeiben 

Nyári Tibor bojler szerelő

Kapcsolatfelvétel, üzenetküldés

Kapcsolat

Nyári Tibor Hajdú villanybojler szerelő

Hívjon minket bizalommal!

06-20-398-7569