Hívjon a hét bármely napján 8:00 és 20:00 között!
Szolgáltatási terület: BUDAPEST
06-20-398-7569
Hajdú bojler szerviz és javítás
Nyári Tibor Hajdu bojler szerviz

Hajdú bojler javítás és szerviz Budapest Nyári Tibor bojler szerelő

Hajdú villanybojler javítása és szervizelése


A Hajdú bojler javítás terén nyújt kiemelkedő minőségű szolgáltatást a Nyári Tibor villanybojler szerelő.

Érdemes alaposabban elmerülni a villanybojlerek működésének sajátosságaiban, ugyanis időről időre állapotmegóvásra és tisztításra van szükségük. Ha ezeket nem végezzük el, az esetben gyengébb hatásfokon működnek, illetve meghibásodás is felléphet.

Hívjon minket bizalommal
Duguláselhárítás: 06-20-398-7569

Hajdú bojler szerviz Budapest

Bojler szerviz Nyári Tibor BudapestHajdú bojler javítás és szerviz Budapest

A villanybojlerek rendszeres vízkő eltávolításra szorulnak. Ezt sajnos kevesen tudják, így nem is foglalkoznak a kérdéssel. Ez súlyos hiba, mivel a vízköves belső alkatrészek jelentősen rontják a felszerelés hatásfokát, illetve meghibásodást okozhatnak.

A vízkő eltávolítását ajánlott minden második évben elvégeztetni, esetleg háromévente sort keríteni rá. A vízkő egy porózus anyag, amely szigetelőként is értelmezhető; ennek következtében a fűtőszál hőleadása sokkal alacsonyabb lehet. A vízkövet fűtőszál miatt jelentős veszteségeket könyvelhetünk el, ami a villanyszámlán jelenik meg...

A villanybojler belső alkatrészeinek, illetve fémszerkezetének védelmét részben az úgynevezett anód látja el; ez egy speciális fémötvözetből készült rúd, ami korrodálódó képessége sokkal magasabb, mint az acélé és a bojler belső részit alkotó fémeké. Emiatt a korrózió folyamata elsősorban az anód rúd testét támadja.

Sajnos egyáltalán nem ritka, hogy a bojler alaplapja a korrózió következtében kilyukad és az így csepegő víz elektromos zárlatot okoz. Ez a probléma is megelőzhető, ha kétévente elvégezzük a bojler állapotának felmérését, illetve a vízkő eltávolítását.

A Hajdú bojler esetében is felállnak azok a kötelezettségek, amelyek minden más villanybojler esetében. Ezek szem előtt tartása segít megelőzni az anyagi károkat, ráadásul azt is tudni kell, hogy a nem karbantartott villanybojlerek akár veszélyforrást is jelenthetnek.

Mivel a fürdőszoba jellemzően vizes környezet, így egy zárlatos berendezés akár komoly veszélyt is jelenthet, ha közel tartózkodunk egyes részeihez. Mindebből jól látszik, hogy nem szabad félvállról venni a villanybojler állapotát és nem szabad elhanyagolni az időnkénti szervizelést és tisztítást.

Ha kellő figyelmet fordítunk ezeknek a kérdéseknek, akkor egészen biztosak lehetünk abban, hogy biztonságosan használhatjuk a bojlert, ráadásul energiaveszteséget sem kell elkönyvelnünk.

vízkőves bojler nem fűt nincs melegvíz, fűtőszál hibaMilyen problémák merülhetnek fel a villanybojler működésével kapcsolatban?

Nehezen fűti fel a vizet: Az egyik gyakori bojler probléma, hogy a rendszer nem vagy nagyon nehezen fűti fel a vizet. Ez sok kellemetlenséget okozhat, hiszen lényegében azt jelenti, hogy hideg vízben kell mosakodnunk. Legalábbis addig, amíg a szerelő ki nem érkezik a helyszínre és meg nem javítja a készüléket.

Csöpög a bojler alja: Szintén problémát jelez, ha csöpög a bojler alja. Ennek egy aggasztóbb változata, hogy a víz nem szivárog, hanem folyik. Ez esetben is érdemes azonnal a telefonhoz nyúlni és tárcsázni a villanyszerelő számát, aki lehetőségeihez mérten rövid időn belül megérkezik és megkeresi a hiba okát.

Zárlatos lesz a fűtőszál: Szerencsés esetben a zárlat leveri a biztosítékot és megszűnik az áramellátás. Előfordul azonban, hogy ez mégsem így történik. Ha a zuhanyozás, fürdés közben enyhe csípést érzünk a bőrünkön, akkor az sok esetben a zárlatos fűtőszál jele. Ilyenkor azonnal szerelőt kell hívni, hogy átvizsgálja a rendszert.

