Hívjon a hét bármely napján 8:00 és 20:00 között!
Szolgáltatási terület: BUDAPEST
06-20-398-7569
Bojler hőkorlátozó cseréje Budapest

Hőkorlátozó csere villanybojlerben

Amikor a bojler hőfokszabályzója meghibásodik, vagy más okokból túlhevül a víz, a hőkorlátozó közbelép, lekapcsolja a fűtőrendszert. Így nem kerül sor a víz begőzösödésére, amely igencsak sok veszélyt rejt magában.

Amint a tartályban lévő víz eléri a 110 Celsius fokot, a hőkorlátozó – ha megfelelően működik – megelőzi a bajt, nem engedi, hogy tovább forrósodjon a víz. Ahhoz azonban, hogy mindig megfelelően működjön, időnként le kell ellenőriztetni, és karban kell tartatni ezt az alkatrészt.

 

mmg Hajdu villanybojler hőkorlátozó hőkioldó

Hajdu villanybojler hőkorlátozó - Hőkioldó csere

A hőkorlátozó azaz a hőkioldó leoldásának oka a tartósan magas hőfokon történő üzemeltetés vagy a karbantartás elmulasztása lehet pl. sok a vízkő a bojler aljában. A Hajdu hőkioldó elektronikán két visszanyomható gomb található, ezekkel lehet ismét visszakapcsolni a túlmelegedett, leállt villanybojlert. Ez viszont csak az új típusú korlátozóknál igaz. A régebbi kivitelűeknél le kell szerelni a bojler alaplapról, és alatta található a visszakapcsoló gomb.

A hőkioldás minden esetben túlfűtés miatt jön létre, tehát le kell hűtenünk a bojler tartályában lévő forró vizet, hogy a hőkioldó elektronika ismét visszakapcsolható legyen. Ehhez engedjünk ki annyi meleg vizet a tartályból, amíg jelentős hőmérséklet csökkenést nem tapasztalunk, csak ezután érdemes újra üzembe helyezni Hajdu villanybojlerünket.

A víz lehűlése után és visszakapcsolás után nagy valószínűséggel újra fog indulni, de ne fedjük, hogy nem ok nélkül tiltott le a biztonsági hőkioldó. Meg kell szüntetni a túlmelegedés okát, mert legközelebb újra le fog állni a villanybojler. A Hőkorlátozó, hőkioldó biztonsági elektronikát megkerülve üzemeltetni a bojlert, tilos!

Hajdu villanybojler karbantartás

Mivel ilyen fontos szerepet tölt be a bojler ezen alkatrésze, figyelmet kell fordítani arra, hogy megfelelően működjön, szükség esetén el tudja látni feladatát. 2-3 évente ki kell cseréltetni a víztérben lévő anódot, amely az elektrokémiai korróziótól védi a készüléket. Ellenkező esetben az alaplap kilyukadhat, ami szivárgáshoz vezet. Amennyiben víz kerül a hőkorlátozó elektronikájába, az zárlatossá válhat és meghibásodhat. Ugyancsak árt a hőkorlátozónak, ha túl magas a helyiség páratartalma.

Mikor kell cserélni? Amennyiben beázik vagy megsérül, akkor elkerülhetetlen a hőkorlátozó csere. Amint a legtöbb elektromos árammal működő készülék esetében, itt sem tanácsos szakember nélkül javítással próbálkozni. A bojler esetében is a hőkorlátozó csere kötelezően szakembert igényel. Mivel több elektromos alkatrészt is el kell távolítani ahhoz, hogy a hőkorlátozó csere megtörténhessen, az áramütés veszélye miatt nem szabad otthoni körülmények között erre a feladatra vállalkozni.

Megoldjuk a problémát!

Bármilyen üzemzavar lép fel a bojlerben, forduljon hozzánk bizalommal, mi szívesen segítünk. Vállaljuk a készülék rendszeres karbantartását, valamint a vízkőtelenítést, a hőkorlátozó cserét vagy bármilyen más munkálat elvégzését is Budapest valamennyi kerületében.

Többéves tapasztalattal rendelkezünk a bojlerjavítás,- karbantartás területén, pontosan és tisztességesen dolgozunk. Folyamatosan képezzük magunkat, így a legújabb technikai újításokkal is tisztában vagyunk, így a legmodernebb bojlerek sem fognak ki rajtunk.

Akkor is hívhat minket telefonon, ha új bojlert vásárolt, és annak üzembe helyezésére van szükség, ugyanis bojler bekötést is vállalunk. A Hajdú villanybojlerre specializálódtunk, így ha ilyen típusú készüléket szeretne beszerezni, javítatni, szervizeltetni, karbantartatni, forduljon hozzánk bizalommal!

Hőkorlátozó csere Budapest területén 06 20 398 7569