Hívjon a hét bármely napján 8:00 és 20:00 között!
Szolgáltatási terület: BUDAPEST
06-20-398-7569
bojler vízkőtelenítés, bojler karbantartás Budapest

Miért szükséges a Hajdu bojler rendszeres vízkőtelenítése?

Bojler vízkőtelenítés villanybojler karbantartás

Amikor hirtelen arra leszünk figyelmesek, hogy bojlerünk egyre furcsább zajokat produkál működés közben, akkor nagy valószínűséggel azt akarja jelezni nekünk, hogy itt az ideje a vízkőtelenítésnek.

Amikor a készülék túlzottan elvízkövesedik, a bojler fűtőszála szinte már csak a vízkövet melegíti, ami 100°C-nál magasabb hőmérsékletre hevül. Ilyenkor a bojlerben lévő víz elkezd forrni, ezért keletkeznek a furcsa hangok. Ekkor jelentkezik az első egyértelmű jel, mely a vízkövességre utal: a csöpögés.

Vízkő lerakódásMik a vízkőlerakódás hátrányai?

Ha a csöpögés egyre inkább fokozódik, akkor már biztos, hogy baj van. Ugyan nem tűnik túl veszélyesnek, ám a bojler csöpögése mégis azt jelzi, hogy a bojler fűtőszál gumitömítése lággyá vált, megolvadt a több mint 100°C-os víztől.

Ha nem lépünk közbe sürgősen, a vízkő akár teljesen ki is égetheti a tömítést, melynek következményeképpen a víz elérheti a bojler elektromos részeit, így bojlerünk akár tönkre is mehet.

Ha ez mégsem történik meg, a vízkövesség következményei akkor is negatív hatással lesznek ránk és pénztárcánkra is.

A vízkőlerakódás ugyanis csökkenti a villanybojler fűtőszál teljesítményét, lecsökken a víztartály térfogata és a bojler energiafogyasztása jelentősen, akár a másfélszeresére is megnőhet.

Ezenkívül a vízkő hőszigetelő tulajdonsága is hatalmas problémákat okoz, ugyanis akadályozza a villanybojler hőátadását, így az csak lassabban és több energiát felhasználva tudja csak a vizet a megfelelő hőmérsékletre melegíteni.

vizkotelenitesMi tehát a megoldás?

A megoldás természetesen a vízkőtelenítés, amit, ha értünk hozzá, akár saját magunk is elvégezhetünk, de a legbiztonságosabb, ha szakembert hívunk a javítás elvégzéséhez.

Elég ugyanis csak néhány rossz mozdulat, és nem csak a készülékben tehetünk még nagyobb kárt, de akár komolyan le is forrázhatjuk magunkat, nem beszélve arról, hogy akár még az áram is megrázhat bennünket.

Miután kihívtuk a szakembert és felmérte a bojler állapotát, akár még a vízköves fűtőszál cseréjét is javasolhatja, ha az már olyan rossz állapotban van, hogy egy egyszerű vízkőtelenítés nem elegendő.

Egy Hajdú villanybojler fűtőszál cseréje viszonylag olcsón megúszható, és cserébe akár évekig sem lesz gondunk az ilyen és ehhez hasonló munkálatok elvégeztetésére.

Hajdu bojler vízkőtelenítése Budapest
Duguláselhárítás: 06-20-398-7569

Mobilról kattintva azonnal hívható!
Non-Stop készenléti szolgálat