Hívjon a hét bármely napján 8:00 és 20:00 között!
Szolgáltatási terület: BUDAPEST
06-20-398-7569
Hajdú villanybojler vízkőtelenítése

Mentesítse Hajdú bojlerét a vízkő súlyos terhétől!

Vízkőtelenítés Hajdú villanybojleren

Hajdu villanybojler javitas budapestenA vízkő áldatlan tevékenységét, és a vízkövesedés okozta súlyos következményeket kezdve az alkatrészek meghibásodásától, folytatva a meleg víz akadozásával, zárva a komplett fűtőtest cseréjével valószínűleg önnek sem kell bemutatni.

Az egyetlen megoldás, amivel megelőzheti a mind súlyosbodó csapásokat az a vízkőtelenítés.

Még mielőtt bármihez hozzáfogna, feszültség mentesítse a Hajdú villanybojlerét.

Győződjön meg arról alaposan, hogy a hadműveletet sikeresen végrehajtotta, hiszen ezzel saját biztonságát, testi épségét támogatja.

Professzionális kialakítás esetén kétsarkú leválasztó kapcsoló, és kismegszakító került beépítésre az elosztószekrénybe, a fogyasztásmérő közvetlen környezetébe.

 A feszültségmentesítés után a elektromos csatlakozások szétszedése következik. Lényeges, hogy az alkatrészeket egy adott helyre tegye le, hogy a későbbiekben felgyorsítsa a visszaszerelést. A táp vezeték kikötése, leszigetelése, és félrehúzása elengedhetetlen: félretenni védett helyre érdemes, ahol egyrészt nem ér hozzá senki, másrészt biztosan nem sérül meg.

bojler vizkőtelenités milyen gyakranHa a rázós szakaszon túl van, akkor jöhet a hideg „zuhany”. Előbb zárja el a hideg vizet, majd nyissa meg a meleget. A kombinált szelep elfordítását követően szépen kifolyik a Hajdú villanybojlerben lévő víz.

Ennél gyorsabb, ám nedvesebb megoldás, az elektromos szerelvények, vezetékek eltávolítása után, ha a bojler alaplapjának csavarjait meglazítja, ekkor ugyanis szépen komótosan folyni kezd a víz, s ha alá tudja „állványozni” lavórokkal, vödrökkel, akkor ez időkímélőbb alternatíva a fenti módszerhez képest.

Mi személy szerint eltávolítjuk a bojler biztonsági szelepét és slagon keresztül szoktuk a vizet leereszteni

A lefolyó víznek van egy olyan határozottan pozitív tulajdonsága, hogy kimossa a bojlert. Persze a kitisztítás még csak ezután következik, de kitartó, alapos munkával látványos végeredményt produkálhat. Az alaplapi fűtőbetét, és anód karbantartását se felejtse el.

Ha az anód háromnegyede még megvan, akkor tisztítás után mehet vissza még egy ciklusra, de ha már megette a rendszer több mint az ötven százalékát, akkor bizony cserélni kell. Épp úgy, ahogy az alaplap tömítéseit is.

Az alaplap megfelelő rögzítése után jöhet a rendszer feltöltése, a kombinált szelep alaphelyzetbe állítása után ki kell várnia, míg a meleg vízcsapból folyamatosan folyik a víz. Ha ez rendben van, akkor mindenképp kontrollálja, hogy az alaplapnál nincs-e szivárgás.

Amennyiben nincs, akkor végül következhet az elektromos vezetékek szakszerű, pontos, ellenőrzött visszaszerelése.

Hívjon minket bizalommal
Duguláselhárítás: 06-20-398-7569

Hajdú villanybojler vízkőtelenítése Budapest