Hívjon a hét bármely napján 8:00 és 20:00 között!
Szolgáltatási terület: BUDAPEST
06-20-398-7569
Miért fogy el hamar a melegvíz a villanybojlerből

A szokásosnál hamarabb elfogy a melegvíz a bojlerből

Miért fogy el gyorsan a melegvíz

A jelenségre jellemző, hogy a melegvíz megnyitása után a megszokott hőfokú víz folyik a csaptelepeken keresztül, de pár perc elteltével elkezd változni a hőmérséklete, elkezd hűlni.

Néhány liter – tíz liter után teljesen hidegre vált a víz hőmérséklete. Sokan elsőre arra gondolnak, hogy a bojlerben legtöbb hibát okozó káros vízkő felhalmozódása okozza ezt a hiba jelenséget is. Részben igazuk van azoknak is akik rögtön erre gondolnak. Nyilván amikor több karbantartási ciklus, vízkőtelenítés kimarad a bojler életéből, és csak gyűlik, halmozódik a forró viz tároló tartályában a vízkő értékes helyet foglalva, nyilvánvaló hogy egyre kevesebb víz fér a bojler tartályába.

Ugyan az a villanybojler az évek során egyre kevesebb mennyiségű melegvízet fog adni. De nem ettől fogy el hamar a melegvízünk.

 A villanybojler függőleges kialakítása nem véletlen, és az elektromos fűtőszál tartály aljában való elhelyezése is fontos. Mivel ez a kialakítás kedvez a víz folyamatos hőmérséklet szerint rétegződéshez. Vagyis a fűtőszál a bojler aljába belépő vizet elkezdi melegíteni, a melegítés hatására a víz sűrűsége megváltozik és a felmelegített melegvíz elkezd a tartály tetejébe áramolni. 

Mindig a villanybojler tartályának tejében a legmelegebb víz, ezért onnan kell kinyerni a csapoló egységeken keresztül. Ez egy egyszerű eszközzel meg is oldható.

Régi bojlereknél a melegvíz oldali bojler csatlakozó csonkjába hegesztet fémcsövön keresztül lehetett a bojler tetejéből kinyerni a melegvízet, manapság már műanyag cső váltotta fémből készült társát.

melegvizcső Hajdu villanybojlerTehát mi a probléma?

Miért fogy el hamar a melegvíz?

A Melegvíz gyors elfogyása akkor következik be, ha a bojler belsejében lévő melegvíz cső megsérül, elreped, korrodál.

Az hogy milyen gyorsan fogy el a melegvíz az attól függ, hogy milyen magasságban tört el a bojler belsejében a cső.

 „Vagyis igazából nem fogy el a melegvíz a bojlerből, a forró víz benn marad a bojler felső részében és az eltört melegvízcső miatt nem tud onnan kifolyni”

Az történik ilyenkor, hogy a bojler alsó részébe beáramló hidegvíz a melegvízcső hiányában összekeveredik, és szép lassan lehűti a bojler alsó részén lévő melegvízet. Ezért tűnik, úgy mintha hamar elfogyna a melegvízünk.

törött bojler merülőcsőMi a megoldás ha eltört a bojlerben lévő melegvízcső?

Szerencsére nem kell kétségbe esnünk, mivel ez a probléma és hibajelenség is javítható. Arra viszont érdemes odafigyelnünk, hogy a bojlerben lévő melegvízcső több hosszúságban létezik.

Kiválasztásánál figyelembe kell venni a villanybojlerünk térfogatát és típusát, mivel csak a megfelelő hosszúságú csővel tudjuk a leghatékonyabban kinyerni az összes forróvízet bojlerünk tartályából.

Hívjon minket bizalommal, vagy kérjen visszahívást, Hajdú villanybojler melegvízcső cseréjével kapcsolatban. 

Mi valóban rendbetesszük felújítjuk Hajdu villanybojlerét

Budapest összes kerületében állunk szolgálatára

Bojler melegvízcső cseréje

Villanybojler melegvízcső cseréje Budapest
bojler melegvízcső cseréje Budapest: 06-20-398-7569

Nyári Tibor villanybojler szerelő

Előre is köszönjük hívását

Ha tetszett a cikk, ossza meg, vagy lájkolja, hogy még többen olvashassák!