Hívjon a hét bármely napján 8:00 és 20:00 között!
Szolgáltatási terület: BUDAPEST
06-20-398-7569
Hajdu villanybojler hőfokszabályzó

Hajdu villanybojler hőfokszabályzó

Hőfokszabályzó a vízmelegítő három fő biztonsági elemének egyike, amire feltétlenül szükség van a villanybojler biztonságos működéséhez.

Feladata, a kívánt víz hőfok beállítása melyet le és feltekerésével szabályozhatunk és beállíthatunk. Normál működés esetén a gomb elfordításakor kattanó hang halható.

Hajdu hőfokszabályzó gombEllenőrzés alkalmával a tekerőgomb elforgatásakor egy bizonyos hőmérséklet beállítás elérésekor hallanunk kell a halk kattanást, amit a kontroll lámpa felvillanása vagy kialvása követ.

Ha a kattanás nem halható és a kontrol lámpa sem, reagál, valószínűsíthetjük a hőfokszabályzó hibáját.

Ebben az esetben a hőfokkorlátozóra helyeződik nagy hangsúly, melynek feladata, a túlfűtés megakadályozása és a villanybojler áramtalanítása, ezzel segítve elkerülhetjük a komolyabb problémákat.

A tapasztalatok szerint a villanybojler vízének ideális beállítás az 50-60C közötti tartomány, melyet túllépve meggyorsítjuk a vízkőképződés mértékét, és ennek köszönhetően az áramfogyasztás is fokozott mértékben emelkedik.

Alacsonyabb tartományban egészségre káros baktériumok kezdenek szaporodni melyek nem közvetlenül a vízből, hanem belélegezve okozhatnak egészségkárosodást (pangásnak indul a víz).

Javítása nem lehetséges, biztonsági szempontok miatt cseréje minden esetben indokolt!

hofokszabalyzoVillanybojler hőfokszabályzó cseréje

A hőfokszabályzó cseréjét csak szakember végezze, mert a végállások miatt nem mindegy a kapcsoló helyzete.

220v található a fedetlen sarukban és vezetékekben, illetve a cseréjéhez el kell távolítani a hőfokkorlátozót és egyéb elektronikákat, aminek újbóli bekötése kellő szakértelem nélkül, az elektromos vezetékek felcserélése, összekeverése, életveszélyes!

Külön figyelmet kell fordítani a visszakötés során a helyes polaritásra és a földelésre is, mert amellett, hogy működik a bojler, nem mindegy hol helyezkedik el a fázis vagy a nulla, a vezetékek felcserélése veszélyes.

A helytelen elektromos bekötés vagy a földelés hiánya zárlat kialakulásához vagy áramütéshez vezet!

Hajdu villanybojlerek karbantartásakor mi mindig meggyőződünk a bojler hőfokszabályzó, és biztonsági elemek helyes működéséről és állapotáról, szükség esetén külön munkadíj felszámítása nélkül, anyagárban kicseréljük.

Hőfokszabályzó Hajdu villanybojlerhez

Hőfokszabályzó meghibásodása a villanybojler vízének a túlfűtéséhez felforralásához vezethet. Cseréje kellő szakértelmet és szakmai felkészültséget igényel.

Hajdu villanybojlerek szakszerű karbantartása és javítása Budapest +36 20 398 75 69

Nyári Tibor bojler szerelő

Kapcsolatfelvétel, üzenetküldés

Kapcsolat

Nyári Tibor Hajdú villanybojler szerelő

Hívjon minket bizalommal!

06-20-398-7569