Kilyukad a bojler: Szinte észrevehetetlen probléma, hogy bizonyos helye(ke)n lyuk keletkezik a készüléken. Ezt legfeljebb csak akkor tévesztheti szem elől, ha a bojler hátulján keletkezik rés. A lyukadás általában magával vonja a vízszivárgást is, amit szintén orvosolni kell a szakember közreműködésével.

Nem kapcsol be: Előfordul, hogy a villanybojler nem csak, hogy nem fűti fel a vizet, de be sem kapcsol. Ez esetben is számíthatunk rá, hogy a bojlerszerelésig hideg vizes fürdőt kell vennünk és más hétköznapi tevékenységeink során is nélkülöznünk kell a meleg vizet.

Hajdú villanybojler szerelés, javítás szakszerűen

Mi minden esetben nagy gondot fordítunk arra, hogy gyors és precíz munkát végezzünk. Az ügyfeleink számíthatnak rá, hogy feltesszük a legfontosabb kérdéseket.

Például:
 milyen probléma merült fel a bojler működésével?
 mikor tapasztalta először a problémát?
 korábban sor került-e már a villanybojler szerelésre?
 ha igen, ez mikor és milyen okból történt?
 mikor vette a bojlert? (mennyi idős a készülék?)
 2 évente karban van-e tartva a készülék?

A kérdésekre adott válaszok segítenek felmérni a villanybojler állapotát és a hiba felderítését is hatékonyan támogatják. Ezt követően megvizsgáljuk a készüléket, ha szükséges, akkor szétszereljük és megnézzük a belsejét is. Ha úgy ítéljük meg, hogy alkatrész csere kell, akkor megbeszéljük a továbbiakat (pl. mennyibe kerül az alkatrész, érdemes-e egyáltalán kicserélni, mikor tudunk visszatérni a helyszínre beszerelni stb.).

Sajnos előfordul, hogy a készülék olyan rossz állapotban van, hogy nem tudjuk megmenteni. Ha esetleg ki is cserélünk egy-egy alkatrészt, a probléma valószínűleg újra és újra jelentkezni fog. Ez esetben felajáljuk teljes bojlercsere lehetőségét, melynek kivitelezésében természetesen tudunk segíteni.

Ha csak a vízkő a probléma

A bojlerek idővel a vízkövesedés “áldozatául” eshetnek. Ha nem használunk vízlágyító készüléket és a karbantartást is elmulasztjuk, akkor szinte biztos, hogy a vízből kioldódó ásványi anyagok megtapadnak az alkatrészek felületén ezzel kisebb-nagyobb meghibásodásokat okozva.

A vízkőtelenítés ára: 25.000 Ft, az alábbi bojlerek esetÉben:

Hajdu 80 literes bojler
  • Vízkőtelenítés + új fűtőszál + új anód + új tőmítések
  • Régi típusú ZE Hajdu villanybojler esetén: Z 50 E, Z 80 E, Z 120 E, 
  • Új típusú ZEK Hajdu villanybojler esetén: Z 30 EK , Z 80 EK , Z 120 EK, 
  • Hajdu ECO Aquastic villanybojler esetén: Aq 80 , Aq100 , Aq 120 
  • Kiszállási díj + 4000.-Ft

A vízkőtelenítés ára: 27.000 Ft, az alábbi bojlerek esetében:

Hajdu 120 literes bojler
  • Vízkőtelenítés + új fűtőszál + új anód + új tőmítések
  • Régi típusú ZE Hajdu villanybojler esetén: Z 150 E, Z 200 E
  • Új típusú ZEK Hajdu villanybojler esetén: Z 150 EK, Z 200 EK
  • Hajdu ECO Aquastic villanybojler esetén: Aq 150 , Aq 200 
  • Kiszállási díj + 4000.-Ft

Milyen szerelőre NE bízza a munkát?

Még mindig meglepődve hallgatjuk azokat a történeteket, amik a hanyag munkát végző, egyértelműen a pénzre hajtó “szakemberekről” szólnak. Az egyik régebbi ügyfelünk mesélte, hogy a bojlerszerelő szinte semmit sem kérdezett tőle és nem is vizsgálta át rendesen a rendszert. Végül azt mondta, hogy az egyik alkatrészt ki kell cserélni és akkor ismét működni fog a készülék. Az alkatrészcsere ugyan megtörtént és működött is a bojler, de két nap múlva újra jelentkezett a probléma.

A szerelő ismét kiment a helyszínre, amikor is megállapította, hogy az elektronikával is gond van. A kétszeri kiszállási és munkadíjat is felszámolta, még úgy is, hogy a második körre az ő hanyagsága miatt volt szükség. Mindezért még csak elnézést sem kért. Nap, mint nap hallunk ehhez hasonló, felháborító történeteket. Ha Ön el szeretné kerülni a kóklereket, akkor minket hívjon!

Hajdú bojler javítás és szerviz Budapest 06 20 398 7569