Hívjon a hét bármely napján 8:00 és 20:00 között!
Szolgáltatási terület: BUDAPEST
06-20-398-7569
Hajdu fekvőbojler javítása

Hajdu fekvő bojler javítása

Vízköves Hajdu fekvő bojler javítása


bojler javítás Nyári TiborEgy magas minőségű Hajdu bojler akár 20-25 évig is működhet hibátlanul anélkül, hogy rendszeresen költenünk kellene a javíttatására.

Ahhoz azonban, hogy ez tényleg így történjen, tisztában kell lennünk azzal, hogy melyik a számunkra legmegfelelőbb készülék, valamint, hogy hogyan kell a bojlert megfelelően karbantartani ahhoz, hogy élettartama valóban hosszú legyen.

Érdemes sorra venni a különböző típusokat. El kell döntenünk például, hogy fekvő vagy álló bojlert szeretnénk.

 Laikusként azt hinné az ember, hogy az élettartam és a minőség szempontjából teljesen mindegy, hogy az adott villanybojler éppenséggel áll vagy fekszik-e, ez azonban egyáltalán nem igaz. Profi, többéves tapasztalattal rendelkező villanyszerelők véleménye alapján kijelenthető, hogy a fekvő bojler sok esetben rövidebb életűnek bizonyul, ugyanis jóval nagyobb felületen kezdi ki a vízkő, mint álló testvérét.

Nyari Tibor bojler javitas Budapest

Honnan tudom, hogy vízköves a fekvő bojler?


Ahogyan a vízkő elkezd gyűlni a fekvő villanybojlerben, úgy a fűtés egyre furcsább, szokatlan zajokat kezd el produkálni, ugyanis a fűtőszál ilyenkor már csak a vízkövet melegíti. Mivel a vízkő rendkívül könnyen átforrósodik, ezért a villanybojler tartályában lévő víz hamar forrni kezd. A forrásban lévő víz megolvaszthatja a tartály gumi alkatrészeit, például a tömítéseket. Ez okozza a bojler csöpögését, ami leginkább figyelmeztet a tisztítás szükségességére. Ha nem vesszük észre időben ezeket az intőjeleket, a szivárgó víz akár zárlatot is okozhat, vagy meg is rázhat bennünket. Az sem utolsó szempont, hogy a fekvő bojler vízkövessége a fogyasztást is nagyban befolyásolja.

A Hajdu fekvő bojler javítása saját kezűleg


Bár nem kifejezetten javasolt az esetleges veszélyek miatt, de a vízköves fekvő bojler javítását elvégezhetjük saját magunk is. Ha teljes mértékben biztosak vagyunk abban, hogy a bojler vízkőtelenítésre szorul, óvatosan elkezdhetjük a munkát. Az első feladatunk az áramtalanítás és a víz elzárása. Ezután leeresztjük a vizet, kikötjük a vezetékeket és leszereljük a Hajdu villanybojler alaplapját. A vízkő eltávolítása ,fekvő bojler tisztítása csak ezután következik. Miután sikeresen eltávolítottuk a vízkövet a bojlerből, már csak annak összeszerelése, a vezetékek visszakötése és a vízzel való feltöltés következik. Ha nem csöpög belőle a víz, akkor a javítás sikeres volt.

Hajdu fekvő bojler cseréje, javítása, vízkőtelenítése Budapest 06 20 398 7569

Nyári Tibor bojler szerelő

Kapcsolatfelvétel, üzenetküldés

Kapcsolat

Nyári Tibor Hajdú villanybojler szerelő

Hívjon minket bizalommal!

06-20-398-7569