Hívjon a hét bármely napján 8:00 és 20:00 között!
Szolgáltatási terület: BUDAPEST
06-20-398-7569
Hajdu villanybojler hőfokszabályzó cseréje

Hőfokszabályzó cseréje Budapest

A Hajdu hőfokszabályzó a ritkán elromló bojler alkatrészek egyike. A hőfokszabályzó hőfok érzékelője a kapilláris vezeték végén található melyet a bojler alaplapon kialakított merülő hüvelybe kell helyezni a hőkorlátozó érzékelőjével együtt.

A beállított melegvíz hőfok elérésekor a szabályzónak ki kell kapcsolnia. A Hajdu villanybojler karbantartásakor ügyeljünk a kapilláris cső épségére. Ne törjön meg sarkosan, mert az szintén hibás működést okozhat.

A Hajdu villanybojler elektromos alkatrészei szerkezetileg úgy vannak kialakítva, hogy hosszú időn keresztül ne igényeljenek javítást, de ennek ellenére előfordul, hogy rendellenesség hiba lép fel a működés során.

Bojler hőfokszabályzó cseréje 
Bojler hőfokszabályzó cseréje : 06-20-398-7569

Nyári Tibor villanybojler szerelő

 hofokszabalyzoHőfokszabályzó meghíbásodása

Leggyakoribb hiba ok, ha csöpögő bojlerből víz nedvesség kerül az bojler elektronikába. Az elektromos bojlerekben gyakran előforduló hiba a elektromos vezetékek leégése szakadása.

Ezt általában a nem megfelelő érintkezés okozza, melynek során a csatlakozó vezeték a keletkezett átmeneti ellenállás miatt túlmelegszik és leég a csatlakozóról. Ilyenkor cseréljük újra a hibás sérült vezetékeket, csatlakozókat.

A bojler a háztartás fontos része, ami nagyon nagy problémát tud okozni, ha a hőfokszabályzó meghibásodik. Persze, Ön is tehet annak érdekében, hogy gyakran karbantartott legyen a meleg vizet biztosító bojler, így elkerülve az esélyét is annak, hogy üzemzavar lépjen fel.

A legfontosabb, hogy 1, maximum 2 évente ellenőriztesse le, ugyanakkor vízkőteleníttesse is a készülékét.

A vízkő ádáz ellensége a bojlernek, de nem csak neki. Sajnos ugyanis a pénztárcája is bánni fogja, ha nem tesz ellene. A vízköves bojler könnyen kilyukadhat, csepeghet, és sokkal több energiára van szüksége a felmelegedéshez, vagyis több áramot fogyaszt. 

Bojler hőfokszabályzó gomb cseréjeMit tehetünk mi?

A rendszeres ellenőrzéseken kívül van még egy dolog, amire gondot kell fordítani a vízkövesedés megelőzése érdekében. Figyelnie kell arra, hogy ne lépje túl az ajánlott hőfokot a készülék. A hőfokszabályzó segítségével szabályozhatja, hogy milyen fokra melegedjen fel a víz a tartályban.

Ezt ne hagyja 60 C fok felé emelkedni. A 60 fok azért ideális, mert ezen a fokon kevesebb az esélye a vízkövesedésnek. Ezért rendkívül fontos szerepe van a hőfokszabályzónak. Meghibásodása esetén rögtön szakemberhez kell fordulni, hogy mihamarabb orvosolják a hibát, vagy szükség esetén lecseréljék a régi hőszabályzót egy újra.

A szerkezet elromlása esetén a hőkorlátozó lekapcsolja a fűtést, mikor 110 C fokra melegedik a víz a bojlerben, így megóvva azt. De hosszútávon nagyon veszélyes ilyen magas hőfokig hevíteni a vizet.

A bojler elromlása nem feltétlenül jelenti azt, hogy le kell cserélni az egészet, nagy eséllyel csupán csak egy alkatrészre van szükség A hőfokszabályzó meghibásodása esetén csak azt kell kicserélni, a bojler menthető marad. Ilyen esetben feltétlenül vegye fel velünk a kapcsolatot, mi vállaljuk a hőfokszabályzó cseréjét.

Fontos, hogy szakemberre bízza a munkálatot, ugyanis kockázatos és életveszélyes feladat is, azaz bármi nemű szerelése mindenképp szaktudást igényel.

 Üzemzavar esetén a hőfokszabályzó cseréje semmiképp sem halogatható feladat. A bojleren található jelzőlámpa bizonyára jelezni fogja, ha ilyen problémával áll szemben, azt is, ha a hőfokszabályzóval van gond, és azt is, ha nem kap áramot a bojler.

Ha jelez a lámpa, mindenképp keressen fel bennünket, hogy leellenőrizhessük a problémát, és szükség esetén megjavíthassuk, vagy kicserélhessük a hőfokszabályzót. 

Hajdú bojler hőfokszabályzó gomb

Régi és új bojlerek is el vannak látva egy hőkorlátozó gombbal, ami abban az esetben, ha a hőfokszabályzó meghíbásodna, és nem állítja le időben a forróvíz tároló fűtését. Biztonsági okokból megszünteti a fűtőszál áramellátását.

Ilyenkor már legalább 100 fokos hőmérséklet van a villanybojler vízterében. Ez kifelyezetten veszélyes, mert gözösödhet a tartályban a víz. Ami súlyos égési sérülést okozhat melegvíz haszálatakor.

Hajdu bojler hőfokszabályzó beállítása

Minden Hajdu villanybojler rendelkezik hőfok beállítására, szabályzó gombal. Amivel betudjuk állítani az ideális melegvíz hőfokot, ami 55-60 celsius fok. Ez a hőfok tartomány elég szokott lenni a legtöbb esetben.

Akkor szokót kevésnek tűnni ez a beállítás, ha eleve alul van méretezve a tartály térfogata. Hosszú távon ilyenkor érdemes kicserélni a 80 literes vagy 120 literes bojlerünket egy nagyobb űrtartalomúra.

Hőfokszabályzó leggyakoribb hiba oka, ha csöpögő bojlerből víz nedvesség kerül az bojler elektronikába. Hőfokszabályzó hiba miatt túlmelegedhet, gőzösödhet a víz. Amikor túlmelegszik a bojler letilt a hőkorlátozó, és nem fűt nem melegszik a víz, azaz nincs melegvíz. Rendszeres karbantartással megelőzhető a hiba

Bojler hőfokszabályzó cseréje 
Bojler hőfokszabályzó cseréje : 06-20-398-7569

Nyári Tibor villanybojler szerelő

Nyári Tibor bojler szerelő

Kapcsolatfelvétel, üzenetküldés

Kapcsolat

Nyári Tibor Hajdú villanybojler szerelő

Hívjon minket bizalommal!

06-20-398-7569

Ha tetszett a cikk, ossza meg, vagy lájkolja, hogy még többen olvashassák!