Hívjon a hét bármely napján 8:00 és 20:00 között!
Szolgáltatási terület: BUDAPEST
06-20-398-7569
miért csöpög a bojler, lyukas villanybojler

Miért csöpög a bojler zárófedele?

Villanybojler javítás szakember segítségével

Mindenkivel előfordult már, hogy egy minden nap használatos, fontos háztartási berendezés pont a legrosszabb pillanatban hibásodott meg vagy ment tönkre. Ilyenkor természetesen az ember megpróbál az idő rövidsége miatt saját maga nekiesni az eszköz megjavításának, amely általában nem vezet túl jó eredményekhez. Ha azonban egy olyan komoly eszköz meghibásodásáról van szó, mint a villanybojler, akkor, legyen szó bármilyen meghibásodásról, mindenképpen szakképzett, profi villanyszerelő szakembert kell hívni a probléma precíz és megbízható megoldása érdekében.

Legyen szó akár a villanybojler alaplap csöpögéséről, akár az alaplap tömítés cseréjéről, vagy akár egy lyukas villanybojler alaplapjának cseréjéről, egy képzett szakember mindig a megfelelő módon fog az eszközhöz nyúlni.

miért csöpög a bojler alja

 

Miért csöpög a bojler zárófedele?

Ha arra leszünk figyelmesek, hogy a villanybojler zárólapjából víz csöpög, akkor nagy valószínűséggel túlzott vízkövességre gyanakodhatunk.

A túlzott vízkőlerekódás miatt a bojler fűtőszál környezete túlmelegszik, ami következtében a fűtőszál tömítése megkeményedik és elveszti vízzáró képességét.

A fűtőszál külső köpenyének repedése is okozhat bojler csöpögést, ebben az esetbe víz kerül a fűtőszál belsejébe, és azon keresztül csöpög ki a víz az bojler elektronikára, ami ezek után könnyen zárlatos lehet.

Miért van szükség a lyukas csöpögő bojler cseréjére

A legrosszabb eset, amikor a bojler anód hiánya miatt korrodál az alaplap merülő csöve és a tartály. Mivel az anód védi a belső tartály zománc felületét ezért a legfontosabb feladat, hogy két évente, ne csak a vízkő legyen eltávolítva a villanybojler belsejéből, hanem mindenképp cseréljük a magnézium védő anódot is.

Bojler záró fedél, alaplap lyukadásakor még javítható a bojler az alaplap cseréjével, de ilyenkor már felmerül és vizsgálni kell a tartály korrózióját, rozsdásodását mivel az anód hiány miatt fellépet, korróziós folyamatok következtében bármikor kilyukadhat a villanybojler.

Ezért ilyenkor érdemes átgondolni, hogy érdemes e még rákölteni, javítani mivel megjósolni se lehet, hogy a javítás után mikor fog végleg kilyukadni bojlerünk meleg víz tartálya.

Ritkán, de előfordul elhanyagolt, elvétve karbantartott bojlereknél perem törés.  A bojler perem egy edzett acél felület, amin felfekszik, beleül a záró fedél, alaplap tömítése. A karbantartás és anód hiánya miatt olykor letörik belőle egy darab, ezután már nem lehet letömíteni a villanybojler alaplapját, ilyenkor sajnos már csak a bojler csere segít.

miért csöpög bojler alja zárófedeleMegjegyzés:  

A bojler csöpögés megfelelő karbantartás és alkatrész cserével minimális szintre csökkenthető megelőzhető. Válassza PROFI vízkőtelenítő, karbantartó csomagunkat ami keretében kicseréljük a  víztérben lévő fűtőszálat + magnézium védőanódot + összes tőmítést.

Mi a teendő csöpögő bojler esetén?

Miután megbizonyosodtunk róla, hogy a bojler valóban rendellenesen csöpög, azonnal kapcsoljuk le a villanybojler biztosítékát és hívjunk bojler szerelő szakembert.

Ha rozsdás víz csöpög a bojlerből, azonnal áramtalanítsuk bojlerünket és mindenképpen helyezzünk alá egy tálat, amíg a szerelő meg nem érkezik, ugyanis a rozsda könnyen összefoghatja, elszínezheti a kádat is. Miután a szerelő megérkezett, megállapítja, hogy pontosan mi okozza a rendellenes csöpögést.

Ha a bojler túlzott vízkövességéről van szó, akkor azonnal megkezdi annak eltávolítását. Az alaplap leszerelése után elvégzi a vízkőtelenítést, alkatrészek cseréjét, majd rögzíti az alaplap rögzítő csavarokat.

rozsdás víz folyik a bojler aljábólSajnos sokszor előfordúl, hogy a karbantartás hinya és korrózió miatt már menthetetlen a villanybojler és le kell cserélni régi bojlerünket és újjat kell felszerelni helyére.

Mi minden esetben a csöpögő bojlerek javításához teljes alkatrész arzenállal érkezünk, hogy ha meglehet javítani meg is fogjuk.

De a villanybojler cseréjében is azonnal tudunk segíteni mert mindig van nálunk tallonban új bojler.. 

Semmiképp sem ajánlott saját magunknak nekiesni a bojler megszerelésének, ugyanis, ha nem vagyunk profi szakemberek, nagyobb károkat is tehetünk az eszközben, ráadásul egy ilyen folyamat akár még veszélyes is lehet!

Csöpögő villanybojler javítása, bojler alaplap cseréje 06 20 398 7569

Hívjon minket bizalommal
Duguláselhárítás: 06-20-398-7569

 Nyári Tibor villanybojler szerelő

Ha tetszett a cikk, ossza meg, vagy lájkolja, hogy még többen olvashassák!